Blogu' lu' Marcus

28/06/2009

Un Presedinte pentru Istorie-Traian Basescu

Filed under: Arhiva,D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:57

In loc de prolog.

Nota: am postat acest text pe un forum (JN-Ion Cristoiu), plin de pupinbasisti galagiosi nevoie mare, cu titlu experimental pentru a le testa reactia la o opinie de-a mea, conform careia asimetricu’ este „cel mai tare din parcare”. Vor pune botu’?

Sfirsitul anului 2004 aduce in sfirsit Romaniei post decembriste, stabilitatea economica si politica atit de necesare in satisfacerea interesului general comun, si anume rezolvarea necesitatilor impuse de un nivel de trai decent, cit mai apropiat de standardele europene, prin alegerea de catre imensa majoritate a romanilor, a unui presedinte ale carui unice aspiratii sint combaterea coruptiei generalizate care macina de mai bine de 15 ani societatea romaneasca si nu in ultimul rind, prin sloganul adoptat in campania electorala „Sa traiti bine!”, ridicarea la cote nemaiintilnite a nivelului de trai al poporului roman.
Primii pasi ai acestui nou parcurs al istoriei romanilor este facut de d-l presedinte Traian Basescu, speranta de mai bine si nou a intregului popor roman, imediat de depunerea Juramintului prin care se angaja sa:
“Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spiritualasi materiala a poporului roman, SA RESPECT CONSTITUTIA si legile tarii, SA APAR DEMOCRATIA….. Asa sa-mi Ajute Dumnezeu!”, atunci cind in deplina concordanta cu textul Constitutie care stipuleaza la art.102(1):
“Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament si daca nu exista….”,nominalizeaza ca prim ministru pe d-l Calin Popescu Tariceanu, desi Alianta D.A. nu cistigase alegerile, ea situindu-se pe locul doi ca urmare a scrutinului popular.
Tocmai aceasta numire, aparent contrara prevederilor textului constitutional, da dimensiunile adevarate ale geniului politic al noului presedinte, care in campanie anuntase deja ca va fi “presedinte-jucator”.
Stiinta si abilitatea sa de a interpreta in mod original si benefic pentru popor prevederile constitutionale, se vor dovedi in viitor ca fiind piatra de temelia, cheia succesului politiciii de tip nou “jucatoare” pusa in practica de acest atit de asteptat trimis mesianic al Divinitatii in ajutorul poporului roman.
Dar pentru ca acest guvern impus sa poata avea sustinere parlamentara in vederea realizarii programului de guvernare, era necesara o noua asezare parlamentara, fapt care a dus la modificari de regulamente si blocarea Parlamentului pentru foarte mult timp, in dezbateri sterile si politicianiste, pe motiv de presidentie a celor doua Camere.
Si asta in conditiile in care data integrarii europene se apropia cu pasi uriasi, iar Romania avea de recuperat imens din punct de vedere legislativ in anumite domenii strict monitorizate de UE.
Detractorii noului presedinte se vor grabi sa critice acest aspect, nerealizind de fapt ca acest lucru coroborat cu declaratia de intentie pentru noua politica externa a Romaniei, orientata pe axa romano-anglo-americana, a insemnat de fapt o cotitura majora a modului in care partenerii europeni au perceput politica cotrocenista, brusc realizind ca friiele statului roman au ajuns in sfirsit la un Conducator cu coloana vertebrala, care tine cont doar de interesele propriului popor in poltica externa.
Aceasta trasatura de caracter a noului presedinte a fost intarita de o noua lovitura de maestru atunci cind, nici bine stabilit in fotolii noul guvern al Romaniei, strategul politic de geniu, bazat doar pe fluxul navalnic de informatii provenite de la popor, a decis ca pentru realizarea unei sustineri parlamentare confortabile, Romania are nevoie de un nou guvern rezultat in urma alegerilor anticipate.
Concomitent cu toate aceste actiuni desfasurate intr-un iures ce amintea de campanile Alexandrului in antichitate, d-l presedinte nu-i uita nici pe cei mai dinamici si loiali sustinatori ai domniei sale in campania electorala si, pe de-o parte prin masurile recompensatorii pe care le ia (dupa modelul:”Petre esti cel mai tare!”), pe unii ii trimite pe centura politica a capitalei pentru a o revigora prin infiintarea unui nou partid PIN, iar pe de alta parte aduce la Ministerul Justitiei, o Ioana d’Arc dimboviteana, care imediat ce este unsa incepe reforma in sistem, prin punerea procurorilor in subordine politica.
Si primele rezultate in lupta impotriva caracatitei mafiote din Romania nu intirzie sa apara, inamicii politici ai domnului presedinte , Dinu Patriciu si Adrian Nastase, au de-a face cu palma grea a domnului presedinte imbracata in manusa DNA-ului.
Primul este arestat, iar al doilea trebuie sa dea socoteala pentru gravele prejudicii pecuniare aduse poporului roman, prin obtinerea si utilizarea ilicita a unor termopane in apartamentul pe care-l detine in capitala.
Poporul poate sa respire in sfirsit usurat! Lupta impotriva coruptiei patronata de ticalositi si initiata de Cavalerul Neprihanit al Dreptatii, imbracat cu armura sfinta a altruismului, onorabilitatii si dragostei de tara si popor a fost inceputa!
Va urma

6 comentarii »

 1. Frate Marcus, omul tau e in biserica din Slobozia. (20 iunie 2008, ora 12.30) Uite-l, uite-l, a intrat si in altare. Ce spui, frate, de asta?
  Pare din alta lume presedintele nostru. Nu este in apele lui. Se vede ca nu este obisnuit sa fie inconjurat de fete bisericesti si obligat sa asculte si altceva decat laude la adresa sa. (…)
  Gata, a scapat. A iesit in lume, in baia de multime. E ca pestele in apa. Rade, strange maini, ia copii in brate, se pupa, isi da, ca de obicei, drumul la gura, hohoteste… A revenit la viata.
  Respiram si noi usurati. Exorcizarea nu a reusit. Base e din nou ce a fost … si ceva in plus.

  Comentariu de sictireli — 28/06/2009 @ 12:54 | Răspunde

 2. L-ai laudat pe asimetric de l-ai tapacit. Se prinde lumea ca discursul ti-a fost dictat de TRU:))

  Comentariu de sictireli — 28/06/2009 @ 13:02 | Răspunde

 3. Ai ce ai cu Cristoiu, te oftici ca ti-a suflat postul de tzucalar si vrei sa-ti arati talentele, poate prinzi un post de tzucalar adjunct. Nu tine, limba maestrului e supercalificata de pe vremea cizmarului, poate sa faca fatza tuturor gaurilor si gauricilor. Diseara, de exemplu, va face luna craterele vulcanilor noroiosi din zona Buzaului, in speranta ca astfel va obtine permisiunea pentru un felatio benevolentiae prezidential. Voaiorii pot sa urmareasca zig-zagul printre vulcanii noroiosi pe Antena 3.

  Comentariu de Florian — 28/06/2009 @ 14:51 | Răspunde

 4. Teapa, am zis mai sus ca, in seara asta, Titanul din Gagesti va face zig zag printre vulcanii noroiosi din zona (intima) a Buzaului. Vad ca deocamdata converseaza cu Adina Valean si Corina Cretu. Antenistii au anuntat insa lectie de tricotat. Poate mai tarziu.

  Comentariu de Florian — 28/06/2009 @ 19:49 | Răspunde

 5. @Frate sictireli: sorry pentru intarziere, da’ promit sa nu mai fac. Mea culpa si ca penitenta ti-am dedicat astazi o postare la tema 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 29/06/2009 @ 12:24 | Răspunde

 6. @Nea Floriane citesti in mine ca intr-o carte cu desene animate 🙂 . Asa este, mor de oftica, da’ cand numitu’ scria la Scanteia io caram minereuri pentru combinatele de otel ale patriei socialiste. Mult mai bun iera chiombu p’atunci, ca si iel tot un fel de scriitor iera, da’ la Securitate.
  Sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 29/06/2009 @ 12:26 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: