Blogu' lu' Marcus

01/07/2009

Bre, m-am inervat si ce ie prea mult ie prea mult

Filed under: Romania the Land of Choice! — Marcus @ 16:44

Motiv pentru care umblu la arhiva si hopa, scot d’acolo,  prestatii d’ale mesterului, in momentele in care iel ca piticanie afona in ale muzicii, statea ca prostu’ si se minuna (ups, unde credeti?-la Sinteza Zilei!), de ce un Costel din Romania este iubit pentru calitatile sale vocale haruite de Dumnezeire:

Vand Cristoi pe doi bani gauriti

Trebuie sa marturisesc din capul locului ca din punct de vedere muzical sint afonul afonilor, nu sint un meloman inrait, iar in timpul anilor de scolarizare, la disciplina Muzica, datorita antitalentului meu in domeniu cit si pentru a nu-mi strica celelalte medii, mama mea (Dumnezeu s-o odihneasca), il mituia pe profesorul de muzica mos Ene (Dumnezeu sa-l odihneasca si pe el!) cu lame de barbierit Gillette, fapt pentru care din clasa a V-a si pina in clasa a IX-a la orele de muzica subsemnatul a solfegiat Podul de Piatra, recompensat fiind de fiecare data cu nota 9 in catalog.
Acest lucru nu ma impiedica totusi, ba poate cu atit mai mult ma ajuta, ca atunci cind aud o voce ca cea a lui Costel, sa ma simt pentru o clipa atins de Dumnezeire. Si nu sint vorbe mari, asa simt.
De aceea astazi, pe omul pe care eu il cumparasem virtual, ma ofer sa-l vind, ba mai mult sa-l ofer gratis cui o vrea sa-l ia.
Este vorba despre maestrul Cristoiu, care aseara la emisiunea lui Gidea (urmat apoi de Mirciulica Cel Mai Frumos si Destept, in propria lui emisiune), au pus-o de mamaliga, incercind intr-un mod mai mult decit lamentabil, primul sa minimalizeze si sa trimita in desuet si comun, al doilea sa ridiculizeze veninos si plin de invidie si ura, nici mai mult nici mai putin decit Darul Divin.
Au dovedit amindoi prin prestatiile jalnice pe aceasta tema faptul ca nu se ridica peste nivelul oamenilor mediocri, stapiniti de trairi meschine, incapabili sa discearna obisnuitul de fenomenal, gata sa arunce cu noroi doar de dragul propriei lor gindiri inguste, intr-o adevarata Minune.
Din „discursul” Cristoiului am retinut insa un lucru: si anume faptul ca acest Costel nu ar fi indrituit sa se bucure de succes, deoarece el nu a muncit ore in sir prin varii scoli de muzica, pentru a ajunge la performanta si deci bazat fiind doar pe harul cu carel-a inzestrat Dumnezeu nu ar trebui sa ridice pretentii.
Aceasta viziune originala a Cristoiului mi-a sugerat urmatorul dialog virtual intre Cristoiu si medicul ginecolog care tocmai i-a asistat sotia la nastere:
-Va felicit domnule Cristoiu, sotia Dvs. tocmai a adus pe lume un bebelus sanatos si ceea ce este de remarcat este faptul ca, un caz extrem de rar, poate unul la un miliard, sotia dvs. a nascut fara dureri.
-Cum adica domn doctor, nu s-a chinuit, nu a tipat, nu a transpirat nu si-a chemat mama, nu..
-Nu domnule Cristoiu, felicitari, nimic din toate acestea.
-Atunci o dau dracului, divortez!
Pe de alta parte, Istoria a consemnat geniul in opere precum Mona Lisa, Pe Aripile Vintului, etc. lucrari care vor ramine nemuritoare nu neaparat prin prolificul autorilor in domeniu, ci prin unicitatea clipei geniale a creatiei.
As putea comenta la nesfirsit aceasta atitudine a unor semeni de-ai nostri, insa din dorinta de a-l vinde cit mai repede pe maestrul Cristoiu, pina nu se prinde cumparatorul de „calitatea” marfii, riscind sa ramin astfel pe cap cu el, inchei aici cu pretul de start:mai putin de doi bani.
Marcus

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: