Blogu' lu' Marcus

06/07/2009

Ce-a’ntrebat Cristoiu si ce’a Raspuns Ridzi !

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:54

Vine un „marinel” acasa dupa un voiaj de vreo sase luni de zile si, inainte cu o zi de a ajunge, incepe sa-si faca planuri:
“nava acosteaza pe la miezul noptii, formalitatile de sosire se termina pe la 2, iau un taxi si ajung acasa pe la 3 si nevasta-mea ioc. Desfac o sticla de whiskey si ma pun pe baut si pe asteptat. In jur de 9 dimineata apare si dumneaei si-o intreb:
– Unde’ai fost fa pana la ora asta?
– Pai sa vezi c’am fost la piata!
– La care piata nemernico, eu te stept de la ora 3 dimineata, si da-i cu bataia si cu omoru’ pe ea, dupa care o mai intreb o data:
– Spune fa, Dumnezeii si anafura, unde ai fost pana la ora asta?
– Am fost la mama!
– La ma-ta, cand eu am dat „n” telefoane si nu te-am gasit, si da-i din nou cu omoru’ pe ea.”
Toate bune si frumoase, evenimentele decurg exact cum si-a imaginat vamporeanu’ nostru, numai ca in loc de 9 dimineta, tipa apare pe la 3 dupa-amiaza, ciufulita, cu hainele vraiste pe ea, cu ochii nedormiti etc.
– Unde-ai fost fa nemernico pana la ora asta?
– Asta-i buna, am fost la f…t!
– Io’te dom’le, ce-o intreb eu si ce-mi raspunde ea!

In loc de epilog:

Cristoiu nu este altceva decat un slugoi parsiv. Prin indemnul adresat lui Ridzi de a demisiona el face jocu’ chiombului, pe care acum sunt sigur ca Ridzi il santajeaza cu campania (si poate ceva si mai grav) lu’ fixa, motiv pentru care nu demisioneaza.

Demisia ei ar stinge conflictul in cateva zile, ar intra la capitolu’ „caltabosi si palinca” si imediat ar gasi chiombu’ alta fumigena, in stilu’i caracteristic. Numai ca Ridzi vede altfel treaba. Chestia cu „sunt un soldat disciplinat al partidului”, s-ar putea sa fie un mesaj adresat celui de la care a primit ordin s-o finanteze de buzata, adica n-a facut de capu’ ei treaba cu Ziua Tineretului si nici nu si-a insusit banii.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti pedelisti, tipa a fost si mai transparenta, sugerand ca si la alte ministere se poate intampla acelasi lucru.

Cristoiu a tinut cu ea lectia cu castravetele caragialesc, prin genul de intreabari puse, nu a urmarit altceva decat s-o faca sa admita ca ar fi si ea vinovata oarecum, motiv de imediat :”da-ti demisia!”.

Fufa insa este incapatanata, se bazeaza pe ceva cu care poate santaja, asa ca i-a tras-o “mesterului”, care devine din zi in zi mai penibil.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: