Blogu' lu' Marcus

16/07/2009

Mamaliga Ganditoare de la Gagesti

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:43

Urmasul „Ganditorului de la Hamangia”, copia nereusita a altui „Ganditor” celebru a lui Rodin, mamutul presei romanesti post-decembriste, se ridica astazi in pozitie bipeda, pentru a obtine maximum de vizibilitate, isi ia mana de la falca si tranteste un articol, al carui unic scop nedeclarat este de a mai pune o caramida la soclul statuii lui Basescu si de a-i minimaliza si ridiculiza adversarii politici, carora la o cercetare atenta in interiorul cutiei craniene, le gaseste ovare in loc de creiere.

Stropii terciului mamaligii explodate de Gagesti, materia prima a respectivului articol, incearca pe de-o parte sa treaca in derizoriu si desuet cazul Ridzi, astfel incat puletele roman sa nu se mai intrebe de ce tace EBA, in relatia cu presa si de ce dupa ce o tara intreaga suspecteaza ca banul public a fost directionat in fundul beizadelei buzate, o „inteligenta vie” votata cu ambele maini de maestorul Cristoiu, aceasta nu face gestul de onoare de a-si da demisia din proaspatul fotoliu de europarlamentar, iar pe de alta parte de a indrepta atentia catre incidentul diplomatic de la Chisinau, pe care maestorul in nebunia lui, il compara cu gestul de tradare a lui Pacepa.

Sa nu fiu inteles gresit !

Modul in care serviciile secrete ruso-moldovenesti au reusit sa compromita un ditai sef de rezidenta, aflat la post intr-o tara ale carei relatii diplomatice cu tara noastra au fost puse pe chituci de catre politica chiombului, pentru partea ruso-molodoveneasca, tine de respectarea stricta a regulilor de manual, iar pentru partea romana constituie mai mult decat o palma data cu piciorul unui serviciu de informatii externe, care se vrea cat de cat profesionist.

Iar modul golanesc si mistocaresc in care asimetricu’, intr-o intalnire cu reprezentantii societatii civile moldovenesti, a incercat sa-i minimalizeze gravitatea, transformandu-l intr-o stire de bodega damboviteana, nici macar nu mai merita a fi comentat. Atata intelege chiombu’ ca inseamna politica externa si prestigiul diplomatic al Romaniei, atata face. Ne-a obisnuit atat de mult cu gafele impardonabile pe care le-a facut mai bine de patru ani, in politica externa a tarii, incat o bomboana sau doua puse de el pe coliva diplomatiei romane, chiar ca nu mai conteza.

Conteaza insa maniera slugarnica, de patru labe, a Cristoiului care, in editorialul de astazi incearca sa gaseasca „genialitatea” strategico-politica a Alesului in relatia sa cu adversarii sai, strategie prin care, dupa logica-ilogica a gagesteanului, a reusit sa abata atentia opiniei publicie de la buba purulenta de la Chisinau.

Cand, in sfarsit, dupa douazeci de ani de democratie mioritica, reuseste si romanul sa afle, cel putin la nivel mediatic si parlamentar, cum este furat ca in codru de guvernantii portocalii, pentru a-i fi satisfacute fitele de „politician in formare” ale odraslei prezidentiale, maestorul , ca si noul subiect al adoratiei sale gazetaresti, Traian Basescu, considera ca subiectul in cauza este mai mult decat minor si oricine crede altfel, se presupune ca gandeste cu ovarele.

Maestore, o gandi romanul interesat sa vada cum este furat de catre guvernanti, in frunte cu clanul prezidential, cu ovarele mentionate de dumneata, dar chiar si in limitele acestei gandiri poate realiza cu usurinta ca dumneata nici macar cu testicolele nu judeci, rezumandu-te doar la logica buzunarului.

Urat mod de a imbatrani ti-ai ales gagesteanule!

7 comentarii »

 1. E frica. Frica taraneasca a locuitorilor dintre Carpati si Dunare. Convingerea dumnealui ca si a altora este aceea ca Basescu va castiga alegerile.
  Frica se intemeiaza pe aceasta convingere, pe memoria colectiva a taranilor baturi intimpul colectivizarii, bagati in puscarie ulterior pentru un sac de porumb.
  Invatati de istorie sa se teama de stapanul turc, fanariot sau comunist, sa minta, sa fure, sa supravietuiasca el si familia lui, taranul asta se teme de realegerea lui Basescu, asa cum se temea de Ceausescu. Pana tarziu, dupa ce vazusera cu ochii lor executia televizata a tiranului, oamenii astia de la tara evitau sa-si dea cu parerea despre evenimente, inca se mai temeau ‘sa nu se intoarca vremurile”. Inca se mai tem. Voteaza de frica.
  Este adevarat ce spunea Noica, vesnicia s-a nascut la sat. Dar trebuie sa completeze cineva ideea spunand ca a murit si a fost ingropata in curtea CAP-ului.

  Comentariu de alex.dumitrascu — 16/07/2009 @ 14:19 | Răspunde

 2. @Alex. plastica si cat se poate de hiper-realista imaginea. si ce ne ramane de facut, ca asta de acum nici macar risipirea unei rafale de AKM nu merita?
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 16/07/2009 @ 15:38 | Răspunde

 3. -Deztampire; lupta zilnica cu prostia agresiva si nesimtita.
  -Reconsiderarea moralei .
  -Personalitate corporativa in fruntea statului, exemplu spiritual si national, prototip al romanului.
  – Mai putine subiecte facile si intoarcerea spre fundamente.

  Comentariu de alex.dumitrascu — 16/07/2009 @ 18:15 | Răspunde

 4. @Alex. de acord, dar nu cu marfa pe care o avem.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 16/07/2009 @ 18:23 | Răspunde

 5. @ Alex Dumitrascu
  Chiar ai enunţat cestia c-ar vrea cineva „reconsiderarea moralei?”

  Comentariu de Cârcotaşu — 17/07/2009 @ 00:56 | Răspunde

 6. Păi realizarea numai şi a acestui deziderat ar însemna o adevărată revoluţie.
  Fiind de 5 ani prizonierii unei realităţi în care suntem la cheremul prostiei, a imoralităţii, în care ce-avem mai urât şi mai rău ne reprezintă, în care se pare că tot ce ne mai dorim este circul de fiecare zi, cine s-o facă, din moment ce constatăm că ne simţim bine aşa?

  Comentariu de Cârcotaşu — 17/07/2009 @ 10:02 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: