Blogu' lu' Marcus

24/07/2009

Gandirea Lui Basescu

Filed under: D'ale asimetricului — Marcus @ 10:41

Asa au crezut de cuviinta realizatorii TV de la postul Realitatea, sa intituleze conferinta de presa de  ieri a asimetricului, conferinta precedata de un discurs ce s-a dorit fulminant-incriminatoriu.

Surpriza, insa!

In loc de Gandirea lui Basescu, am avut parte de jelaniile, frustrarile si nerealizarile personale ale personajului respectiv, din plan politic si social, din perioada basista a Romaniei post-decembriste, personaj care a gasit peste tot responsabili si vinovati mai putin (ca de obicei), pe sine.

Asa ca, in timp ce PSD-ul a incasat cam 80% din acuzele prezidentiale, presei si clasei politice le-au revenit diferenta de circa 20% din tirada-litanie a presedintelui.

Din procentul de 80% destinat PSD-ului, 79,9 % au fost adjudecate fara drept de apel de leit-motivul obsesiv Adrian Nastase, declarat fara nicio retinere de iubitul nostru prezidel inamicul public n0.1 al tarii, cauza tuturor relelor si neimplinirilor neamului mioritic, motiv pentru care tovarasul presedinte i-a adresat un mesaj personal plin de patetism, dar si de incredere in puterea acestuia de a-si dovedi nevinovatia, de a se da prins de oamenii lui Morar.

Tov. presedinte nu s-a sfiit sa aduca drept argument in actul de capitulare a lui Adrian Nastase, barbatia acestuia, uitand insa ca pana a scapa  de rigorile legii, prin alegerea sa ca presedinte al Romaniei, domnia sa se dadea persecutat si hartuit politic in Dosarul Flota, motiv pentru care s-a dat mascat la teren si a declarat public faptul ca nu se va mai prezenta niciodata in fata organelor de cercetare penala.

Adrian Nastase are insa (in viziuna sa) obligatia de a se lasa legat de potera lui Morar, pentru salvarea neamului romanesc de la o iminenta sucombare nationala, datorata actelor „penale” comise de acesta.

In discursul sau „fulminant si plin de intelepciune politica”, tov. presedinte nu si-a uitat nici adversarul politic direct in lupta pentru presedentie, respectiv d-l Mircea Geoana pe care, dupa ce l-a investit cu calitatea de presedinte de CAP peste bostanaria din Dabuleni, l-a tinut raspunzator in calitate de presedinte al Senatului Romaniei, pentru nerealizarile sale politice de sef al statului.

Asimetricu’ ne-a amintit apoi ca singurele sale „proiecte” (in afara de circul si tambalaul zilnic) care ar fi putut fi socotite drept realizari personale in cei mai bine de patru ani de zile de cand ne pastoreste, si anume adoptarea codurilor si reforma visata de el in invatamant, au esuat in mod lamentabil, motiv de aratat cu degetul spre clasa politica.

Presa si-a luat si ea portia de capete in gura si suturi in fund, cu un accent deosebit pe cazul Mazare, caz in care tov. presedinte a stabilit ca, noroc cu presa internationala care a aratat romanilor adevarata mizerie a gestului leguminosului, altfel, din partea presei romane, muta de admiratie fata de prestatia susnumitului, boboru’ ar fi aplaudat si acum pasul de gasca al teribilistului de Constanta si al ordonantei acestuia.

Un loc aparte in economia discursului a fost ocupat de incercarile mai mult decat penibile de a-si scoate odrasla buzat-siliconata cu obrazul curat din ecuatia Ridzi-ban public-campanie electorala EBA.

La intrebarile jurnalistilor s-a descurcat asa s’asa, nici prea-prea nici foarte-foarte, dovedind din nou o lipsa totala de acces la informatie in ceea ce priveste matrapazlcurile ispravnicesei amazoane si bicicliste de la tursim, care sponsorizeaza din ban public deplasarile si „sejururile” ziaristilor, cu scopul vadit de a-si promova propria imagine.

Si pentru ca reteta noului numar de circ sa fie completa, iar spectatorii sa nu-i dea din nou cu Huo!, bomboana de pe coliva a fost reprezentata de scoaterea la interval a consilierului prezidential Turcan, care printr-un comunicat, a urechiat postul TV Realitatea pe motiv de prezentare tendentioasa de imagini EBA bot in bot cu Ridzi, profund marcate de evolutia pe scena de 75.000 de Euro a trupei „Voltaj”, trupa aflata in relatii de stransa prietenie cu EBA.

Sa ne traiesti Basescule, ca iar ne-ai luat de tampiti!i

2 comentarii »

  1. a fost in stilu-i caracteristic; slabiciunile, intr-adevar, eba si udrea; mesajul a fost ceva de genul : bai pesedistilor iesiti dracu’ de la guvernare; ca sa aiba munitie de campanie…

    Comentariu de cristian — 24/07/2009 @ 11:38 | Răspunde

  2. @Cristi: mesajul s-a vrut, uitati dracu de de Ridzi, Udrea si Placinta si so pe nastase!
    sa fii iubit
    marcus

    Comentariu de Marcus — 24/07/2009 @ 11:54 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: