Blogu' lu' Marcus

15/09/2009

No, Daca-i Musai, Musai Sa Fie!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 09:18

Exact ca in bancul cu ardeleanul, olteanul si piuneza, tot asa si poporul roman trebuie sa suporte cu stoicism, dorinta arzatoare a guvernului Basescu de a-i satisface acestuia pohtele electorale si sa-si vare singur in fund, un pachet de legi ce se vor mare reforma, dar care in fond nu sunt altceva decat o adunatura de texte, care mai de care mai anticonstitutionale, mai ilegale, mai generatoare de tensiuni sociale nemaiintalnite in Romania postdecembrista, mai aberante pentru inca o generatie de romani, aflata la primii pasi pe calea educarii si instruirii sale.

Dar daca-i musai, atunci musai sa fie!

S-a ajuns la aceasta situatie in care, din disperare si neputinta, se recurge la solutii extreme cu urmari imprevizibile si deosebit de grave in plan social si in procesul de educare si invatamant, datorita faptului ca in prag de alegeri prezidentiale, chiombu nu poate bifa, la capitolul realizari, decat multimea vida, adica zero, nada, nimicuta nimicuta.

Asta in timp ce la nefacubile comise de el in acesti cinci ani de calvar basescian, lista este lunga cat o zi de post mahomedan.

Drept urmare, cum in campania electorala nu prea are cu ce sa-si mocirleasca contracandidatii, din lipsa de date furnizate de servicii, care saracutele nu prea au gasit fapte incriminatorii in activitatea acestora, in timp ce acestia, la randul lor au la indemana toate potlogariile, gainariile si manariile comise atat de el cat si de famillia sa si de clanul mafiot nasit de el, putem parafraza fara prea mare greutate in aceasta privinta pe un mare ganditor al actualului cabinet Basescu si anume ca :”Pleasca Traienel a cam cacarisit-o!” .

Singura lui salvare o constituie lansarea ideii de reforma majora a sistemului, prin adoptarea otova si pe nerumegat a pachetului respectiv de legi, asezonat cu asa-zisa deconspirare a Securitatii si condamnare la hoha a comunismului in Romania, la care daca adaugam si raportarea realizarii, la unu decembrie, a treizeci si doi virgula trei kilometri de autostrada ardeleana, avem un talmes-balmes de succesuri cucubatice basesciene, numai bune de scos ochii romanasilor cu drept de vot mai inceti in gandire.

Acestui scop i se subordoneaza totul si niciun sacrificiu nu i se pare suficient chiombului in ducerea lui la bun sfarsit, incepand cu viitorul copiilor si terminand cu tensiunile sociale iscate de o lege stramba a salarizarii.

Daca la aceasta venim si cu plusul de imagine pentru modul in care isi permite din nou sa-si bata joc de Constitutia Romaniei si de fraierii de parlamentari pe care-i aduce la conditia de spectatori in montajul literar-artistic „Pohata ce-am pohtit Eu!”, avem deja o idee cat de cat clara asupra evenimentelor la care asistam neputinciosi.

Insa tabloul nu este inca terminat, la el musai trebuie mentionat sistemul de aliante electorale pe care l-a conceput pentru aceasta campanie si in care a inghesuit tot ce poate fi mai jenant, nociv si antiromanesc pe esicherul politic dambovitean: „taranistii” lui Milut, peremistii lui Vadim, secuii lui nu stiu cum se numeste si peluzistii Ciobanului.

Singura „calitate” a celor enumerati mai sus o constituie obedienta tampa fata de liderii de partid pliata pe disciplina de prezenta la vot si executarea fara cracnire a ordinelor primite de la sefi. Deci, masa electorala beton!

Greu de contracarat actiunea acestor bovine, care se ofera voluntar la jugul basescian!

Numai ca, in opinia mea, toata aceasta „mareata” strategie este cu dus si intors si poate avea efect distrugator de bumerang.

In conditiile in care cei 70% din electoratul satul de Basescu isi va da mana, indiferent de culoarea politica si va merge hotarat la vot, atunci toata aceasta tocana afumata a Basescului va fi buna de dat la porci in ajun de Ignat.

Iar Dumnezeu, in Bunatatea Lui, mai indreapta uneori raul facut si-i da romanului mintea cea de pe urma.

Om trai si om vedea!

Nota- Pentru cei care nu stiu bancul invocat in text:

Un oltean si un ardelean mergeau cu trenul. La un moment dat, cand ardeleanul sculat in picioare, era atent la altceva, olteanu’, dat dracului, ii pune o piuneza pe bancheta.

Se aseaza ardeleanu’, se ridica din nou, scoate piuneza din fesa, se uita la ea, si-o baga la loc in cur, se aseaza si zice:
-No, daca-i musai, musai sa fie!

5 comentarii »

 1. cum era bancul ala cu piuneza, ca nu-l stiu…

  Comentariu de cristian — 15/09/2009 @ 11:31 | Răspunde

  • No, mai Cristi, d’apai cum sa fie:
   Un oltean si un ardelean mergeau cu trenul. La un moment dat,cand ardeleanul sculat in picioare, era atent la altceva, olteanu’, dat dracului, ii pune o piuneza pe bancheta. Se aseaza ardeleanu’, se ridica din nou, scoate piuneza din fesa, se uita la ea, si-o baga la loc in cur, se aseaza si zice:
   -No, daca-i musai, musai sa fie! 🙂
   sa fii iubit
   marcus

   Comentariu de Marcus — 15/09/2009 @ 11:42 | Răspunde

 2. Dar la noi ( mai da-mi o speranta..) NU-i musai..
  Trebuie sa facem vorba lui Paleologu (cred ca taica-su face ca ventitalorul saracul de el, cu asa o podoaba ) pe dracu in patru sa scapam de Asimtericu si de haremul lui…
  Caci parafazindu-l pe Macedonski , mai sunt inca roze mai sunt .. si alte locuri de munca , sau de odihna activa ….) decat la Cotroceni.
  Aerul , far ael , va fii mult mai respirabil…

  Comentariu de adriana popa — 15/09/2009 @ 17:19 | Răspunde

 3. marcus, cu tot respectul, astept maine sa citesc ce ai de scris in legatura cu cele 2 ore in care a vorbit mai manga decat ziele glorioase ale lui vacaroiu.

  Comentariu de danny — 15/09/2009 @ 20:51 | Răspunde

 4. @Adriana: pe deplin de acord cu tine.
  sa fii iubita
  marcus
  @Danny: la asa o mostra de nerusinare, orice comentariu este de prisos, si totusi…
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 16/09/2009 @ 11:07 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: