Blogu' lu' Marcus

24/09/2009

Romani, Dati-i Lu’ Chiombu’ Un Razboi !

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 17:40

In disperarea sa, provocata de posibilitatea tot mai evidenta de a pierde alegerile prezidentiale, ca un caine turbat, Chiombu’ nu stie ce diversiune sulfurosa sa mai lanseze in societatea romaneasca, cu scopul de a focaliza atentia romanilor in orice alta parte, alta decat grava criza economica gestionata dezastruos de guvernul Basescu, sau decat magariile facute de La Famiglia si clanul aflat sub tutela lui Capo di tuti capi, Basescu Traian.

Astfel a ajuns, in total dispret, mai greu de crezut necunoastere fata de Constitutia tarii, sa ceara parerea romanului la coltul strazii  asupra abrogarii legii fundamentale a statului de drept si instaurarea statului totalitar.

Ca ce altceva ar putea fi intrebarea referitoare la modificarea structurii Parlamentului si trecerea sa la sistemul unicameral, decat incercarea de a pune caruta inaintea cailor, adica intai sa se pronunte boboru’ suveran iute votant basescian si apoi sa se modifice Constitutia in sensul dorit de marlanul care habar nu are cu ce se mananca legea fundamentala a statului de drept?

Eu nu inteleg, privind problema din acest unghi, de ce dracu mai are nevoie de Referendum, atata timp cat il are pe Boc, in buzunarul de la ceas?

A trecut Boc prin asumarea raspunderii atatea legi, fara a fi dezbatute, ce-ar mai conta si modificarea Constitutiei fara dezbaterea parlamentara?

Tragic insa, in toata aceasta afacere, este faptul ca s-au gasit deja prostovani de romani care, in totala bezna a ignorantei legislative in Romania si in lume, au pus deja botu’ la aceasta noua sfidare si bajocura cotrocenista la inteligenta romanilor si voteaza ca boii pe forum-uri la anumite televiziuni, bagandu-se in seama si dand apa la moara anumitor jurnalisti din aceste televiziuni pentru dezbateri idioate pe o tema imbecila.

In aceste conditii nu este de mirare ca asimetricu mai este creditat cu intentia de vot la 30% din electoratul carpato-danubian.

Scriam, nu cu mult timp in urma ca, prezidentiabilii sau presedintele in functie ar trebui supusi unui control riguros psihiatric, inainte de a li se incredinta destinele neamului pe maini.

Dupa noua tentativa a chiombului de a abate atentia opiniei publice de la temele reale, majore si dramatice prin care trece societatea romaneasca la ceasta ora, realizez ca n-am exagerat cu nimic in aceasta solicitare a mea.

Ar mai fi o alternativa la boala psihica a Chiombului. Faptul ca in trairea exacerbata a ego-ului prezidential, acest neica nimeni ajuns printr-un accident si capriciu electoral, presedintele tarii, ne considera cu mic si mare niste imbecili, abia invatati cu mersul biped, dispusi sa revina la forma tribala de convietuire sociala.

Sau poate ma insel si ambele supozitii sunt valabile, un nebun care se crede cioban la o turma de oi!

Este clar ca daca si aceasta noua diversiune nu-si va atinge scopul, solutia finala a unui razboi, indiferent cu cine si pentru ce motiv, i se va parea nebunului o cauza justificata in atingerea telului sau suprem, castigarea unui nou mandat.

Romani, dati-i Alesului un razboi, si pentru o perioada ne va lasa in pace!

18 comentarii »

 1. Cinstit să fiu, mă aşteptam la o nebunie de genul acesta, care să facă pulimea să-l mai voteze. Trebuie recunoscut că pe fondul pe care nimeni nu i se opune, când practic n-are nici-o urmă de opoziţie, mişcarea e magistrală.
  După ce ani de zile a tot bătut monedă pe ineficienţa parlamentului, după ce a bălăcărit parlamentul cum i-a venit la gură şi a creat un curent destul de larg de opinie ostil parlamentului, acum consideră că rodul a dat în pârg şi e tocmai bun de cules. Mi se pare că trebuie să te contrazic Marcus, nu e nebun, e diabolic. Momentul ales, aproape simultan cu manifestarea lamentabilă a „responsabilităţii politice” clamată de penibilul Geoană, deci simultan cu respingerea moţiunii de cenzură depusă de PNL, este şi el cât se poate de potrivit. Pe ăştia (p-ai lui Geoană) i-a prins cu pantalonii-n vine, ruşinaţi, fără să poată să mai facă ceva pe moment.
  Rămâne de văzut cum vor reacţiona partidele. Deocamdată Geoană a fost la fel de penibil cum ne-a obişnuit. Singura reacţie notabilă a fost cea a lui Crin Antonescu care-a supralicitat spunând: Vreţi să reducem 170 de parlamentari, păi eu propun să reducem 250. (nu-i citat, dar acesta-i conţinutul). Uite că s-a găsit cineva să meargă la cacealmaua strâmbului.

  Comentariu de Cârcotaşu — 24/09/2009 @ 22:03 | Răspunde

 2. haidi, bre, c-aista e doar o snoava desteapta de ametit prostimea – de unde atata pulime Carco?- ca sa verse votu`n urna.
  Ce ma distreaza e ca uitara toti ziaristii si analistii de Plescoiaca. Si-abia ieri i-a cantat Organ o serenada la ghitara…

  Comentariu de Plano — 25/09/2009 @ 00:16 | Răspunde

 3. @ Plano,
  Păi mai întâi clarifică-ţi singur dacă crezi că: asta-i „doar o snoavă deşteaptă de ameţit prostimea ca să verse votu’n urne” sau „de unde atâta pulime” (care să verse votu-n urne fireşte). Amândouă-mpreună nu merg, că se contrazic. Dup-aia încercăm să facem un desen. :-O

  Comentariu de Cârcotaşu — 25/09/2009 @ 09:24 | Răspunde

 4. @Carco

  Desenul este asta:
  _/\->o (in genunchi cerseste voturi)

  Comentariu de Plano — 25/09/2009 @ 09:46 | Răspunde

 5. Cu riscul sa devin nesuferit, trebiue sa remarc ca Bashila ne joaca cum „vrea” mushchii lui. Stiu ca o sa ziceti: Pe mine? Nuuuu! Ei bine, toti ne-am repezit sa comentam „temele” aruncate de la Treicoceni! Negativ, neutru sau pozitiv dar, asa cum cainele lasa osciorul din gura atunci cand vede un ciolan proaspat, toata mass media a lasat de-o parte problemele reale si a tecut la disecarea proaspatului ciolan. Portocaliii sunt in delir: Base e cool! Base le-a tras-o! (citate din comentariile de pe ziarele electronice)

  Am o banuiala: Base va juca in campanie un rol nou! Nu va mai acuza clasa politica ci va face sharf numai pe „reforma” statului, incepand cu Parlamentul care face trafic de influenta, Justitia care a scapat de sub orice control, Guvernul incapabil sa scoata Tara din criza si alte probleme reale, stiute si de pietrele de pe drum si care, evident, nu pot fi rezolvate decat de un Presedinte implicat (jucator), intr-o republica prezidentiala, cu un Parlament unicameral (sau numai cu veranda) monocolor (cred ca portocaliu) si un Guvern de yesman-i (ceva similar ca la mandatul 2 la Primaria Capitalei). Se va lasa victimizat de contracandidati, aratand ca el are probleme mult mai importante de propus poporului, pentru bunastarea si fericirea lui (aici, fiecare ce vrea sa inteleaga). Sunt gata sa fac pariu ca va intra fluierand in turul 2 …

  Comentariu de ALM — 25/09/2009 @ 10:32 | Răspunde

 6. cam asa e; conflict vrea, ca sa poata face o campanie agresiva…

  Comentariu de cristian — 25/09/2009 @ 10:53 | Răspunde

 7. @Carco: cum si orbu’ in tara chiorilor este imparat, tot asa si chiombu’ in tara manelistilor poate fi considerat regele lor. Numai ca vezi tu, „ezicsta” destui romani care citesc in chiombu’ ca intr-o carte deschisa. De acord cu tine ca gaselnita asta noua face parte din categoria cucubatelor nefacubile, dar numai magistrala nu este. Crin l-a citit, par exampl, si i-a raspuns c-o directa de i-au mers fulgii, cand a supralicitat numarul de parlamentari care trebuie sa dispara. Si asta inca la cald. Sunt convins ca tema se va fasai foarte repede, dupa somnul de noaptea trecuta a romanilor si dupa spalatul pe fata in aceasta dimineata. Re-editarea chestiei cu cei 322, mai prinde la cateva nesatisacute sexual ca Pora si la cativa baieti de peluza suparati pe Jiji. in rest vorba unui ilustru pesedist maritim: canci!
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 11:02 | Răspunde

 8. @ALM: Dumneata ai dreptate pana la un punct. Adica pana la punctul in care chiombu a devenit extrem de previzibil pentru o tot mai mare parte dintre romani. Cu exceptia buimacelii de inceput (Crin deja l-a upercutat la tema) sunt convins ca astazi lumea se va dezmetici si tiribomba lansata de el atat de solemn se va fasai ca si treaba cu drogurile si prostitutia. Cu astfel de jmecherii fumate eu nu cred ca va mai trage electorat de la alti candidati sau dintre cei nehotarati. Iar pe pupinbasisti ii stim: sunt circa 30%. Nu-l vad eu pe Jean Pardes si pe Piranda lui Cioaba, dandu-se cu curul de pamant pentru unicameral, sau pe profesori, medici, someri, judecatori, taranii care-si arunca productia etc. sa puna botu’la asa o diversiune pur kgb-ista. A tinut la inceput, acum, ma repet, canci!
  Sa fiti iubit
  marcus
  @Cristi: s-ar putea ca sabia acestei vrajbe sa aiba doua taisuri sau efect de bumerang. Balonul acum este in terenul adversarilor si Crin i-a aratat primul ca le are cu driblingul a la Ronaldo 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 11:17 | Răspunde

 9. ALM
  Da, ştirea asta ţine capu’ de afiş, dar asta nu-i numai o fâsâită, asta-i serioasă şi nu va putea fi blocată nici de Curtea Constituţională, pentru că nefericiţii au avizat deja un referendum simultan cu nişte alegeri, există un precedent. Sper că nu e cineva care mai poate crede că nu vom avea referendum simultan cu turul 1? Avizul Parlamentului e consultativ.
  Io deja am zis că ăsta va fi sloganul campaniei băsesciene, anume „reformarea statului”.
  Pericolul nu e acela că va şi face ce propune, ci că ideea parlamentului unicameral e strâns legată de Băsescu, majoritatea covârşitoare va vota la referendum cu „DA”, iar la preşedinţie cu cineva în consonanţă cu acest DA. Ghici ciupercă ce-i?
  Din punct de vedere psihologic mişmaşul va funcţiona la sigur.
  Geoană s-a şi repezit să vorbească de scamatorii ş-alte alea. Ce te puteai aştepta de la el?
  Cel ce a reacţionat corespunzător a fost Crin. Rămâne să vedem dacă va intra Oprescu-n horă ce va spune el. Pe moment e avantajat, are timp de gândire.

  Comentariu de Cârcotaşu — 25/09/2009 @ 11:51 | Răspunde

 10. @ Marcus,
  Nu vreau să mă repet, d’aia n-o să reiau ce-am zis mai sus.
  Nu sunt convins că se va fâsâi, nu cred că-i o „cucubată”. E greu de crezut că va putea schimba cineva ceva. Chiar dacă Antonescu a supralicitat, asta o văd puţini, cei mulţi nu. Şi la urma urmelor atmosfera în jurul parlamentului e aşa cum e, iar ceilalţi, chiar preluând ideea, nu vor fi identificaţi niciodată, de către prostime, cu ideea de parlament unicameral aşa cum e legată ideea de numele lui Băsescu.
  Greşeala pe care-a comis-o Băsescu este ideea de a organiza referendumul simultan cu turul 1, când bătaia va fi în turul 2. Poate speră să vină lumea buluc la turul 1 să voteze parlamentul unicameral şi să iasă el din primul tur, dar asta-i ca chestia aia cu Vrabia Mălai Visează. Oricum, în turul 2 tot intra, iar la turul 2 nu mai contează scorul din primul tur.
  În orice caz, cine va minimaliza gravitatea situaţiei riscă să rămână cu cocenii pe câmp la iarnă.

  Comentariu de Cârcotaşu — 25/09/2009 @ 12:04 | Răspunde

 11. @Carco: ai si n-ai dreptate ! Ai dreptate in sensul ca cacatul odata pus pe tava trebuie mancat si ca chiombu’ va sparge fara nicio remuscare 20 milioane de euro pentru un Referendum inutil, pe care vrem nu vrem il vom avea in turul I. Eu nu la asta m-am referit cand am spus ca treaba se va fasai, ci la faptul ca nu va face din asta cap de afis in media. Deja pe Antena 3, lumea era dumirita de aseara. El va putea bate moneda cat va vrea cu reforma lu’ peste, il vor asculta pupinbasistii si ceva peluzisti si coafeze nefutute (scuze!). In rest, mucles mo! N-ai dreptate cu minimalizatul situatiei. Eu m-am exprimat pentru trecerea temei la capitolul derizoriu, motiv pentru care, cel putin eu, o voi trata ca atare. In rest
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 12:19 | Răspunde

 12. @ Bey Marcus,
  Nu am pretenţia că am dreptate, aşa văz eu lucrurile. Dacă tălică, de la înălţimea de la care priveşti situaţia, ştii clar unde am şi unde n-am dreptate, asta-mi conferă un sentiment liniştitor. Voi ţine cont.
  Ştiai că şi „peluziştii” şi „coafezele” neregulate au drept de vot?
  Ş-apoi lămureşte-mi rogu-te cum e cu chestia aia, care-i diferenţa dintre a minimaliza o temă sau a o trata drept fiind derizorie?

  Comentariu de Cârcotaşu — 25/09/2009 @ 12:36 | Răspunde

 13. @Carco: pentru a minimaliza si derizoriu, desene? 🙂
  sa fii iubit
  ps- or avea drept de vot cei la care fac referire „de la inaltimea mea” de la care judec daca „ai sau nu dreptate”, dar in comparatie cu atatia altii deziluzionati de chiomb, eu zic (parerea mea, coane!) ca sunt totusi in minoritate.
  cu iubitul ramane cum am stabilit 🙂
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 12:45 | Răspunde

  • Ntţ, am învăţat deja de la unu’ care are mereu dreptate care-i zmecheria.
   Dacă faci un desen, fă-l pentru diferenţa dintre „a minimaliza” şi „a trata ca fiind derizoriu”, că parcă aşa z’seşi, aşa ne fu vorba.

   Comentariu de Cârcotaşu — 25/09/2009 @ 13:03 | Răspunde

 14. Prieteni, in continure cred ca Base a dat 6-6! Spuneti ca „lumea” s-a dumirit! Oare? In ce sens? De ce s-ar dumiri acum, cand semnalul ii unge pe suflet? Daca luam numai experienta ultimilor 20 de ani si avem dovada ca „lumea” se lasa manipulata cu placere masochista. La care scrutin „lumea” s-a dumirit? Votul negativ va functiona si de data asta! Si Base deja s-a izolat de toata clasa politica. El discuta numai cu „poporul suveran” (nu stiu daca ati observat dar, atunci cand a pronuntat sintagma, abea si-a mascat zambetul). Si se pune in slujba lui cu trup, suflet si toata rezerva de Chivas Regal.

  Antena 3? Ratingul de aseara ne poate dumiri si pe noi cata lume este dumirita, presupunand ca 100% din telespectatori au „achiesat” la demontarea manevrei. Si Geoana si Antonescu sunt perceputi ca oameni de partid. Nu stiu daca ati observat declaratia marinerului, precum ca, PDL-ul ii face deservicii afirmand ca-l sustine neconditionat. Pana si de partidul unealta se delimiteaza! Singurul care este pe picior de egalitate cu Base (din punct de vedere politic) este Oprescu. Dar Oprescu are handicapul lipsei masinariei de propaganda si, daca PSD-ul s-ar oferi sa-l sustina, „delictul” ar fi considerat mult mai mare decat sustinerea Baselului de catre PDL. Pur si simplu, „lumea” ar pune botul la eticheta „omu’ lu’ Iliescu”! Singura noastra sansa ar fi ca Oprescu sa ajunga in turul 2, moment in care putem spera ca jigodismul Baselului va fi devoalat. Altfel, verificati-va pasapoartele …

  Comentariu de ALM — 25/09/2009 @ 13:02 | Răspunde

 15. @ALM: da pentru Congo, trebe pasapoarte, eu o sa ma rezum la CI 🙂
  sa fiti iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 13:17 | Răspunde

 16. -Nu va mai trebuie pasapoarte pentru Congo!
  Cu vaporul… Congo a venit in Romania! Mai ales pe B(as)e TV.

  -Base a avansat doua intrebari pentru Referendum: reducerea numarului de parlamentari si parlament unicameral. Nu le poate pune pe ambele in turul I. Asa ca una este pentru turul II.

  Comentariu de Plano — 25/09/2009 @ 13:54 | Răspunde

 17. @Plano, s-ar putea sa le foloseasca in dosul turului pantalonilor 😉
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 25/09/2009 @ 14:17 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: