Blogu' lu' Marcus

28/09/2009

Chavez Canta la ONU, Chiombu’ Canta la Paranghelii „Loco”

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:34

Fericit nevoie mare ca a rezolvat problemele crizei in Romania si pentru faptul ca le-a dat boborenilor, cu minte dusa dar iute aducatori de voturi, o tema de gandire si,  fac vorbire aici de Parlamentul Unicameral, care sa le tina ocupati neuronii aflati in vegetatie pana la adanci batraneti, Chiombu’ si-a petrecut ultimele zile in stilu-i caracteristic, fie voiajand cu halicopteru’ avand ca antemergatori garda de calarasi aero, data cadou de regele Cioaba si de presedintele Mondialu’, fie desantand in varii localitati mioritice, unde printre alte manifestari „ne-electorale” si-a probat in public si aptitudinile  vocale la concurenta cu rivalul in ale viziunii dictatoriale asupra rolului conducatorului unui stat, venezueleanul Chavez, care in acest timp s-a „produs”, desfasurat international, pe scena ONU.
Nimic nou sub soare, in privinta sa, si  probabil, nici in a concurentei!
Face ceea ce a facut timp de cinci ani de zile, cu un plus de pitoresc in ale circului, prin etalarea aptitudinilor muzicale, numar pastrat probabil pentru astfel de ocazii.
Doua lucruri sunt totusi de remarcat in evolutia sa, in aceasta ultima perioada: Usurinta cu care, mintind si mizand pe arma tupeului in continuare, a reusit sa-i prosteasca pe conationalii nostri saracuti cu duhul (eufemism pentru prosti de-a binelea), reidentificand ca sursa a necazurilor lor generate de efectele crizei lasata de capul ei de guvernul Basescu, pe parlamentarii ticalositi ce trebuie neaparat starpiti de pe Pamant prin introducerea Parlamentului Unicameral. Formula gandita de marele strateg politic Basescu Traian de a fi aplicata pentru realizarea acestui deziderat national, de-a dreptul stupid, poate fi considerata ca fiind intr-adevar cea mai mare teapa electorala a asimetricului, dupa cele cu plansu’ pe umerii lui „draga Stolo” si cu fraudarea alegerilor trecute. Sansele de reusita electorala a acestei metode se bazeaza tocmai pe prostia aplaudacilor si pupinbasistilor care, efectiv,  habar nu au de legile tarii si de mecanismele elaboararii si punerii lor in aplicare.
Ceea ce propune asimetricu’ este total anticonstitutional, ilogic, iar prin perspectiva europeana  a regionalizarii actualelor state ale Uniunii (musai, parlamente bicamerale), total antieuropean.
Pe cei care citesc aceste randuri si nu cred acest lucru, ii invit, pentru economie de spatiu si timp, sa citeasca Constitutia Romaniei si sa se intereseze in ceea ce priveste intentiile forurilor europene.
Tragedia consta in faptul ca tema a prins la o parte din electorat (cea reprezentata de cei sapte romani care au rapit o pisica in Italia, cerand pentru „retrocedarea” ei douazeci de euroi), determinandu-i astfel pe fidelii pupinbasisti sa strige „capu’ lu’ Motoc vrem!”. Si cum, „prosti, da’ multi, Maria Ta!”, ea are toate sansele de a-i mai aduce ceva voturi chiombului.
Conditia de reusita a acestei diversiuni nerusinate mai consta si in faultarea Opozitiei politice care se vede pusa la zid pe motiv ca, daca incearca sa deschida capul prostimii in aceasta privinta, si sa-i explice acesteia absurditatea noii cucubate basesciene, chiombu’ o va stigmatiza din  nou public, cerand executia sa pe motiv de impotrivire la „reforma”.
Manevra care va determina prostimea (la propriu) sa strige din nou la unison si din toti bojocii „capu’ lu’ Motoc il vrem!”.
Singura speranta in aceasta privinta consta in voia Domnului care, in marinimia sa, s-ar putea sa-si intoarca privirile spre romani si sa le dea mintea cea de pe urma. In caz ca nu, dracu’i al nostru!
Si spunand aceasta ajung la al doilea motiv de ingrijorare acuta care ar trebui sa ne preocupe:
Daca pana acum chiombu’ pica mai invitat sau mai putin invitat in mijlocul unor multimi dezordonate (mai putin a oilor bucovinene), intrunite pentru fel si fel de paranghelii nationale sau locale, generate de bucuria cu care romanii sarbatoresc efectele crizei economice, ca dacii cu ranjetul mortii pe figura, ultima sa vizita de lucru a semanat aproape la indigo cu vizitele mult ciuruitului intru targovisteană plumbuire. Mi s-a intors practic stomacul pe dos si am retrait „live” cosmarul ceausist al anilor optzeci cand am urmarit la televizor relatarea de catre un reporter tv a acesteia. Reporterul, ud efectiv de emotie, aflat in mijlocul strazii principale a urbei respective, strada adusa la aspectul de „luna” de catre edilii portocalii din zona, flancat pe cele dopua trotuare de o multime ordonat etalata si insiruita de aceeasi edili, purtand in manute stegulete si pe umeri copilasii adusi la un moment unic si de neuitat, relata gatuit de trairea evenimentului cum elicopterul tovarasului tocmai a aterizat, iar multimea fremata de nerabdare sa-i zarerasca, fie si pentru o clipa, chipul mesianic, datator de speranta universala, fiind totodata pregatita sa aplaude si sa ovationeze prezenta meteorica a mult Iubitului si Stimatului in mijlocul ei. Gretos, scarbos, dezgustator, „vomitativ” si lamentabil in acelasi timp!
Poate ca daca in multime nu s-ar fi facut remarcate si figuri de cetateni aflati la varsta la care au trait din plin ororile ceasismului in astfel de momente, evenimentul ar fi putut fi inteles macar, daca nu suportabil.
Asa insa, nu!
Avaind in vedere aceasta mizerie morala prezentata de televiziuni drept stire de importanta nationala, imi permit sa sugerez doua modele de lozinci pentru astfel de evenimente: „Ceausescu nu fi trist, Traianel e comunist!” si „Ceausescu nu „plangea”, Base e sosia ta!”

4 comentarii »

 1. @marcus
  n-am gasit nimic pe email …
  repeta, te rog;

  Comentariu de cristian — 28/09/2009 @ 11:45 | Răspunde

  • @Da, Cristi, am vazut si eu failure. Da-mi tu te rog un e-mail, si-ti raspund, cred ca eu nu am adresa ta corecta.
   sa fii iubit
   marcus

   Comentariu de Marcus — 28/09/2009 @ 11:58 | Răspunde

 2. Dragă Marcus,

  În 6 decembrie vom afla câţi dintre conaţionalii noştri sunt guguştiuci care culeg orice boabe li se aruncă. Mă tem să nu fie mai mult de 50 %…
  Un comentariu pe tema asta pe http://www.florinmatei.ro/

  Comentariu de Florin Matei — 28/09/2009 @ 16:25 | Răspunde

 3. @Florin: am citit comentariul, ok. treaba este sa fie cu cel putin unu mai putin decat oamenii care inca isi mai folosesc propriile creiere in aceasta tara.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 28/09/2009 @ 17:41 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: