Blogu' lu' Marcus

08/10/2009

De La Cuibusor De Nebunii La Casa De Nebuni

Filed under: D'ale asimetricului,D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:09

Conform definitiei din DEX, consilier inseamna ” Persoană cu care se sfătuiește un conducător de țară în probleme de conducere; sfetnic”. Daca acestui substantiv ii adaugam adjectivele prezidential si nebun vom obtine sintagma consilier prezidential nebun, care defineste perfect pe unul dintre invitatii de aseara ai realizatorului Mihai Gadea, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Nu mi-am propus sa povestesc ceea ce am vazut aseara la aceasta emisiune, insa celor care n-au urmarit-o le recomand cu caldura sa-i scrie lui Mihai Gadea in vederea reluarii sale la o ora de maxima audienta, deoarece acest demers le va adauce o doza sanatoasa de divertisment autentic, spontan si de buna calitate.

Eu personal nu am mai ras cu atata pofta de foarte multa vreme. Si asta nu pentru ca Mihai Gadea s-ar fi reprofilat pe divertisment, ci pentru ca a avut inspiratia ca la o emisiune cu o tema serioasa „Sustinatorii prezidentiabililor”, pe langa oameni cu scaun la cap sa il invite si pe consilierul prezidential Catalin Avramescu pentru a-l sustine pe chiomb (Traiane, ca intre colegi, concediaza-l urgent ca daca te mai sustine la doua-trei emisiuni cum a facut-o aseara, vei intra in alegeri cu valoare negativa in dreptul procentelor din sondaje- Doamne Ajuta!). Acest sustinator sincer si infocat, mai ceva ca Andreea Pora, al presedintelui a facut toti banii, provocandu-mi (si nu numai mie) cascade de ras scapate de sub orice fel de control.

Dar ca sa ma intelegeti si sa beneficiati totodata de o portie zdravana de ras, musai sa vedeti in reluare emisiune, un regal de comedie bufa, nu altceva.

La terminarea emisiunii insa, revenind la starea de normalitate, si va rog sa ma credeti ca nu folosesc cuvinte mari pentru a impresiona, dupa o analiza la rece a celor vazute si auzite, m-am ingrozit pur si si simplu. Nu doar o data am scris, este drept nu chiar atat de convins sau convingator, ca asimetricu’ ar trebui supus unui examen psihiatric amanuntit, deoarece actele si deciziile sale politice lasa impresia deraierii sale comportamentale de la normalitate.

Urmarindu-l aseara pe consilierul sau prezidential am realizat nu numai ca nu m-am inselat in aprecierile mele, dar daca dorim ca Romania sa se bucure din nou de normalitate la nivel de conducere suprema, este necesar ca de Sfantul Nicolae sa-i facem rost chiombului de un bilet de internare la un spital de specialitate, iar noi sa ne vedem de ale noastre.

Atat pentru binele lui cat si pentru binele si linistea noastra!

Il cunosc personal pe El Lider Maximo si stiu ca nici in facultate, nici dupa, devenirea si statutul sau profesional si social nu au fost determinate de oarece calitati intelectuale deosebite (eufemism), ci de nivelul de obedienta neconditionata fata de puterea politica a momentului, efortul de a citi cateva randuri fiind de cele mai multe ori inlocuit de placerea delectarii cu o cantitate din ce in ce mai mare de licoare scotiana.

Tocmai de aceea, de-a lungul celor cinci ani de mandat, ori de cate ori a incercat sa sustina public din punct de vedere teoretic anumite teme politice cum ar fi Votul Uninominal, sau mai recent Parlamentul Unicameral, am fost convins ca in spatele lui sta altcineva care il alimenteaza cu astfel de idei, pe care el le foloseste functie de scopurile sale politice de moment, incapabil sa le treaca prin filtrul gandirii sale personale, trantind cu ele precum cu nuca in perete sau (sa fiu scuzat!) cu mucii in fasole.

Aseara, aceasta teorie mi-a fost confirmata cu varf si indesat de prezenta si prestatia acestui Avramescu, erijat in „Stapanul constitutiilor si al sistemelor parlamentare” la nivel planetar. Ori, intentia chiombului de a cheltui milioane de Euro odata cu nervii si energia romanilor, pentru o diversiune electorala pompos denumita Referendum, se bazeaza tocmai pe elucubratiile mintii bolnave ale unuia ca acest consilier prezidential. Daca romanii vor pune (din nou sa fiu scuzat!) botu’ la o asemenea nebunie „emanata” de un nebun si legitimata de un alt nebun, inseamna ca cei care trebuie sa se interneze de urgenta suntem noi, romanii cu drept de vot.

Pentru a incheia totusi intr-o nota vesela voi incerca sa relatez o secventa din emisiune in care, Catalin al nostru, emotionat probabil si vizibil marcat de aparitia sa televizata alaturi de o personalitate autentica reprezentata de un intelectual de marca al neamului romanesc, D-l Profesor Andrei Marga, a incercat, in nebunia lui, sa se faca remarcat, intrand pe langa subiectul abordat de distinsul profesor si catalogandu-l pe D-l Marga ca fiind un zero absolut, subliniind ca el este o somitate in materie de studiere a sistemelor parlamentare si a constitutiilor pe care se bazeaza acestea.

Hodoroc-tronc! Noroc ca D-l Marga este dotat cu un dezvoltat simt al umorului si si-a luat si domnia sa portia de buna dispozitie si de ras cu lacrimi oferita cu atata generozitate de nebunul presedintelui. Episodul mi-a adus aminte de o anecdota avandu-l ca erou pe scriitorul si avocatul Ionel Teodoreanu.

Acesta, de altfel un avocat de renume, pleda intr-un proces, asistat de un coleg, un ilustru anonim, care profitand de prezenta sa in echipa marelui scriitor si dorind sa se faca remarcat, la un moment dat s-a adresat Instantei:

-Domnule Presedinte si Onorata Instanta, atunci cand am vazut probele prezentate de partea adversa, atat eu cat si distinsul meu coleg am ramas pur si simplu tampiti. La care Ionel Teodoreanu a tinut sa aduca lucrurile in normal:

-Domnule Presedinte si Onorata Instanta tin sa precizez ca ulterior eu mi-am revenit.

Concluzionand pot spune ca, daca chiombul a transformat initial Cotroceni-ul in cuibusor de nebunii, aducandu-si ibovnica pe post de consilier prezidential, isi termina mandatul cu acelasi Cotroceni transformat in casa de nebuni, in care un nebun se lasa consiliat de un nebun si mai nebun (sic!).

Nota: Pentru cei care doresc sa vada emisiunea si nu asteapta reluarea ei 🙂  va invit sa urmariti aici .

17 comentarii »

 1. 🙂

  Comentariu de daxinte — 08/10/2009 @ 11:12 | Răspunde

 2. @Daxinte, bun venit pe blog 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 11:33 | Răspunde

 3. Dezvăluiri dezvelite ieri

  Datorită masei inerţiale prezidenţiale deosebite, la ultima apariţie parlamentară a lui Dârdalâ, acesta a fost flancat de două paraşute de frânare parlamentare.
  Gurile dănfuite marinăreşti, amplificate ieri de un viitor deputat al MAN, clevetesc că seismul de suprafaţă produs în urmă cu ceva timp de impactul dintre o navă căpitănită de Dârdală şi ţărmul Mării Negre de supărare ( 9 grade pe scara Bahus până la 8 ), s-ar fi datorat tocmai absenţei paraşutelor de frânare uitate de acesta la ultima plecare din stabilimentul încânepat.
  Nu s-a putut lua legătura cu dân sul , el aflându-se în cădere liberă necontrolată, fără paraşute, trecerea în nefiinţă politică fiind precis calculată la NASAlie, pentru 22.11.2009 ora 24:00.

  Comentariu de Sextant — 08/10/2009 @ 11:43 | Răspunde

 4. patrupedul cum s-a comportat ? 🙂

  Comentariu de cristian — 08/10/2009 @ 11:54 | Răspunde

 5. Păi ce să ne mai rugăm de Gâdea? Nu-i mai simplu s-o vază cine vrea acilea?

  Comentariu de Cârcotaşu — 08/10/2009 @ 12:08 | Răspunde

 6. @Cristian: necaz mare cu Spike, pe la doua dimineata, la reluarea emisiunii, m-am trezit intr-un vacarm de nedescris. Spike, fara sa-mi ceara aprobarea, si-a invitat toti amicii tomberonezi din cartier, f’o 12 la numar si radeau de se tavaleau pe jos, cu sonoru’ dat la maximum sa auda si catelusa mea, din hol,ca are saisprezece ani si-i cam surda saracuta. Abia am reusit sa-i dau afara ! 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 12:13 | Răspunde

 7. @Carcotasu’ Multumesc mult !
  Sa fii iubit
  marcus
  @Sextant: amice, imi pare rau ca te contrazic, dar seismul nu a fost generat de sistemul de franare cu parasute ci de cel alternativ al chiombului, pe model Fred in Aventuri in Epoca de Piatra :), adica chiombu si-a bagat picioarele in el de litoral romanesc si de lac rusesc
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 12:20 | Răspunde

 8. Am vazut emisiunea. Si eu am ras cu lacrimi. Nebun este putin spus. Am avut senzatia ca sub scaun este unul care-l inteapa pe Avramescu.

  Comentariu de Viorel — 08/10/2009 @ 16:05 | Răspunde

 9. @Viorel: Bun venit pe Blog. Se intepa singur sa vada daca mai traieste 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 17:37 | Răspunde

 10. Frate Marcus, am vazut emisiunea si ma asteptam la balamuc. Asteptarile mi-au fost rasplatite cu un shwou de zile mari. Nici Tociu si Palade nu reuseau replici mai spumoase ca cele dintre Avramescu si Gusa. Ultimul a fost in zi de gratie. Avramescu imi amintea de „nebunul” din reclama cu…Da halatul, halatul, cat costa halatul??
  Il mai vazusem pe Avramescu pe ici pe colo, dar de data asta a fost bestial. Mi-ar parea rau ca Base sa nu-l mai lase la tv.
  Frate Marcus, la curtea regelui nebunul era sacru. Era singurul care-si permitea, caruia i se permite, sa-l mascareasca pe rege. La curtea lui Zeus nebunul e chiar nebun. Si, culmea, i se permite sa fie.

  Comentariu de Sictireli — 08/10/2009 @ 18:50 | Răspunde

  • @Buna prietene: statutul nebunului de la curtea regelui era intr-adevar cel al uni privilegiat, numai ca de cand cu democratia, nebunu’ a fost scapat din lesa si da reprezentatii pe la tv. In fapt nebunii regilor erau intelepti care satirizau fapte si atitudini de la curte, nebunul lu’ chiombu’ este, asa cum bine ai remarcat, doar nebun. Nu-i frumos sa radem de boala omului, da’ daca isi face din ea o virtute, putem zice ca el a inceput 🙂
   sa fii iubit
   marcus

   Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 18:57 | Răspunde

 11. Sa nu fiu Duca din lunca
  Mi-adusei cartea de munca…
  Si dupa un hahait,
  Sa ma pun,deci,pe grait…

  Cat a fost mineriada,
  Io am stat doar in ograda…
  Si-am privit-o la tv-eu
  Da-v-as prin Anver-ul meu…

  V-o prezint,e cartea mea,
  Prindeti-o cu camera…!
  Mahaha,focalizati,
  Gaozari si nespalati…

  E de-a dreptul epocal
  Io agent electoral?
  Imi bagati voi mie stanga,
  Ca l-as sustine pe Blaga?

  Voi ma stiti ca sunt un hatru
  Tot timpul am fost neutru..
  Iar cu zana din Plescoa
  A fost doar cu..vino-ncoa…

  Io va spui,nu-s ipocrit
  Mahaha ..si nici coclit
  Ca mai trag cate-o pileala,
  Asta-i alta socoteala….

  Mai focalizati o data,
  Doar putin,n-o faceti lata….
  N-am bagat,nu bag in ele
  Bai ,ce-mi plac glumele mele….

  Comentariu de virus — 08/10/2009 @ 19:33 | Răspunde

  • @Salve Virusache:

   Unii zic c’as fi nebun
   Pe rana sare ca pun,
   Eu le raspund raspicat
   Bocu’ e cu ast’ cacat.

   Mi’s neutru si curat
   Si n-am stiinta de cacat.
   Pe romani ii pastoresc
   Cu mandat duhovnicesc.

   sa fii iubit
   marcus

   Comentariu de Marcus — 08/10/2009 @ 19:54 | Răspunde

 12. pt istoric,cateva titluri din „adanca” gandire a unuia din profii talibani new ideologi popul(isti)ari, urmas dupa nume, al unui patriarh biblic, pana la gonirea lui din redactie, vezi: jos_constitutia; la_arme_cetateni; bursa 6 nov ’07+ aparitii tv schizofreni…vezi,sinteza_zilei 7 oct ’09.

  Comentariu de revoltat — 08/10/2009 @ 20:13 | Răspunde

 13. @Revoltat: Bine ai venit! Multam pentru link-uri.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 09/10/2009 @ 09:55 | Răspunde

 14. Prietene Marcus, simt ca nu mai pot suporta Romania basesciana. Nu mai am forta sa ma amuz! Ieri, vazand mascarada scarboasa din Parlament m-am trezit cu ciocanul de shnitzele in mana, gata sa agresez televizorul. Seara, pe fondul comentariilor deontologice, a murit un om: a cazut de la 20m pe santierul „autostrazii” Transilvania! De dimineata, altul! De la 32 de metrii! Posturile de stiri se inghesuiau sa prinda putin sange si cereau raspunsuri la intrebari idioate: echipament de protectie, conditii de siguranta etc. Nimeni nu a intrebat: dar oamenii astia mancasera ceva? Ce probleme personale i-au facut sa-si piarda spiritul de conservare?

  Oricum, una peste alta, banuiesc ca este un motiv de bucurie pentru Boc: a scapat de povara a doua viitoare pensii nesimtite!

  Comentariu de ALM — 09/10/2009 @ 10:09 | Răspunde

 15. @ALM : Trist, foarte trist!
  sa fiti iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 09/10/2009 @ 10:28 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: