Blogu' lu' Marcus

02/11/2009

Ana Are Mere, Chiombu’ N-are Premier !

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 12:28

Daca ai neinspirata idee de „a te risca” in incercarea de a gasi cat de cat o logica in actele si spusele unei zile obisnuite de campanie basesciana, purtata atat de el cat si de sustinatorii sai, termitele portocalii, ai toate sansele ca la sfarsitul unui astfel de exercitiu sa te trezesti drept fericitul posesor al bolii lui Calache, deoarece boala din capu’ lu’ chiombu’ si al acolitilor sai se raspandeste si este mai contagioasa decat „porceaina gripa” a lu’ Boc.

Par exampl, chiombu’ incepe in cel mai abject mod cu putinta, prin a incerca un nou santaj ordinar la adresa parlamentarilor, amenintandu-i cu alegerile anticipate pe care s-ar putea sa le declanseze, daca muschii lui vor considera ca pohtele nu i-au fost indeplinite intocmai si la timp.

Nu conteaza rahatul in care ne-a varat deja pana in gat cu toanele sale dictatoriale, nu conteaza riscul adancirii actualei crize  politice cu devastatoare consecinte economice, in care tot el ne-a bagat, nu conteaza avertismentul voalat transmis de FMI prin care suntem sfatuiti sa gasim un consens politic cu larg sprijin parlamentar pentru depasirea actualei crize guvernamentale, nu conteaza ca romanii pot ramane fara pensii si/sau salarii, de fapt nu conteaza nimic altceva decat ambitia sa dementa de a-si impune cu orice pret pohta sa domneasca.

Apoi, dupa ce si-a facut incalzirea cu astfel de declaratii halucinante de dizolvare a Parlamentului, izvorate dintr-o minte bolnava, da’ bolnava rau de tot, chiombu’ o da pe un discurs electoral in care se produce incropind un ghiveci calugaresc cu iz telenovelistic, ale carui ingrediente, reprezentate de pupaza lui Creanga stramutata in Teiul din Copou-l eminescian pe post de portdrapel tricolor pasoptist, la catarg marinaresc, sunt menite, in viziunea din nou emotiv-plangacioasa a chiombului, sa smulga lacrimi patriotarde de la devastat electorat moldovenesc.

Surpiza insa! In distinsa adunatura portocalie, ochiul, la fel de portocaliu si vigilent al organizatorului de excursii electorale, a scapat si cativa localnici care striga din toti bojocii: „Jos Basescu!”.

Curat murdar, coane Traiane, in puii mei!

Seara, le vine randul papagalilor portocalii raspanditi strategic pe la diferite televiziuni si tocsoaie sa reproduca la unison, in stilul corului grecesc antic si al bocitoarelor neaos-mioritice, dramaticul scenariu al unui chiomb oprit din indeplinirea faptei mesianice de izbavire si devenire a neamului, de eforturile reunite ale ticalositilor, imputinati totusi ca numar, fata de momentul tragic al suspendarii.

Dupa un Videan care si-a incropit averea prospera de pietrar-bordurar, undeva prin Italia, cazat, din lipsa de bani, in propria Dacie si facandu-si igiena personala la dusurile de pe autostrada, care tine sa ne asigure ca obiectivele lui „Sa traiti bine” au fost indeplinite 120% si ca romanii sunt dati afara din case de fericirea care i-a napadit din momentul intronarii asimetricului, vine randul Monicutei Macovei  sa ne dea lectii de constitutionalitate pe cel mai „pur” ton de mahalagioaica carpato-danubiana.

Conform logicii semantice (sic!) a acestei  justitiare, care din pacate nu sta prea mult in tara, daca romanii ar avea de-a face cu o fraza ca: „dupa ce a cumparat mere din piata, Ana are mere.”, ei ar trebui sa inteleaga faptul ca „Ana are mere”, indiferent daca la momentul cumparaturilor, in piata se gaseau mere sau nu.

Pe aceasta logica trebuie interpretat si textul constitutional in care se spune ca „dupa consultarea partidelor”, presedintele „desemneaza” primul ministru. Ce nu intelege marea jurista reformatoare de DNA vindicativ-prezidential, este faptul ca daca in piata nu s-ar fi gasit mere, Ana, in loc de aceste fructe, s-ar fi intors acasa cu o sacose plina de cacat in loc de mere si, revenind la textul constitutional, ca orice consultare are drept rezultat final gasirea unei solutii comune, majoritar acceptate si nu impunerea unei gaselnite de moft prezidential, care sa satisfaca ego-ul celui imputernicit de Constitutie sa aiba rol de mediator, nicidecum de decident unilateral (sau jucator, conform, standardelor impuse de chiomb).

La finalul unei astfel de zile, daca ai avut tenacitatea si rabdarea sa urmaresti aceasta nebunie cat si dorinta de a intelege ceva din ea, nu-ti ramane altceva de facut, decat sa iei un pumn de somnifere si sa te culci, in speranta de a nu te mai trezi in dimineata urmatoare, pentru a o lua de la inceput.

Sau poti, mai simplu si mai ortodox, sa nu-l votezi pe chiomb!

3 comentarii »

 1. ALM Trade Mark:
  – Domnule ministru al sanatatii, ce faceti pentru stavilirea gripei porcine?
  – Pai, am dat dispozitie sa se distribuie borduri prin farmacii …

  Comentariu de ALM — 02/11/2009 @ 13:33 | Răspunde

 2. Sa inteleg ca ai vazut-o aseara pe jigodia de macovei la Realitatea TV? A dracu’ fufa, ai vazut cum voia sa fure din timpul alocat, ca sa vorbeasca ea mai mult fara sa spuna nimic? Cred ca eu personal daca eram acolo in studio in saream la beregata, atata nesimtire e greu de imaginat chiar si printre pedelepre.

  Comentariu de atreides — 02/11/2009 @ 14:53 | Răspunde

 3. @ALM: pana si bordurile ar fi de acceptat, tare mi-e teama insa ca si din astea a ramas doar prafu’ de pe toba, inlocuitor pentru prafuri de spiterie 🙂
  sa fiti iubit
  marcus
  @Atreides; Bun venit pe blog ! Mda, am vazut ceva din emisiunea respectiva, nsa nu as fi putut sa o vad pe toata din lipsa de tranchilizante, ca solutie finala 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 02/11/2009 @ 16:01 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: