Blogu' lu' Marcus

23/11/2009

Referendum-ul, O Noua „Alba-Neagra” Cucubatic Basesciana

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:58

Chiombu’, in discursul sau tinut dupa aflarea rezultatelor din turul I, ne-a anuntat triumfator ca „a invins” acel 0,1% adaugat la 50, indincandu-i faptul ca boboru’  suveran a decis sa le ia gaturile politicienilor si prin votul lor sa retrimita Romania europeana a anului 2009, din punct de vedere al parlamentarismului, la Divanul Domnesc cu prelungire in Marea Adunare Nationala.

Toate bune si frumoase numai ca se pare ca a uitat esentialul si anume ca, la aceste alegeri urmeaza sa alegem presedintele si nu modul in care purcedem sa restauram Evul Mediu sau Comunismul in Romania.

Ori poate ca nu a uitat, insa realizand ca scorul  inregistrat de el nu este nici pe departe linistitor, vine si in stilu’i cucubatic incearca din nou sa ne faca la alba-neagra, abatandu-ne atentia de la adevarata miza a alegerilor.

La aceste alegeri au participat intr-adevar peste noua milioane de romani, insa pentru el au votat mai putin de trei milioane si daca socotim si hotia pe fata la care am asistat, numarul acestora se reduce considerabil.

Ori daca romanii ar fi fost atat de „in limba” dupa Marele Restaurator de Ev Mediu si Comunism, ar fi votat toti pentru el si nu am fi mai avut nevoie de niciun tur II.

In opinia mea, in turul II, chiombu’ nu are cum sa castige cu votul celor aproape trei milioane de pupinbasisti, oricat de mult s-ar fura.

Si este clar ca in turul I am asistat doar la o repetitie a jafului fara rusine si cu precedent doar la alegerile comuniste trucate ale anilor patruzeci a ceea ce este planificat de derbedeii portocaliii pentru turul II.

Numai ca oricat ar fura chiombu’, daca in turul II profundul sentiment antibasescian va fi mai puternic decat ambitiile, orogoliile, resentimentele etc. liberalilor fata de PSD si acestia vor intelege ca numai cu PSD-ul si fara chiomb la Putere, tara aceasta mai are o sansa sa reintre in normalitatea politica si economica si in circuitul mondial al valorilor democratice, atunci pe chiombu’ il va lua efectiv dracu’ si vom scapa de el.

Pe de alta parte, in ciuda faptului ca nu s-a calificat in turul II, Crin Antonescu, prin scorul obtinut, a inregistrat o mare victorie, atat personala cat si pentru PNL.

Renuntarea la acest castig, prin refacerea ADA si sprijinirea asimetricului pentru inca un mandat , va insemna cea mai grava eroare pe care ar putea sa o comita liberalii, practic sinuciderea lor politica, chiombu’ vazandu-si visul cu ochii si papand ca desert si acest partid, dupa ce i-a scos pe taranisti din ecuatia jocului politic dambovitean.

Asta ca sa nu mai punem la socoteala si efectul catastrofal pe care aceasta decizie l-ar avea asupra viitorului democratic al Romaniei.

In turul II, chiombu’ nemaiavand de unde sa ia alte voturi, ar ramane cantonat in limitele acestor aproape trei milioane de voturi pupinbasiste exprimate in turul I, pe cand contracandidatul sau, cu sprijinul dat de liberali si de ceilalti romani cu scaun la cap din aceasta tara, l-ar bate mar, l-ar numi pe Iohannis Prim Ministru si ar face un guvern PSD-PNL-UDMR, capabil sa scoata tara din criza, punand totodata capat calvarului generat si intretinut timp de cinci ani de acest ego tiranocrat prea mare pentru un ambalaj anatomic prost croit si subdimensionat pentru continutul respectiv.

Rezultatul turului I demonstreaza fara drept de apel ca numai alianta PSD-PNL poate scoate tara la liman si inlatura nebunul de la Putere.

Crin Antonescu si liberalii ar mai trebui sa tina cont si de faptul ca la scorul obtinut in turul I a contribuit intr-o proportie semnificativa si un electorat antibasescu sedus de campania dusa de Crin impotriva anticristului, electorat care ar fi crunt dezamagit de un eventual pact cu satana facut de libarali pentru turul II.

In conditiile in care liberalii vor intr-adevar binele acestei tari si pun interesul general mai presus decat frecusurile si meschinul luptelor politicianiste ei nu au altceva de facut decat sa iasa masiv la vot in turul II pentru a-l trimite pe chiomb sa joace „alba-neagra” in incinta penitenciarului de la Poarta Alba.

4 comentarii »

 1. Păi stăi să vezi, că rezultatele de la secţiile speciale nu s-au contabilizat încă, iar exit poll-urile nu cred că le-au avut în vedere.
  În prinţip aşa ar sta lucrurile cu milioanele de voturi, da’ dacă din alea 2 milioane luate de Crin unu’ merge la Băsescu? Din 9, 4 merg la el. Şi-n plus, dacă restu’ preferă să stea acasă? Cu ce mai fură, iar se scoate.
  Dacă mai ţinem cont şi de discursul isteric al lui Crin de aseară, viitoru’ nu prea se arată-n roz. Ei?

  Comentariu de Cârcotaşu — 23/11/2009 @ 11:21 | Răspunde

 2. Totul pentru front, totul pentru victorie

  Rezultatul lui Gioană oferă cualiţiei câmp deschis pentru hărţuirea, umilirea şi uciderea politică a fiarei. Totul se va subordona acestui deziderat. Se va mări coeficientul de siguranţă, prin atragerea voturilor de la toţi competitorii ieşiţi din cursă şi – neapărat – de la liberalii rătăciţi în pdl, ca o ultimă mână salvatoare întinsă acestora. Protocolul acestei alianţe naţionale antidârdală se cere rapid încheiat, cu elemente transparente pe placul plebei, ca sigură garanţie pentru cei 75% ce vor vota Gioană Preşedinte pe 06.12.2009. Numeroase compromisuri se vor face de către PSD, care ştie că de la susţinerea guvernului Tăriceanu i s-a deschis calea pe care se află acum, cu încrederea probată la greu. Frauda electorală şi orgnizarea penibilă a Turului I arată tâmpilor că Nica a făcut ce trebuia iar ieşirea de la guvernare a psd a fost un act de înţelepciune (buldogul s-a descalifica din toate cele). Înţeleptul AN are un rol hotărâtor ( şi ciudat) în aceste 14 zile.
  Discursul lui Gioană, rafinat şi readaptat la noile condiţii ale Turului hotărâtor, trebuie exersat la oglindă şi simulat cu un public restrâns de “profesori » , până la calificativul maxim. Hăituirea fiarei, prin zonele cele mai insalubre ale vieţii sale, să se facă 24 din 24, chiar de

  Comentariu de Ac — 23/11/2009 @ 11:57 | Răspunde

 3. @Carco: Ei, ne-ei, asta e situatia! La sectiile pomenite de tine este clar cine a iesit presedinte si cine va iesi si in turul II. Totusi daca liberalii vor iesi la vot si vor vota anti, cu ce se mai strange de la Vadim, Becali si de ce nu si de pe la UDMR, chiombu e halit. Singura sustinere pe fata o are de la Oprescu si de la Milut. Ori de la Oprescu s-ar putea sa nu-l iubeasca chiar toti, chit ca Oprescu se dovedeste ultimul RAZBUNATOR din sacosa cu lichele.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 23/11/2009 @ 11:57 | Răspunde

 4. Fu ce fu,da pan’ la urma, cre ca asta-i sansa lu Baselu’:

  Comentariu de virus — 23/11/2009 @ 12:24 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: