Blogu' lu' Marcus

27/11/2009

Nunta si Artificii la Cotroceni

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 12:40

Nu stiu de ce, dar dupa ce am reusit sa inlatur ambalajul de spume si spasmofilie de pe declaratiile si prestatiile isterice si aberante ale pupinbasistilor, „comise'” in mass-media, declaratii generate de epidemia de amoc portocaliu dambovitean si din care se desprinde o imagine apocaliptica a unei Romanii vaduvite de prezenta tatucului chiomb, dar imbogatita de prezenta malefica in umbra a mogulilor rai (ca aia buni pleaca cu chiombu’ odata), in minte am ramas cu imaginea desfasurarii unui ceremonial matriomonial.

Imagine oarecum hilara, deoarece conform scenariului securistic al portocaliilor, vom avea parte de o nunta ale carei personaje sunt imaginate a fi Crin Antonescu, pe post de popa decis sa uneasca destinele, la bine si la rau, ale mirelui Mircea Geoana cu mireasa Klaus Iohannis, cuplu avand la dreapta si la stanga lor, cuscrii Ion Iliescu si Dinu Patriciu, in timp ce domnisoarele de onoare, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu, sunt desemnate sa care trena miresei in drum spre altar. Buchetul miresei, pe care il asteapta cu nerabdare domnisoarele de onoare, este reprezentat de privatizarile care urmeaza a fi facute intru imbogatirea celor doua domnisorele, in timp ce darul bogat constand in bugetul Romaniei, urmeaza a fi impartit de cuscrii si rudele lor.

Tot conform acestui scenariu, pe langa invitatii obisnuiti reprezentati de poporul roman platitor de dar, la aceasta nunta avem si martori, maghiari la originea lor, care nu dau dar, ci asteapta de la cuscru Iliescu o halca babana din trupul tarii, mai precis Ardealul, drept multumire pentru rolul lor de petitori si martori ai acestui eveniment fericit.

Dar, ca la orice astfel de mariaj, avem si nuntasi „defavorizati” care nu au putut sa se opuna finalizarii evenimentului, indivizi uitati undeva in afara bisericii, pitulati pe dupa stalpi, nefericiti ca au pierdut asa mandrete de fata in favoarea rivalului de-o viata (sau mai putin, depinde de cat ii duce memoria la momentul actual) si care-si musca pumnii de suparare ca pretendentul lor a fost refuzat si lasat sa suga degetul, in speranta ca ar putea totusi rapi mireasa, inainte de iesirea din biserica.

Portocaliii deci, caci ei sunt nefericitiii citati mai sus, il plang la greu pe pretendentul refuzat, e adevarat si pe motive de chiombie, si jura razbunare crunta, asmutind in acest sens alde presa pupinbasista, rasplatita la greu de ginerica cu ghinion, catre cuplul de tineri insuratei. Si presa, prin reprezentatul sau de seama, Patapieviciul patibularitatii noastre milenare, se apuca si striga precum camiloiul lovit in testicule, ca mireasa, cu adanci radacini nemtesti, si cam rea de musca de felul ei, se va apuca sa ne calareasca pana la deselare si lipsire de coloana vertebrala, coloana de care ne bucuram, ca intregire anatomica, tot ca un dar teutonic facut de Carol I cu ocazia descalecatului sau in spatiul carpato-danubian. Si asta deoarece pana la acel moment noi nu am fost (conform cercetarilor istorice ale papionatului intelectual al neamului) decat o adunatura de nevertebrate, taraturi numai bune sa fim cacate si pisate in cap de vecinii nostri mai vanosi si mai cu staif imparatesc.

Cam acesta ar fi tabloul actualei dispute electorale, tablou imaginat de mintea bolnava de la Cotroceni asistata de sleahta de slugi dipserate ca dupa 6 decembrie ii cam va lua dracu’.

Lasand la o parte hilarul situatiei nu poti totusi sa nu constati jalnicul si lamentabilul modului rusinos in care chiombul sa pregateste sa paraseasca scena politica a tarii.

3 comentarii »

 1. Marcuse, tu il stii bine pe Chiomb. Tot ce ramane in urma incidentului nu va fi disputa: este sau nu trucaj, ci ca Basescu este capabil de asa ceva. Tu ii cunosti firea. Spune cinstit, a mintit cand a spus ca in viata lui nu a lovit un copil? Ce spune gura targului despre incidentele din familie???

  Comentariu de sictireli — 27/11/2009 @ 17:48 | Răspunde

 2. @Amice, normal ca a mintit cu nerusinare si despre caracterul lui voi publica maine un material cu mai multe dovezi, care sustin acest punct de vedere.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 27/11/2009 @ 17:51 | Răspunde

 3. Voi fi cu ochii pe tine 🙂

  Comentariu de sictireli — 27/11/2009 @ 23:50 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: