Blogu' lu' Marcus

10/12/2009

Fara Minuni, Doamne!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:52

Chiar daca alegerile prezidentiale incheiate cu „victoria” la o limita lamentabila a Basescului put de la o posta a hotie pe fata, eu inclin totusi sa dau crezare povestilor copilariei, in care subiectul era dat de Minunile Dumnezeiesti savarsite in intampinarea Craciunului.

Cred ca Dumnezeu, in marinimia si intelepciune Sa, ne-a ales ca popor pentru a face o repetitie generala inainte Apocalipsei si a sculat  din morti, asa de proba, cativa zeci de subiecti carora le-a testat reactiile din Ziua Invierii finale, dandu-le ca sarcina sa-l voteze pe Basescu.

Iar acestia, bucurosi d’asa o pleasca, dar si ascultatori, s-au incolonat frumusel si regasindu-se pe listele portocalii au purces cu inflacarare patriotica la realegerea chiombului intru reformarea bietei noastre tarisoare.

Dar Dumnezeu nu s-a oprit aici! Nici pe departe.

Vrand neaparat ca romanii sa intre in Cartea Recordurilor, a incolonat peste 3500 de romani stabiliti in Franta si i-a trimis sa voteze cate unul, la mai putin de un minut diferenta, la Ambasada noastra din Paris.

Apoi, pus pe sotii, a ales una suta cetateni moldoveni, i-a inghesuit pe toti intr-o debara si dupa ce cu spaga le-a obtinut mutatie la adresa respectiva, i-a trimis tiptil unul cate unul spre sectia de votare.

Vazand atata activitate Dumnezeiasca, dracu’ nu s-a lasat nici el mai prejos si si-a bagat coada, modificand procesele verbale care, conform situatiei reale din ziua votului, il dadeau sub semnatura invingator pe Mircea Geoana, rabatand astfel situatia incat la BEC a ajuns cap de lista Traienel.

Colac peste pupaza mai sunt solutionate, dupa mai bine de sase luni de la consumarea europarlamentarelor si contestatiile de la momentul respectiv, iar rezultatul este de-a dreptul scandalos. Peste 14.000 de voturi multiple. Cu alte cuvinte, la Bruxelles cel putin o eurparlamentareasa va trai ca in sanul lui Avraam, dintr-un salariu cat Everestul, platit de contribuabilul amarastean, ca urmare a faptului ca si-a bagat dracul prelungirea imblanita a posteriorului in urnele de vot ale romanilor.

Si ar mai fi cam la un camion de dovezi care atesta faptul ca peste o suta treizeci de mii de voturi, ba minunatite de Dumnezeu ba manarite de Uciga’l Toaca, au facut diferenta de saptezeci de mii de voturi, care l-au facut pe Basescu presedintele celor din Diaspora.

Pentru ca noi, astia mai fraieri din tara, in ciuda tuturor minunilor si a dracoveniilor, l-am ales ca presedinte pe Mircea Geoana, la o diferenta de 15.000 de voturi.

Ieri Basescu, dupa ce le-a dictat Judecatorilor de la Curtea Constitutionala motivatia prin care acestia vor respinge contestatia privind validarea alegerilor, argumentand ca desi dovezile sunt clare in acest sens,  nu se poate totusi stabili in favoarea carui candidat s-a furat ca-n codru (ups!), a iesit pe sticla si ne-a recomandat sa fim calmi, dandu-se de exemplu, iar pe politicieni sa treaca urgent la „pupat Piata Independentei”.

Acum ca el e calm, este de inteles, stie deja ce vor decide Judecatorii CC, dar de ce as fi eu calm, cand stiu ca am fost batut de o litra de ulei de floarea soarelui, combinata cu niste decedati imbracati in pufoaice portocalii, numai Dumnezeu sau dracu pot sti.

Cert este ca avand in vedere performantele si personalitatea celor care au măsluit aceste alegeri as putea sa-mi revizuiesc totusi atitudinea si sa accept Lucrul Domnului si ghidusiile lui Duca-se pe Pustii si sa fiu fericit ca fac parte din poporul Ales.

In orice caz Doamne, inca o Minune de acest gen si Apocalipsa va incepe din tara lui chiombu’ Imparat!

Asa ca te rog eu frumos Doamne, Las-o  mai incet cu Minunile ca e vai de europenismu’ si democratia noastra si riscam sa ne ia dracu’. Daca nu ne-a luat deja!

4 comentarii »

 1. Esichieru’ ul..ii mele
  …………………………..
  Azi p-al nostru esichier,
  Iar le.lim .ula la jder…
  Parca-mi vine cand i-ascult,
  Sa-i .ut foarte,foarte mult…

  Nu vor ei sa puna punct,
  Da-le-as moje foarte mult..
  Unii hais si altzii cea,
  Asta e,ce u.la mea…

  Toata lumea-i la putere,
  Esichieru’ ul.ii mele…
  Dar bugetu’ a scazut,
  Tu.v.a-n gura sa va .ut!

  Se unesc si se defac,
  Dar iese acelasi r.eac.
  Ca sa mearga totu’ struna,
  Ne-om ca..ca cu voi de mana…

  ps/Dup-atatea validari,
  Te trec,pe drept,noi ca.c.ari

  Comentariu de virus — 10/12/2009 @ 12:13 | Răspunde

 2. @Salve Virusache:
  Validari, nevalidari,
  Noi ne umplem de mascari,
  Iara chiombu’ cel vestit
  Ne da sfat de’mpaciuit! 🙂

  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 10/12/2009 @ 14:58 | Răspunde

 3. Multumesc Marcus .
  Insa prefer coclocvialu Bizonu’ ori Bizoane ! ma face sa uit de varsta, spondilita , Hta si alte placeri . Si apropos daca voi fi in pasa blegos-poetica imi permiti sa-ti „fur” rondelul violet ?
  parodie-parodie dar reusita !!( 1/3 Minulescu. 1/3 Macedonski , 1/3 Marcus , deci 3M ). A sa nu uit Macedonski – singurul poet pe care l-am invatat din placere :
  O roza nfloreste suava …
  Ptiu drace ! vade retro TYrane !

  Comentariu de ghitabizonu — 18/04/2010 @ 17:50 | Răspunde

 4. @Da-i drumu Bizoane, poti lua orice material de pe blog, daca consideri ca merita citit de mai multa lume.
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 18/04/2010 @ 20:50 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: