Blogu' lu' Marcus

15/01/2010

Habemus Buget, Vai de Curu’ Nostru!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:53

Ce mai zgomot, ce mai freamat, ce mai interviuri si dispute pe la telviziunile mogulilor, toate dedicate in exclusivitate trecerii bugetului prin Palament. Si a trecut! Ca prin branza.
Important pentru termitele portocaliii este ca a trecut exact asa cum a intrat, neatins nici macar cu o floare, spre disperarea a milioane de romani, dintre care jumatate, multi dintre ei pentru o cinzeaca, o litra de ulei sau o foita de ploaie portocalie, s-au inghesuit sa-l voteze ca talambii pe actualul presedinte al Romaniei care, de cum s-a vazut uns din nou, si-a mai bagat o data picioarele in ea de Constitutie si-a adus la guvernare vechea gasca de derbedei portocaliii, impotenti din punct de vedere intelectual, dar mincinosi si chititi sa-si scoata investitia din campania electorala, cu varf si indesat, pe spinarile puletilor cu drept de vot basescian.
Daca as fi cinic as putea spune ca asa ne trebuie sau mai bine zis asa le trebuie! Dar nu pot ramane impasibil cand vad de cata nesimtire, tupeu nelimitat, porcism de porc (sic!) da dovada Puterea, care una ne-a prezentat in campanie si alt rahat mananca dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta.
Lasand la o parte bonusurile bugetare alocate, pe de-o parte institutiilor de forta si de represiune ale statului, pentru a-i apara prezidelului linistea de care are nevoie pentru a-si instaura dictatura dupa pohta inimii si a cugetului, sau ministerelor care, fie ca-i satisfac fantezii sexuale aceluiasi prezidel, fie ca umplu buzunarele prietenilor asfalatagii, executanti de lucrari care dau ortul popii la prima ploicica sau gerulet, iar pe de alta parte institutiei prezidentiale, putem spune ca acest buget ramane ca un stilet adanc infipt in pieptul pensionarilor si al bugetarilor. Primii, victime ale tuturor guvernarilor de pana acum, reparati totusi cat de cat de liberali si pesedisti in guvernarea trecuta, sunt nevoiti sa priveasca din nou cu jind catre galantarele mall-urilor si cu disperare la farmacistul de cartier, in timp ce una suta mii bugetari vor trai pana la nominalizarea lor pe lista viitorilor someri ai patriei cu teama indusa de intrebarea daca numele lor se afla pe listele respective.
Si poate ca, toate acestea, in conditii de criza economica, ar mai putea fi de inteles si de suportat cat de cat. Dar cand te uiti la buget si daca ai o minima intelegere in domeniu realizezi ca derbedeii portocaliii de la guvernare n-au nici cea mai mica idee de a iesi din criza, altfel decat prin sporirea taxelor si darilor, relansarea ecnomica ramanand pentru ei „un pod prea indepartat”, mai ca iti vine sa-ti scoti cetatenia romana la vanzare.

Dar cel mai trist lucru in acest rahat pe care ni-l serveste spre consum guvernarea Basescu consta in faptul ca prezidelu’ ne-a mai trombonit inca o data la greu, fara pic de rusine, in campania electorala. El, care-si rupea camesa de pe dumnealui de indignare cand vedea „salariile nesimtite” pe care le ridicau oamenii adversarilor sai politici, tace acum precum fecalul in iarba, asistand fara replica la modul in care pupinbasistii in ziua de leafa vin cu basculanta pentru a putea transporta salarii de 20.000 de Euro, platite de contribuabilul roman.
Ar fi multe de comentat despre modul in care isi bat joc astia de noi dar, pentru a nu invarti cutitul in rana, ma rezum la o intrebare: este oare indreptatit romanasul neatins la neuroni de sindromul basescian sa zica ” ‘r-ati ai dracului de hoti si de mincinosi cu Realesu’ vostru cu tot!” ?
Eu zic ca da!

PS; Se pare ca ne-a Prigoana a iesit cel mai castigat din toata afacerea. Firma sa de salubrizare va obtine contract in exclusivitate de „igienizare” a viitorului magazin universal „Casa Poporului”.

4 comentarii »

 1. To ce scrii e perfect adevarat. Din pacate, nu putem fi locuitori a doua Romanii, in functie de optiunea exprimata la 6 dec. Asa ca noi, minoritarii, manipulati de mogulii cei rai(ceilalti, cu televiziuni pupincuriste, prin moderatorii cu limba catifelata, sunt buni!), de comunisti, mineri, securisti, n-avem decat sa ne supunem „majoritatii” atat de subtirele, totusi majoritate, alcatuita din doua categorii: interesati,deci fanatici basescieni si dobitoci (unii cu scoala destul de multa, dar ce folos!). N-avem decat sa suferim! Sa ne dea cate 10 zile fara salariu pe luna, sa ne ia cate impozite vor, sa ne duca la sapa de lemn! Oare in acest caz vor invata ceva? Sau l-ar sustine si la un alt mandat (nu stim ce constitutie vor cloci pentru el!)ASA NE TREBUIE, NOUA, ROMANII care nu-si stiu alege conducatorii!

  Comentariu de monica — 15/01/2010 @ 17:49 | Răspunde

 2. @Monica: bun venit pe blog si la vizite mai dese 🙂 ! Ai dreptate pina la un punct. Sunt convins ca acest om nu-si va termina mandatul si odata cu el se vor stinge si termitele portocaliii.
  sa fii iubita
  marcus

  Comentariu de Marcus — 15/01/2010 @ 18:04 | Răspunde

 3. Sa dea Dumnezeu sa ai dreptate!As fi fericita sa fie asa si sunt convinsa, ca asemenea mie, multi altii.

  Comentariu de monica — 15/01/2010 @ 20:35 | Răspunde

 4. „Vai de curu nostru”…In bafta, cui stiu io…
  http://www.liveleak.com/view?i=e52_1263606144

  Comentariu de virus — 16/01/2010 @ 12:15 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: