Blogu' lu' Marcus

11/03/2010

Din greseala in greseala spre victoria finala!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:24

Imediat dupa fraudarea grosolana a alegerilor prezidentiale, portocaliii in frunte cu tatucul lor iubit, plini de zel si stapaniti de o impetuozitate de invidiat, au incalecat pe tsunami-ul nesimtirii, al tupeului fara limite si al durerii in cur fata de efectele crizei asupra aparatului digestiv al romanilor si s-au prins intr-un concurs de surfing al gafelor, faptelor fara noima, declaratiilor tembele, incalcarii tuturor legilor scrise si nescrise ale tarisoarei, de stai ca prostu’ si te intrebi care va fi rezultatul acestei demonstratii de imbecilitate si lipsa de reactie fata de vocea ratiunii.
Daca ai rabdarea sa radiografiezi din punct de vedere al fluxului mediatic, maretele fapte politice ale susnumitilor, incercand in acelasi timp sa gasesti o noima in ele, ajungi la concluzia ca ar fi de preferat vizionarea unui film cu prosti, sau citirea unui roman de Sandra Brown.
Numai ziua de ieri, par examplu, cu nimic deosebita de alte zile portocalii, se poate constitui, la o analiza fie ea si superficiala, in model pentru aceasta cursa inedita ce s-ar putea transforma in sport national, inlocuind cu mult succes traditionala oina.
In plutonul surfer-ilor politici ai zilei conduce detasat nimeni altul decat Realesu’ care, gasind o supapa de defulare a panseurilor sale academice cu privire la strategia de iesire din criza, s-a apucat tocmai in Tara Soarelui Rasare, pamant unde robotica a fost ridicata la rang de motor al sporirii productivitatii muncii si in care japonezul a gasit urgent si metode eficace de reorientare a muncitorilor disponibilizati catre alte zone utile societatii, evitand cu ingeniozitate solutia ultima a somajului, s-a apucat, deci, sa le vorbeaca oamenilor de afaceri japonezi despre superioritatea metodei romanesti de dublare a productivitatii muncii, prin dublarea numarului de someri. Realizati dvs., stimati compatrioti, cam cat de mult au cascat gurile respectivii niponi, auzind asemenea ineptii debitate taman de sefu’ unui stat zice-se european? Daca ar fi tinut acest discurs de la inaltimea unui bananier, intr-o tara din Africa, mai treaca, mearga, dar sa ai tupeul debitarii unor astfel de enormitati in fata tatanelui productivitatii muncii, tine deja de cascadorii rasului.
Pe locul doi (gena, bat-o vina!) vine puternic din urma EBA, care dupa ce intr-un discurs tinut in fata onorabililor parlamentari europeni, incurca impardonabil data la care a fost aprobata in CSAT inititativa instalarii scutului american antiracheta pe teritoriul Romaniei, le cere fara nicio tresarire acelorasi parlamentari sa ratifice tratatul incheiat intre Romania si SUA pe aceasta tema. Nu stiu de ce, dar cred ca onor auditoriul, care numai de incompetenta nu poate fi suspectat, a ras si cu curu’ de solicitarea expresa si oficiala a Tutei lu’ Tatuca.
Bocul nu se lasa mai prejos si transpira din greu de pe pozitia a treia, ba incercand sa ne spuna ca nu avem spitale si autostrazi, datorita leit motivului deja cu salariile si pensiile nesimtite, ba iesind apoteotic pe sticla la noua Europa Libera, pe de-o parte cu metodele sale originale de testare a opiniei publice si implementare urgenta a solutiilor propuse de aceasta in sitemul fiscal din Romania, iar pe de alta parte cu aventurile sale scolaresti, delectandu-ne doar asa de entertaiment si descretire a fruntilor intru uitarea grijilor pentru ziua de maine.
In prima situatie, pe modelul Cuza Voda si Mos Ion Roata aflam ca, intre doua ridicari de haltere si o alergare pe banda, la o sueta cu omu’ din popor Bogdan, coleg de sala de fitness, a descoperit brusc, la sugestia acestuia, o solutie fiscala numa’ buna pentru a ne extrage cat de cat din rahatu’ economic in care ne-a varat pana in gat cu masurile luate pana acum de guvernul Basescu.
In partea a doua aflam cam cat de tampit poate fi un candidat la un concurs de admitere intr-o facultate comunista, care timp de un an invata la altă materia de concurs decat cea ceruta, din lipsa de actualizare a informatiei, motiv pentru care la momentul inscrierii este pus fatidic in fata situatiei de a candida la alta facultate decat cea visata la momentele de meditatie pe care si le permitea atunci cand mulgea vaca parinteasca sau cosea iarba C.A.P.-ului.
Urmeaza un pluton format din, parlamentarii portocalii, care cu mutarea in „plic”, primita telefonic de la Tokio, se dau de ceasul mortii umplandu-se de ridicol si penibil, sa-l dea musai si mintenas jos pe Geoana din fotoliul de presedinte al Senatului, pe motive de „tovarasa, soimu’ Gigel a facut caca pe el”, uitand sau mai degraba nestiind saracutii ca, numitul Geoana detine puterea legala prin care sa le blocheze aceasta imbecilitate.
Surprinzator, pe ultimul loc surfeaza din greu Noul Cabinet Doi, adica Lenny, care din pozitia de ministru cu dezvoltarea vrea sa modifice o lege astfel incat sa-l scoata dintr-un rahatel pe teme urbanistice pe iubitul Cocos, sau mai bine zis Clapon.
Si in tot acest timp, manelistii abonati la peluza il asculta pe Guta, sef de galerie, care compune la minut melodia cea mai cea melodioasa (sic!), pentru un nemuritor slagar avand tematica continuta-n titlu: Din greseala in greseala, spre victoria finala!

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: