Blogu' lu' Marcus

11/03/2010

Huo, Academia Romana!

Filed under: D'ale asimetricului — Marcus @ 16:18

Bancul Zilei

Traian Băsescu a devenit academician.

Vezi articol complet

Pana unde poate merge pupincurismul la romani? Cred ca nici Teoria Relativitatii nu poate da raspuns la aceasta intrebare. Dupa neamul Ceausescu, hop si clanul Basescu! Pe cand aceleasi titluri lui EBA si Elenei ot Plescoa?
Daca si academicienii patriei s-au manelizat de buna voie si nesiliti de nimeni, apai chiar ca suntem un popor de tot cacatul si ca patapievici ne-a intuit si descris la fix cand ne-a asimilat patibularilor, motiv pentru care esti ca si iertat horica!
Cel putin cu ceasca ati avut o scuza, stimati ‘telectuali ai neamului, cu aceasta noua blasfemie, ce dracu’ ne mai puteti spune???!!!!
Vorba noului vostru „colega”:
Rusine sa va fie, academicienilor!

Intrebarea Zilei: Stau si ma intreb ca idiotu’ traitor in Romania lu’ Traianu Academicianu’, printre atatea nume sonore definind minti si fapte meritorii, chiar nu se gaseste si o vertebrata care sa-si dea demisia in semn de protest fata de o asemenea magarie?

24 comentarii »

 1. Sa ne dam demisia?!?
  Suntem onorati!
  Cum sa ne dam demisia?

  Comentariu de John Cristoiu — 11/03/2010 @ 17:03 | Răspunde

  • @John: Bun venit pe blog si succesuri cu noul colega 🙂
   sa fii iubit
   marcus
   @Prietene Sictireli: in scurt timp, in momentele de respiro in care ni se va permite sa iesim din butoiul de cacat in care ne-a bagat chiombu’, vom umbla de nauci, la lumina zilei, cu o un opait aprins in mana si la intrebarea ca, ce cautam cu lampa aprinsa la lumina zilei, vom raspunde filozofico-academic: „un om” 🙂 . Auzi, amice, macar unu’ din aia de’ar protesta si tot ar fi ceva, macar aia au muncit sa-si aranjeze CV-ul, chiombu’ nici macar atat n-a fost in stare sa faca 🙂
   sa fii iubit
   marcusa

   Comentariu de Marcus — 11/03/2010 @ 17:53 | Răspunde

 2. Daca tara are ce merita, nu cumva si Academia are ce merita? In plus am auzit ca si prin Academia aia sunt cativa contestati la geru, carora li se pun la CV niste aranjamente.

  Comentariu de sictireli — 11/03/2010 @ 17:27 | Răspunde

 3. Stimaţi co-bloggări,
  vă scriu acum în încercarea mea -disperată!!-de a fi la curent cu noile regulamente propuse de către Academia Romînă pentru redactarea corectă d.p.d.v. gramatical, a textelor.
  În aceste condiţii,mi-aţi fi de un imens şi real ajutor dacă mi-aţi spune dacă se poate folosi varianta ‘acordului pe diagonală’ în cazul substantivelor articulate, astfel încît să dovedesc că am fost şi încă sunt acuzată de agramatisme, însăşi de persoane bine plătite cum sunt acele din sectorul guvernamenta ca şi de majoritatea absolvenţilor din facultăţi -jurnalistic şi de media-de profil.
  Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră complet,

  Ana Neagoe
  Manager and jurnalist of Ciresari-Domenii Think-Thank Group (www.cidocartier.wordpress.com) & a http://www.Amycommunications.com & blogul http://www.Amycommunications.blogspot.com
  Pers.mob. 0722601525

  Notă suplimentară: preluare după enciclopedia americană Wikipedia:
  al-a-ai-ale se acordă cu obiectul
  cărui-cărei-căror-se acordă cu posesorul

  Eg. Fata al cărei cîine
  Băiatul a cărui carte

  Comentariu de amycommunications — 11/03/2010 @ 18:40 | Răspunde

 4. s-a lansat o petitie on line pt.referendum pt.demitere a presedintelui si guvernului.

  voteaza si tu si da mai departe acest link http://www.petitieonline.ro/petitie-p69375055.html:

  Comentariu de maria — 12/03/2010 @ 11:07 | Răspunde

 5. Fratilor, sa nu cadem in gresala (chiar daca n-ar fi imposibil): Academia oamenilor de stiinta nu face parte din ACADEMIA ROMANA. Este un biet oenge (chiar daca se lauda cu ce au fost ei in 1936, cand se numeau ASOCIATIE), pregatit sa linga fundul prezidential, care a facut o roba si o diploma, date la schimb pentru un sediu …

  Comentariu de ALM — 12/03/2010 @ 13:59 | Răspunde

 6. Citez din ‘Gîndul ‘ de azi: ‘Academia Oamenilor de Ştiinţă din Ro este continuatorul şi unicul legatar a)l?? )Academiei de Ştiinţe din Ro şi şi a Asociaţiei Oamenilor de Şt..Printre academicieni se mai numără : Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu, Anghel Stanciu, biologul Gh. Mecinicopski, Ctin Bălăceanu-Stolnici şi..Ion Cristoiu. )şi cred că este şi eternul(de cînd îl sustine pe Băse) Preşedinte al Institutului Cultural Romîn de pe Aleea Alexandru situat vis-a-vis cu Ministerul de Externe..cînd am dat licenţa în facultatea no.1 am aflat care este definiţia exactă a ‘ştiinţeiî(licenţa mea s-a numit ‘îmbinarea ştiinţei cu arta în Advertisingul modern’: n.9.84) , la Primăria lui Chiliman am avut de învăţat 3 legi într-o săpt. în care se scria clar despre incompatibilităţile fcţiilor cu titulaturile de genul ăsta..iar cînd am dat ultimul ex. la I.C.R. unde e Preşedinte acelaşi etern Patapievici..alte legi(şi de funcţionare ale Ministerelor: Cultură, Externe etc.) cu acea de funcţionare însăşi al Institutului lui Paţapoancă care e protejat de către Ministerul de Cultură..acolo lîngă Muzeul Ţăranului..îmi dă cineva ceva atît pt. suferinţa-mi:sporuri de suferinţă şi pt. stres groaznic şi nedreptate eternă?? dar mai aoles pt. cercetările mele independente..în lipsa unui certificat ca membră P.S.D.istă…?? Şi care doreşte să fie alături de dnii Iliescu şi Năstase şi nicidecum alături de independenţii care mi-au preluat ideile de siglă şi culorile de pe siteurile mele..(!?)

  Comentariu de amycommunications — 12/03/2010 @ 17:29 | Răspunde

 7. @amycommunications: Bun venit pe blog. Poti totusi sa fii mai cu subiect si predicat in doleantele tale? Terog sa nu mi-o iei in nume de rau dar nu prea inteleg ce vrei?
  sa fii iubita
  marcus
  PS considera-ma apriopri, langa tine si oricand gata sa-ti impartasesc supararile, in masura in care acestea mi se par omenesti.
  Sa fii iubita
  marcus

  Comentariu de Marcus — 12/03/2010 @ 17:39 | Răspunde

 8. @Marcus
  1. Bine v-am găsit
  2.În afara faptului că vreau să fiu iubită..prin acţiuni şi nu doar cu mintea..şi că vreau şi o legitimaţie ca membră de partid..mi-ar plăcea să îmi răspundeţi la întreb. cu nr. 3..(e corect ce zic sau cărţile pe care le tot descopăr pe piaţa romînească, precum şi ziarele toate(!!) sunt pline de agramatisme berbeceşti..deci..??
  3.prin comentariul meu nr.6 i-am răspuns dlui Alm..
  4. Weekend frumos s-avem!!

  Comentariu de amycommunications — 12/03/2010 @ 18:21 | Răspunde

  • @Amy; sunt convins ca esti iubita, iar sinceritatea ta te face din prima placuta. Probleme apar insa, draga prietena, atunci cand vrei sa comunici. M-ai rugat sa-ti raspund la intebarea no.3 re: acord posesor/obiect/ diagonala, dupa umilele mele cunostinte in materie de limba romana, in gramatica acesteia nu exista sintagme de genul celor enumerate de tine la care sa faci referinta atunci cand vine vorba de acord. Deci subiectul ma depaseste. La vremea mea gramatica se invata dupa manuale, nu dupa wilkipedia.
   re; legitimatie de membru de partid; consider ca in primul rand trebuie sa dobandesti calitatea de membru al unui partid politic, moment in care automat obtii si o astfel de legitimatie. Pe vremea mea aveam carnete de membru PCR, pe care eu nu am apucat (din pacate, sau din fericire) nici macar sa-l aduc acasa sa ma laud la vecini, deoarece prin natura meseriei, dupa obtinerea lui, era pastrat la Judeteana de partid, motiv pentru care a servit de combustibil atunci cand masele au avut si ele odata curajul de a spune NU dictaturii. Deci iarasi nu te pot ajuta.
   Totusi, as indrazni o intrebare, tu cum crezi ca este corect: „sa avem un week end frumos”, sau „un week frumos sa avem”?
   Oricum ar fi eu iti doresc un sfarsit de saptamana frumos in care sunt sigur ca vei fi iubita
   marcus

   Comentariu de Marcus — 12/03/2010 @ 18:54 | Răspunde

  • Cu toate ca n-am solicitat niciun raspuns, va multumesc pentru bunavointa! Totusi, despre ce era vorba?

   Comentariu de ALM — 12/03/2010 @ 23:17 | Răspunde

 9. Şi uitasem să adaug ceva pt. problema drepturilor mele care nu sunt rezolvate nicidecum: nici de către prietenii jurişti pe care îi aştept.de-atîta timp: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Seful_ITM-_-Noi_anchetam_doar_daca_moare_cineva_sau_ramane_cu_invaliditate_permanenta

  Comentariu de amycommunications — 12/03/2010 @ 18:47 | Răspunde

 10. Stimat domn Marcus, vă mulţumesc şi nici nu vă puteţi imagina cît de plăcut sunt surprinsă de ‘răspunsul dumneavoastră rapid’, lucru pe care îl caut în mod mai complet însă, la un domn (de preferinţă jurist şi membru P.S.D. pe care încă nu îl cunosc..)
  În al doilea rînd, trebuie să revenim la problema acordului gramatical care este uluitor de stresantă pentru mine, în măsura în care am fost olimpică la materia respectivă însă,terminînd şcoala cu media respectivă şi cu note între 9-10 la gramatica tuturor ‘limbilor’, neavînd nici loc de muncă dar mai ales prieten şi prieteni culţi cel puţin pt. o cafeluţă mică, m-am lovit de numeroşi(!!!!!!!!!!) care m-au acuzat că eu aş fi o ‘agramată'(!!) În contextul în care ‘Academicienii’ noştri(citiţi vă rog numai în ghilimele) au emis dicţionare şi tratate exact după tiparul EBei, al violenţilor mei părinţi şi a găştii..majoritare..iar eu doresc să cunosc extrem de bine gramatica celor 4 limbi pe care le cunosc ca să mai învăţ încă una-germana= după aceea, am descoperit în Wikipedia(bani pt. cărţi şi profesor nu am, deşi recunosc că vreau şi că am nevoie): formula acordului pe diagonală, pe care mi-am reamintit de a o fi studiat în şcoală!!
  Referitor la adeziunea mea în P.S.D., am semnat dorinţa mea la organizaţia de sector(1) al Partidului..şi mi s-a promis că voi fi contactată.)au trecut mai mult de 2 luni şi nu am încă siguranţa dreptului meu de vot ca şi al aceluia de a fi primită pe baza unei dovezi, la oricare dintre şedinţele Guvernului ca şi ale Partidului)
  În final, mă refer la traducerea ‘sfîrşitului de săptămînă’ şi reamintesc de aceste noi reglementări ale Academiei..pe care eu, ca translator acreditat legal din limba engleză, îl traduc mot-a-mot sau îl transcriu direct din limba engleză-americană: legat.
  O seară bună să avem!La revedere!!

  Comentariu de amycommunications — 12/03/2010 @ 19:19 | Răspunde

  • @amy
   „am semnat dorinţa mea la organizaţia de sector(1) al Partidului..”
   Dupa logica acordului in diagonala inteleg ca sectorul 1 din Bucuresti este al partidului(PSD). Nu organizatia de sector 🙂 =))

   Comentariu de plano10 — 13/03/2010 @ 12:54 | Răspunde

   • @ Amy,
    Te cam scarpini cu mâna stângă la urechea dreaptă. Fără legătură cu „diagonala”, exprimarea corectă ar fi fost: Am semnat adeziunea mea la organizaţia PSD a sectorului 1 (dorinţa se exprimă nu se semnează, iar mai departe…). Asta pen’că nu sectorul este al organizaţiei ci organizaţia e a sectorului. Cam văz că vrei să faci concurs cu mine la cârcoteală, da’ nu ţine, lecţii de gramatică şi de limba română am luat pe când nu te zăreai, da’ nici nu erai.

    Comentariu de Cârcotaşu — 13/03/2010 @ 16:15

  • @Carco
   Ai facut si desenul…
   O fi defectiva de gen… 🙂

   Comentariu de Plano10 — 13/03/2010 @ 18:38 | Răspunde

 11. @ Amy,
  1. Wikipedia nu este o enciclopedie americană, decât poate la nivel de iniţiator. E drept, fiind rezultatul contribuţiilor utilizatorilor, nu e totdeauna exactă, dar fii sigură că utilizatorii lui ro.wikipedia.org fiind exclusiv români, acest site este cât se poate de românesc, iar vorbitorii străini de lb. română sunt acolo numai simpli vizitatori. Deci fără idei preconcepute.
  2. Academia Română nu s-a mai implicat de mult în a mai emite reglementări în ortografia şi gramatica limbii române, cam de prin 1992, parcă. Regula pe care o citezi a „acordului pe diagonală” face parte din „revoluţionarea” limbajului folosit de unii profesori de lb. română ce se vor preţioşi. Punându-i pălărie nouă ea este de fapt aceeaşi Mărie bătrână, dar prezentată astfel pare de nerecunoscut.
  3. Fiind o olimpică în materie mă simt jenat să-ţi spun totuşi că, în cazul de faţă, Wikipedia are dreptate, ea păcătuieşte numai prin teoretizarea excesivă a unei normalităţi evidente, ce trebuie înţeleasă intuitiv, dar nu este păcatul Wikipediei ci a celui ce a „comis” articolul. Astfel este evident că articolul posesiv „al” se acordă-n gen cu obiectul posedat, iar pronumele „care” se substituie posesorului, trebuind astfel să fie de acelaşi gen. Cea mai simplă metodă pentru a te convinge că nu greşeşti este să construieşti o propoziţie întreagă, nu numai un fragment şi apoi să pui întrebările potrivite. Astfel, completez exemplul pe care l-ai dat: Fata al cărei câine este Azorel se numeşte Ana. Poţi pune întrebări de genul: A cui e câinele? sau Al cărui fete este câinele? Hârtia poate suportă, dar mie mi s-a supărat monitorul, iar editorul, american şi el, îmi subliniază cu roşu.
  Îmi place să cred că ai „comis” un test şi ne-am distrat. Altfel e trist.

  Comentariu de Cârcotaşu — 12/03/2010 @ 23:48 | Răspunde

  • Drag domn,mulţumesc nespus pt preţioasa d-tale info=
   .,in cţiile in care ai dovedit că te-ai ocupat d.mine prima şi
   făra ca sa le dai raportul d.asta copiilor fiind toţi nişte cretini neexperimentaţi şi mincinoşi ţinuţi-şi mai ales ţinute- in pu
   f.Fiindca nu mai vreau sa imi consum vreodata calităţile personale şi abilităţile cu ele-ei şi
   fiindcă nici nu am dorit vreodat ,te rog sa îmi m.dai o info:pe cine
   anumee si care sa fie profesor acreditat de ,gramatici’ mai pot intreba eu,o biată
   femeie romîncă aspirantă la P.S.D. maturi ? S ă citesc numai
   DOOM1 SAU doar DOOM2? Mulţumesc.Spasiva-thanks.

   Comentariu de amycommunications — 13/03/2010 @ 09:20 | Răspunde

  • Prietene, lasand la o parte incercarea colegei Amy de a ne atrage intr-un joc de tip „la mai mare”, nu trebuie sa scapam din vedere ca, intrand intr-o organizatie PSD din Bucuresti, va fi nevoita sa se inteleaga cu Vanghelie …

   Comentariu de ALM — 13/03/2010 @ 12:01 | Răspunde

 12. Vreţi comedie sau dramă, în cazul ăsta? Salutări tuturor’ =la toţi..??

  Comentariu de amycommunications — 13/03/2010 @ 12:34 | Răspunde

  • De ce, stimata colega? Mie-mi place teatrul absurd! Cu parere de rau, dar prieteneste, va spun ca ati intrat cu stângul intr-un cub de cutre batrane. Daca va limitati la comentarii de orice fel si renuntati la impaunarea gratuita, nu era (este) nicio drama (si nici comedie). Dar, dupa ce m-ati facut curios sa vad si eu blogul unei olimpice la gramatica, si nu oricum ci in patru limbi, mi-am dat seama cat de inapoiat sunt: n-am aflat nici pana acum cand se pune (sau nu se pune) spatiu intre cuvinte.

   Exista o conventie intre blogerii civilizati: nu se face caz de greselile de ortografie (si chiar gramaticale usoare) daca fraza (propozitia) are sens si este inteligibila. In general, cei care se leaga de astfel de aspecte din senin, sunt cei care nu pot pune substanta in mesajul lor. Acum am facut o exceptie, pentru a va ajuta sa va integrati mai rapid …

   Comentariu de ALM — 13/03/2010 @ 12:58 | Răspunde

 13. Multumesc pt.avertizarea dvs. Insă,fiind mobila de obicei cand scriu pe net,mâ feresc să fac caracterizări facile de orice fel. In schimb,raspund d.obicei la fel d dur la impunsaturi..aşa ca nu eu am inceput.in schimb am nevoie de voi toţi ca să scăpăm ţara de falsuri..nu doar pe net..de cine aveţi nevoie,voi???

  Comentariu de Amycommunications — 13/03/2010 @ 13:40 | Răspunde

  • Nu cred ca raspunsul „la fel de dur” este o solutie, mai ales daca vreti sa devenim o echipa. Eu unul m-am convins ca „tineti la tavaleala” si v-as invita si pe alte grupuri, mai eterogene, care ar putea fi benefice pentru formarea dvs politica. Pentru inceput, va propun „Cafeneaua pentru politici” (ulterior trecem la ceva si mai greu):

   http://groups.yahoo.com/group/cafenea_pentru_politici/

   Comentariu de ALM — 13/03/2010 @ 15:02 | Răspunde

   • Mulţumesc, însă prefer cafenele reale. Dar cum v-aţi convins că ‘ţin la durităţi’ în condiţiile în care mi s-au dat teste asemănătoare şi în ziua în care mi-am depus adeziunea la partid, iar astăzi un vecin nebun, în timp ce cobora în fugă treptele hotelului unui arab-alt vecin!!-şi rînjea către mine, m.a împins în noroi, asta după ce ieri m-a urmărit pe stradă un golan(iar un bărbat îmbrăcat în roşu-negru m-a sfătuit pe loc să apelez 112 dacă am probleme cu el…)
    Astea sunt teste ‘de convingere că ce..că sunteţi sănătoşi la cap?? Şi nea Băse a făcut teste peste teste şi tot lui i-a reieşit că este dcel mai sănătos..stimabili ‘colegi’ care îmi daţi teste de atîţia ani..vă rog frumos să nu uitaţi că lumea s-a schimbat de cînd domniile voastre aţi învăţat să citiţi şi să scrieţi pt. prima dată..astfel încît vă rog să luaţi foarte în serios acuzaţiile mele către dumneavoastră de : ‘sexism’. (pentru detalii, discutaţi cu doamnele Corina Creţu şi Rovana Plumb=. Iar mie personal, nu îmi place să joc teatru absurd..eu sunt ceea şi cine sunt şi nu mă prefac nicicînd şi nu doresc să mă transform în altcineva sau mai ales în altceva nicicicînd. Şi, fiindcă asta mi se întîmplă de cînd fac politică fără să fiu plătită pt. asta cum sunteţi voi: transmiteţi vă rog că nu am murit şi am înviat şi m-am chinuit şi nu mi-am folosit inteligenţa profundă pînă acum ca să nu ştiu ce îi trebuie unui om şi cît ca să nu treacă prin rah…ul prin care am trecut eu, de atîtea ori!! Aşa încît, mă pricep prea bine şi la politică de genul ‘concedii de odihnă verificabile de cătere retardaţi dar şi la chestiuni de justiţia egalităţii între sexe pentru care am primit bursă în State la vărsta de 17 ani. Dacă doriţi să ţineţi la binele social-democraţiei reale aşa cum ţin eu şi încă foarte puţini cîţiva..neindependenţi!! vă sfătuiesc să nu mai pierdeţi vremea pe net!! Zile bune şi să trăim bine..cu toate-toţi!! Punct.

    Comentariu de amycommunications — 13/03/2010 @ 16:46


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: