Blogu' lu' Marcus

21/04/2010

De La Partid Ceausescu Romania La Partid Basescu Romania

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:28

Daca cineva se mai indoia de intentiile Basescului in ceea ce priveste modul in care incearca pe toate caile sa reinstaureze dictatura ceausista in mult iubita noastra tarisoara, apai exercitiul de imagine de ieri, cand a chemat la ordine tot cabinetul lui Boc, in frunte cu prea umila sluga, care in fata Parlamentului se da zmeu’ zmeilor, iar la usa stapanului se metamorfozeaza in hartie igienica, a reusit sa spulbere orice dubiu in aceasta privinta.
Daca cineva mai spera ca Mama Legilor, Constitutia Romaniei, are cat de cat valoare, macar ca simbol, in ochii asimetrici ai Prea Alesului, ieri acesta ne-a dovedit ca unica intrebuintare pe care el o vede pentru aceasta este cea de suplinitor pentru Boc, atunci cand acesta nu este disponibil pentru sters fundul presedintelui.
Singura mea nedumerire cu privire la circul mediatic de ieri consta in faptul ca, la nesimtirea fara limite de care da dovada El Lider Maximo, acest simulacru de dictator in embrion, a avut totusi decenta de a covoca Guvernul la Palatul Cotroceni si nu la vreo bodega de cartier, asa cum ne invatase pana acum ca procedeaza atunci cand are de luat oarece urme de decizii politice.
Dar nu-i timpul trecut!
Macar daca toata aceasta mascarada s-ar solda cu vreun rezultat cat de cat notabil in ceea ce priveste luminarea brusca a vidului din capatanile ministeriale si s-ar intrezari vreo geana de lumina in bezna generata de actuala criza economica, poate ca romanii ar inghiti, cu noduri ce-i drept, si aceste abuzuri si imixtiuni irationale ale chiombului in actul de guvernare, insa scopul acestor giumbuslucuri nu este altul decat acela de a arata romanilor cine le este jupan.
Ce este mai amuzant in tot acest vodevil de doi lei gauriti este indignarea mimata de acest cabotin politic cu privire la amendarea ANI, ca functionand pe principii necostitutionale. Tocmai el, care are de explicat romanilor un morman de marsavii comise intru prosperitatea personala si a Famigliei, are tupeul de a se da fata mare oripilata si imbujorata toata la aflarea iminentei pierderii virginitatii.
Macar pe vremea lui Ceausescu, aplicarea Legii 18 producea efecte imediate, iar cei care nu-si puteau justifica „prosperitatea” personala plateau la greu ilegalitatile comise.
Inititiva lui Macovei insa de a infiinta ANI nu a reprezentat altceva decat dorinta de a-i mai oferi Basescului un mijloc de control si santaj asupra adversarilor sai politici. Cea mai elocventa dovada a ce este ANI si ce vrea ea, ne-a fost oferita zilele acestea, sub forma de batjocura nationala cand, pe piata, din „surse” s-a aflat ca ea si-a pus tunurile si pe un portocaliu, nimeni altul decat Pacaliciul Teve, Hoara.
Sa te tavalesti de ras la aflarea unei astfel de stiri!
Adicatelea un ditai ministru si lider oranj, Videanu, este condamnat (inca nu definitiv), pentru un fleac in care a „ciuruit” un milion de Euro din banii bucurestenilor, insa ANi nu gaseste de cuvinta sa afle ce si cum cu banii respectivi, ci moare de grija lui Hoara.
Si unde mai pui ca pentru un astfel de zel depus cu rezultate remarcabile, dom’ profesor de Drept Constitutional, vremelnic uns Prim Ministru, ameninta ca va emite Ordonanta de Urgenta pentru mentinerea in viata a unui organism declarat neconstitutional.
In ce tara traim, oameni buni?
Mai avem vreo sansa de revenire la normalitate sau este cazul sa ne incolonam si sa dam buzna in spitalele destinate alienatilor mintal?

5 comentarii »

 1. Macar daca toti portocaliii ar fi obligati prin hotarare judecatoreasca, in civil, precum Videanu, sa plateasca prejudiciile aduse fondurilor publice, si…tot ar fi bine.
  Despre tragerea la raspunderea penala, pentru aceleasi fapte, nici nu poate fi vorba cat DNA executa doar comanda capitanului.

  Comentariu de plano10 — 21/04/2010 @ 11:31 | Răspunde

 2. Bashinistan !

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 21/04/2010 @ 11:45 | Răspunde

 3. eu la spital nu ma duc; sa mearga ei!

  Comentariu de cristian — 21/04/2010 @ 12:00 | Răspunde

 4. Imi pare rau ca te contrazic. Unele miscari „ideologice” si atacu la PDl pot arata ca … se doreste Conducatorul direct in legatura cu Poporul …si el fiind Zeus.ro s-ar putea sa deina Dominus atque Deus .
  Noi ma rog suntem bine – da o vazusi pe Tatoiu la A3 ?

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 21/04/2010 @ 12:18 | Răspunde

 5. @Amice Plano: Cristos A Inviat! Ti-ai gasit vericule, chiar si in Civil, mana Piratului are ca extensie o gheara, asa ca… 🙂
  sa fii iubit
  marcus
  @Dom’ Ghita: Ce bun ar fi un Goran, sau cum dracu s-o fi numind ala, de-i facu pe taranii din Ardeal la poznare 🙂 !
  sa fii iubit
  marcus
  @ Cristi: Esti sigur prietene 🙂 ?
  sa fii iubit
  marcus
  @ Dom’ Ghita: sunt linistit, Hoara are suplinitori de succes in situatia de silenzio stampa dictata de chiomb ! Traiasca oamenii de afaceri independenti din, cum ziceai tu, ah, da Bashinistan 🙂 !
  sa mai fii iubit o data
  marcus

  Comentariu de Marcus — 21/04/2010 @ 18:48 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: