Blogu' lu' Marcus

20/05/2010

Seretlek, Basescu, Kezi Ciocolom, PDL !

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:43

Motto: Lasati orice speranta, voi ce traiti in Romania !

O conditie sine-qua-non, in orice tara civilizata care isi respecta identitatea si devenirea sa istorica, pentru ca un cetatean strain sa obtina cetatenia statului respectiv, este ca pretendentul sa invete Istoria acestuia, iar apoi sa poata sa raspunda in fata unei comisii, in limba tarii a carei cetatenie o solicita, intrebarilor pe care aceasta i le pune referitoare la acest subiect.
Si acest lucru deoarece Istoria unei tari este printre cele mai de pret bunuri nationale, care justifica prezenta acesteia, cu bunele si relele sale, in conglomeratul generic definit mapamond, iar cetatenii ei trebuie sa o studieze si sa si-o insuseasca la nivel mediu in limba oficiala a neamului.
La noi, clanul de derbedei portocaliii, nasit de presedintele tarii, Basescu Traian, in disperarea lor ca ar putea pierde ciolanul guvernarii si santajati de UDMR pe aceasta tema, a decis prin reprezentantii sai in Parlamentul Romaniei altfel. Si anume ca cetatenii romani de etnie maghiara sa studieze, indiferent de nivelul scolar, atat Istoria cat si Geografia tarii in care s-au nascut, traiesc si vor muri ca cetateni romani, in limba maghiara.
Ceea ce nu au reusit stapaniri imperiale sau aiurea de-a lungul Istoriei si anume de a maghiariza numele romanilor, iata ca asa-zisi alesi ai neamului romanesc au reusit printr-o banala ridicare de mana intr-o fractiune de secunda.
Vor fi astfel maghiarizate denumiri de localitati ca Ip, Trasnea, Tebea etc. care reprezinta rani adanci provocate de maghiarime in sufletele noastre, sau locuri in care domnitori pamanteni romani au varsat sange si au repurtat victorii insemnate impotriva acelorasi maghiari, in lupta seculara dusa de stramosii nostri pentru pastrarea independentei si infaptuirea dezideratului suprem, Unirea.
Nu cunosc limba maghiara si sunt foarte curios cum vor fi maghiarizate denumiri ca Posada, Baia, Guraslau, Alba Iulia, Tebea, Ip, Trasnea etc. sau nume de domnitori si eroi ai neamului ca Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Horia, Closca si Crisan etc. sau cum va fi studiata Scoala Ardeleana in limba maghiara de viitoarele generatii de copii maghiari de cetatenie romana.
Dar probabil ca pe modelul prezidential in care Canalul Sulina a fost anglicizat si a devenit „Sulaina Cenal”, tot asa si Mihai Viteazu isi va gasi un corespondent in ungureste.
Cu ceva timp in urma imi imaginam un scenariu in care UDMR-ul, nedorind sa fie complice la genocidul pus la cale de Basescu, va iesi de la guvernare si intr-un efort comun cu PSD-ul si PNL-ul, intr-o noua majoritate parlamentara, vor reusi minunea si ne vor scapa, prin suspendare, de Anticrist.
Vazand insa ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei si ca acestei formatiuni etnice nu i-au mai ramas decat cativa pasi de facut pana la castigare Autonomiei teritoriale ca etapa finala pe calea unirii cu Ungaria, mi-am dat seama ca sunt un mare natarau cu creierul strabatut de utopii idealiste, visand cu ochii deschisi la cai verzi pe pereti.
Pai cum sa plece, frati romani, cainele de langa macelarie, lupul ca paznic de langa oi sau UDMR-ul de la actuala guvernare, cand ei au reusit ceea ce nu au reusit in douazeci de ani aproape neintrerupti de participare cam la toate guvernarile de pana acum?
Ceea ce insa nu le-a fost dat sa vada ca parteneri la Conventie, cu PSD-ul sau cu PNL-ul, iata ca le ofera acum pe tava mafiotii lui Basescu, care au comis acest sacrilegiu motivati fiind doar de groaza ca nu vor mai avea acces la cascavalul marca „Bugetul Romaniei”.
Teziti-va, frati romani, golanii portocaliii de la Putere sunt in stare sa oficializeze limba maghiara, declarand-o limba nationala, motiv pentru care vom fi obligati la batranete sa o invatam in vederea reconfirmarii cetateniei romane!
N.A.-avand in vedere ca invatarea Istoriei Romaniei va fi accesibila si copiilor de orgine turca, in limba materna, actuala „epoca’ va fi tratata drept epoca lui Osiuriuk („Basina”) pentru Basescu si Bok (nu necesita traducere, la mama lui insemnand „Cacat”)

Ajung doi unguri in Bucuresti…

Fãrã nici un ban, foame mare, ce se gandeste unul:
– Hai sa ne despartim si sa cersim, iar la sfarsitul zilei ne intalnim sa vedem cat a strâns fiecare…
Zis si facut! Se despart ei, pleaca fiecare unde crede de cuviinta. Pe înserat se intalnesc, dupa cum au stabilit.

-Tu cat ai strans?
-10 lei…
-Si cum ai facut?
-Am fost într-un parc si am scris pe un carton:
„NU AM SERVICI, AM 3 COPII DE CRESCUT, VA ROG SA MA AJUTATI !”
Dar tu cat ai strans?
-7.658 de lei
-Iooy !!!… Istenem !… Dar cum ai facut?
– Am scris pe un carton:
„SUNT UNGUR ! IMI LIPSESTE 1 LEU SA MA INTORC ÎN UNGARIA…”

12 comentarii »

 1. Cum se zice Basescu pe ungureste?

  Comentariu de alex.dumitrascu — 20/05/2010 @ 10:55 | Răspunde

 2. @Alex 🙂 Nu stiu pe ungureste dar iti zic in turceste „osiuriuc”. 🙂
  sa fii iubit
  marcus
  ps poti primi un mesaj privat pe adresa e-mail pe care ai dat-o pe blog?

  Comentariu de Marcus — 20/05/2010 @ 11:15 | Răspunde

 3. este trist dar adevarat… nu am nimic cu dreptul de predare in orice limba a oriccarei minoritati, dar istoria ar fi trebuit lasata in limba tarii in care traim cu totii. ar fi de vazut efectiv cum s-ar desfasura o lectie de istorie in limba maghiara.

  pe langa limba de predare au reusit sa obtina si dreptul de a schimba „pe ici pe colo” si niste fapte? nu inca?

  Comentariu de bogdan — 20/05/2010 @ 11:50 | Răspunde

 4. este trist dar adevarat… nu am nimic cu dreptul de predare in orice limba a oricarei minoritati, dar istoria ar fi trebuit lasata in limba tarii in care traim cu totii. ar fi de vazut efectiv cum s-ar desfasura o lectie de istorie in limba maghiara.

  pe langa limba de predare au reusit sa obtina si dreptul de a schimba „pe ici pe colo” si niste fapte? nu inca?

  Comentariu de bogdan — 20/05/2010 @ 11:51 | Răspunde

 5. marcus, te rog sa stergi un comentariu, caci vad ca l-a publicat de doua ori, multumesc

  Comentariu de bogdan — 20/05/2010 @ 11:53 | Răspunde

 6. @Buna Bogdan, s-a executat. In rest si eu as fi foarte curios, da’ in limba turca 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 20/05/2010 @ 12:12 | Răspunde

 7. Bonjour Marc!

  Stiam ca vorbesti câteva limbi de circulatie internationala, dar cu maghiara din titlu ma facusi praf… Can you speak it fluently? 😉 Tot ce stiu e ca nu-i o limba (indo-)europeana si ca face parte, cu finlandeza, din grupul ugro-finic/fino-ugric. Long story, short: îmi sugerezi sa m-apuc de maghiara?! Prez-Sarkozy n-a asimilat-o niciodata, ceea ce nu l-a împiedicat sa fie ales în 2007!!! 😀
  ===
  @”cum s-ar desfasura o lectie de istorie in limba maghiara.”

  Aceasta fraza mi-a reamintit ca elevii din fostele colonii franceze(Africa, Antile, etc) studiau numai istoria Frantei metropolitane si unele texte contzineau fraza:”Nos ancêtres, les Gaulois…”-„stramosii nostri, galii, etc…” 🙂

  Culmea e alta: galii sunt considerati o inventie de-a romanilor, caci erau de origine celta! Cuceritorii romani au numit Galia teritoriul cuprins între Pirinei, Alpi si Rin. Putini francezi get-beget stiu ca stramosii lor sunt celtzi, originari din Europa centrala, care se aciuasera între insulele britanice si… Bosfor!!!(aceasta entitate geografica NU acoperea pe-atunci nici-o unitate politica, evident!)

  Comentariu de Mélanie — 20/05/2010 @ 14:55 | Răspunde

 8. @Bonjour Back Mel si 🙂 . Nu, inca nu vorbsec fluent, mai stiu oarece vorbe de trimitere la origine a acestor tradatori de neam din Parlament, insa din respect pentru onor cititor nu le „gornesc” sa se auda pana dincolo de Alpi cu ecou in Stancosii americani :). Insa bag seama ca daca mai vreau sa fiu roman in regula, cu cetatenie, va trebui s-o invat ca pe romana 🙂 Asta e, ce sa facem, ne adaptam!
  la final zicem pre stil nou
  Kezi Ciocolom 🙂 , dear Mel,
  sa fii iubita
  marcus

  Comentariu de Marcus — 20/05/2010 @ 16:16 | Răspunde

 9. Iata care le este scopul acestor parsivi de la UDMR
  isi urmeaza politica pasilor marunti

  Google translation spune ca
  Mihai Viteazul = Vitéz Mihályt

  Comentariu de CIOLANUL PUTERII — 20/05/2010 @ 17:27 | Răspunde

 10. @Ciolanul Puterii: Bun venit pe blog, cat despre cum spun ei Mihai Viteazul, s-ar putea sa-i doara capu’ re: cuvantul vitez, unu pentru ca Mihalyt a cam descapatanat ceva nobilime „viteaza” si ungureasca, pana sa-l omoare ca niste lasi si doi pentru ca acest cuvant insotea un anumit partid de extema dreapta din Ungaria interbelica si din timpul ww2.
  sa fii iubit
  marcus
  ps Vin si eu la intrebarea lui Alex, Basescu cum se zice dom’le in ungureste? 🙂

  Comentariu de Marcus — 20/05/2010 @ 18:19 | Răspunde

 11. Io tradusei altceva:
  Traian fara suvita/Sa i-o tragem prin gurita..Cu „Goagal” asta imi iesi:
  Traianus nincs strand / Baszd meg, szájon át ..

  Comentariu de virus — 20/05/2010 @ 20:27 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: