Blogu' lu' Marcus

27/05/2010

De Tepuit Ne-a Tepuit Basescu, Ce-ati Zice Romani De Niste Furci?

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 09:57

Motto: Lasati orice speranta, voi ce traiti in Romania !

Ca intr-un scenariu de film pentru prosti, sau intr-o piesa ionesciana, in ultima perioada au curs diluvian torente de opinii, suvoaie de pareri, fluvii de solutii, s-au consumat ore intregi de emisie radio-tv, s-au folosit tone de cerneala, oamenii au iesit cu zecile de mii in strada, in frunte cu pensionarii, insa totul a fost in zadar.
Caricatura de dictator de opereta cu care ne-au pricopsit manelistii acestei tari si care are tupeul si nesimtirea sa se „intituleze” presedintele tuturor romanilor, ne-a pus-o de o teapa colectiva care ne-a betegit pe viata cururile si asa impainjenite de foame.
In privinta chiombului consider ca, in afara de o mana de alienati mintal, care sa-i mai creada minciunile, a sosit momentul ca tot romanul sa realizeze ce „viitor de bine” ne-a harazit acest avorton intre doua sticle de whisky. Este clar ca de la el nu putem avea nicio asteptare sau oarece usoare urme de speranta.
Problema se pune cu alesii uninominali ai neamului care, in calitatea lor de parlamentari, sustin acest guvern de marionete si-si dau girul aplicarii unor masuri nu numai profund antipopulare, ci de-a dreptul letale.
Mintea mea refuza sa creada ca parlamentarii Puterii sunt toti o apa si-un pamant, urmasii lui Traian, Basescu Traian, ca n-au si ei mame si tati care traiesc din pensii, sau care nu au un minimum de constiinta si de demnitate preferand ca, pentru niste avantaje vremelnice, sau supusi unor santaje ordinare, sa se lase calcati in picioare de acest anticrist.
Oare Geografia si Istoria Romaniei invatate in limba maghiara sa le tina de foame si de cald cetatenilor acestei etnii, pentru ca reprezentantii lor in Parlament si parteneri la guvernare sa-si permita sa le tradeze interesele de zi cu zi si sa sustina punerea in aplicare a unor astfel de aberatii?
De foame si de frig se plange si se moare la fel, si in romana si in maghiara.
In ultimile zile ale WW2, Hitler tipa disperat ca poporul german nu are decat sa crape in conditiile in care nu a fost in stare sa-i castige lui razboiul.
Oare ce razboi nu i-au castigat romanii lui Basescu de i-a condamnat la moarte pe model nazist?
In astia sase ani de cand a venit la Putere singurul lucru pe care nu l-a „comis” inca a fost de a-si da jos pantalonii „live” la teveuri si a ne cere sa ne aliniem intr-o coada cu rezonante ceausiste pentru a-l pupa in cur. In rest a transformat Romania in propria sa feuda. Si atunci?
Nici macar nu se simte dator sa intre in dialog cu oamenii acestei tari, altii decat slugile sale portocaliii, cu care nu are dialog, ci un monolog prin care le da ordine si „indicatii pretioase”.
Pai in cazul asta, dragi compatrioti, chiar credeti ca mai se poate rezolva ceva in conditiile impuse de rigorile de civilizatie ale unei democratii autentice?
Se pare ca nu si ca a venit momentul sa ne amintim de 1907, sau de ce nu de decembrie ’89, sa punem mana pe furci, ciomege si topoare si sa-l scoatem de urechi pe acest bandit din jiltul in care s-a insurubat cu japca, in urma fraudarii la greu a alegerilor.
Voi ce ziceti?

5 comentarii »

 1. Cica,actuala guvernare a preluat dezmatzu’ bugetar de la inaintasi..Dixit-Videanu..Offf,pune-mi-o mai incet ,ca ma doare..!Asta d-aia e rosu-n falci,ca a-nghetzat nivelu’…Nu a scos-o din sistem…Vrea sa ia in calcul cota ..progresiva si spirala…Si sa fie flexibilitate…Offf,iar ma doare..!

  Comentariu de virus — 27/05/2010 @ 12:33 | Răspunde

 2. @Salve Virusache: Gand la gand cu bucurie, amice, citeste postarea cu Videanu 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 27/05/2010 @ 12:57 | Răspunde

 3. […] Elisa, Epistole, Florin Matei, GABRIELA, Ghilotina de campanie, Ioan Usca, Ioan Sorin, Lilick, MARCUS, MARIUS MINA, Matilda, Mircea, Mirela, Natasa, Nea Costache, Nedumeritul, Octavian, OCTAA, Orfiv, […]

  Pingback de Articolul 53 din Constitutie sau intoarcerea spre dictatura « Hai ca se poate! — 27/05/2010 @ 13:24 | Răspunde

 4. A propos de Ionesco, textul tau m-a dus la gândul la celebrii sai „Rinoceri” despre regimurile totalitare de dreapta(vezi Algeria franceza si de Gaulle), xenofobie, rasism, fanatism:

  „Am experimentat fanatismul… Teribil, oribil… aveam impresia viscerala ca aveam de-a face cu fiintze care nu mai erau umane…

  De meditat si tot de-actualitate:
  „Omul superior e acela care îsi îndeplineste datoria.”
  „Nu putem prevede lucrurile sau situatiile decât dupa ce s-au întâmplat…”
  „Exista unele lcururi ce vin chiar si din sufletul(spiritul) celor care nu au…”(Rinocerii – Eugène Ionesco)
  ===
  Genialul si modestul Ionesco, prieten cu Cioran si Eliade, considerat unul dintre cei mai mari dramaturgi ai sec-XX, va fi ramas de-actualitate si-n sec-XXI, anul de gratzie 2010; iata-l afirmând (deja!) ca lumea e absurda, groteasca, derizorie, dupa ce-afirmase ca „numai efemerul dureaza…”:

  Comentariu de Mélanie — 27/05/2010 @ 14:05 | Răspunde

 5. @ Buna sa-ti fie inima Mel si multam fain pentru interviu. Din nefericire Romania a apucat pe un talmes-balmes basescian care are caracteristici si de comunism si de nazism. A luat din amandoua, nea Basescu, ca sa nu-l supere nici pe tatucu’ Stalin, nici pe „venerabilu'” Hitler.
  sa fii iubita
  marcus

  Comentariu de Marcus — 27/05/2010 @ 14:32 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: