Blogu' lu' Marcus

30/05/2010

Deputat Intr-un Picior, Ghici Prigoana, Cine-i?

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:56

Trebuie musai sa fac o precizare din start, pentru a nu lasa loc de interpretari la titlu, sau unor acuzatii nefondate referitoare la o eventuala nota de malitiozitate ieftina si cretina sau urma de ironie cu adresa la infirmitatea vreunui seaman de-al meu.
Dimpotriva!
De-a lungul timpului, pana la momentul inregimentarii sale neconditionate in armata termitelor portocaliii, pur si simplu l-am admirat pe d-l Prigoana pentru modul bataios, devotat si pertinent cu care sustinea cauza invalizilor din aceasta tara, pe diferitele posturi de televiziune la care era invitat si asta din postura unui milionar care numai lipsa de bani nu ducea pentru procurarea unei proteze superperformante pentru uz personal.
Nu acesta era motivul, ci faptul ca omul Prigoana simtea la fel ca si semenii sai, napastuiti in viata, fie in urma unor accidente, fie a unor boli generatoare de asemenea handicap, fapt care-l motiva sa pledeze de pe pozitii altruiste pentru cauza acestor oameni.
Timpul a trecut insa si d-l Prigoana a intrat in Politica de partea railor, ocazie cu care si pozitia domniei sale s-a radicalizat, dar in niciun caz in sensul intensificarii retoricii sale in sustinerea unei cauze nobile, ci invers.
Astazi, d-l Prigoana, din postura de umila sluga a tatucului universal, tace precum fecala-n iarba atunci cand partidul din care face parte sustine masurile aberante si nimicitoare luate de chiomb, printre care si reducerea ajutoarelor acordate celor in nevoie pentru procurarea de proteze. Motiv pentru mine de a ma intreba ca prostu’ ce l-a putut determina pe un om putred de bogat sa renunte la o cauza nobila si sa puna botu’ si sa-si dea girul parlamentar unor astfel de tembelisme?
Sa fie, oare, foamea de adunare de gunoaie sau de dezapeziri pe banii contribuabililor?
S-ar putea sa fie si asta, insa mai degraba eu inclin sa cred ca d-l Prigoana, in ciuda pozitiei sale sociale de invidiat pentru puletii de rand, da dovada de o totala lipsa de caracter, cu alte cuvinte:
Cat partidu’ e in floare, nici in… nu ma doare!
Dar nu numai onorabilul Prigoana se afla astazi in aceasta ipostaza, stanjenitoare pentru oameni posesori de bun simt, care nu pot considera aceasta schimbare, la 180°, a propriilor convingeri, altfel decat descalificantă.
Un alt personaj reprezentativ al acestui joc politic de-a „alba-neagra”, cu care Basescu ii face la buzunare pe majoritatea romanilor si la usoarele urme neurale pe iubitorii de manele din aceasta tara, este si doamna nou parlamentareasa portocalie, Teo Trandafir.
Si in cazul domniei sale termenii ecuatiei sunt extrem de duri si cu efecte tragice atat pentru electorat cat si pentru constinta sa.
Teo a noastra, in campanie, mai ca a ignorat pur si simplu programul PDL, focusandu-se in schimb la greu si induiosand putinul electorat care a votat-o cu preocuparea sa constanta si dezinteresata pentru copiii patriei basesciene, prezenta lor pe aceasta lume si imbunatatirea conditiilor lor de devenire constituind sine-qua-non-ul prestatiei si angajametului sau politic.
Si Teo a fost aleasa!
Crunta dezamagire pentru mamici (copiii sunt inca prea mici pentru a intelege notiunea de tradare), atunci cand au vazut cum aceasta distinsa si simpatica doamna Teo da cu mucii in fasole si cum se sterge la poponetu’i dolofan cu promisiunile din campanie, exact atunci cand ar fi avut posibilitatea sa treaca de la vorbe la fapte.
Fara nicio urma de tresarire sau semn de aducere aminte a celor promise, doamna Teo accepta senin taierea unor drepturi castigate de mamici si folosite pentru sustinerea cresterii copiiilor in conditii cat de cat civilizate.
Pai, cum vine treaba, doamna Teo?
V-a lovit brusc Alzeheimer-ul si ati inceput sa uitati de la mana pana la gura?
Eu cred ca sunteti sanatoasa tun, dar ca si in cazul lui Prigoana, dovediti carente majore in ceea ce priveste prezenta caracterului sau a bunului simt elementar.
Si tot ca in cazul Prigoana:
Cat partidu’ e in floare, nici in… nu ma doare!

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: