Blogu' lu' Marcus

21/06/2010

De La Cotroceni La Targoviste, Cu O Halta La Snagov

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:34

Romanul are o vorba. Atunci cand destinul cuiva se intrerupe brusc si intr-un mod nu tocmai fericit, el da din umeri si sintetizeaza printr-o zicere „acolo l-a tras ata, dom-le!”.
Vazand incrancenarea si incapatanara cu care de la o vreme Nasu’ isi cheama Famigliile pentru bataita la poponet si indicatii pretioase in locatia Snagov, Speranta ma duce cu gandul ca nu vom apuca sa vedem terminat in conditii de normalitate al doilea mandat prezidential, cat despre termitele portocaliii, in comparatie cu taranistii, putem spune ca cei din urma au terminat intr-un mod fericit cu politica, fata de ce vor pati slugile lui Basescu cand vor deveni istorie.
De ce spun acest lucru?
Simplu, deoarece avem dovada ca ultimii care au avut de-a face, chiar si tangential cu Snagov-ul deciziilor basiste, si-au incheiat socotelile cu aceasta lume in mod tragic si brusc.
De la Michael Jackson, intr-o ordine inversa, trecand prin liderul bulgar Jivkov si ajungand la escala helipurtata ceausista din 22 decembrie 89, facuta inaintea autostopului care l-a condus exact in fata plutonului de executie de la Targoviste, ultimele VIP-uri, chiriasi temporari ai Snagov-ului, si-au incheiat viata intr-un mod cu totul neasteptat fata de procesul acesteia de pana la momentul respectiv.
Crestin fiind, nu-i doresc Basescului final plumbuit cu miros de tamaie si clinchet de cadelnita, da’ parca o debarcare fericita cu zanganit de catuse inchise, tot ar fi pe masura faptelor sale.
Ori, urmare a unei logici firesti si a mersului fatalitatii, s-ar parea ca aceste vizite la „locul faptei” vor avea rezultatul sperat de milioane de romani.
Asta unu la mana !
Doi la mana, cu trimitere la aceeasi adresa lacustra, putem socoti marea frasuneala mediatica ce a precedat intalnirea de ieri ca fiind nici mai mult, nici mai putin decat o fasaita sulfuroasa cu faptas Basesc.
Ce altceva s-ar putea spune despre acest nou episod din serialul „Ce minciuni ne-a mai turnat Basescu”, atata timp cat dupa ce ne-au tocat pur si simplu la cap, aproape o saptamana cu scenarii care mai de care mai fanteziste despre remanieri, reglari de conturi basisto-udristo-bevebiste etc, acompaniate la momentul faptei cu o desfasurare mediatica impresionanta, din care n-a lipsit nici desantul heli-purtat pentru a intregi numarul jurnalistilor care au numarat masinile prezente la intrunire, am inspirat aerul puturos produs de un mare fas?
Autorul ?
Cine altul decat iubitul nostru prezidel (de fapt mai mult al lor, decat al nostru), care prin surse a alimentat media, aducand-o in pragul isterizarii, cu intentii de remaniere si vendette anti BVB, in ideea de a schimba azimutul artileriei jurnalistice chitit pe tragedia in care ne-a varat ‘mnealui si gasca sa de derbedei catre o banala schimbare de ministri, facuta pe modelul schimbarii lenjeriei intre soldatii armatei sovietice.
Domnii din media, in loc s-o tina tare si teapan pe ideea ca Basescu isi intareste pe zi ce trece dictatura, au pus botu’ (sa fiu scuzat) si au dezbatut pe toate fetele marele nimic, frectia de la piciorul de lemn, sau altfel zis, remanierea guvernamentala.
De parca acest lucru ar servi la ceva, sau ar aduce vreo schimbare cu implicatii majore si benefice in evolutia viitoare a Romaniei. As putea continua dar subiectul este chiar de aruncat la cosul de gunoi.
Si pentru ca vorba ceea „the show goes on”, in tot haloimisul asta politic de saptamana trecuta, am mai avut parte de un episod hazliu, daca nu ar fi de-a dreptul stupid, in care liderii Opozitiei, in loc sa-si dea mana si sa lase dracului orgoliile de gradinita de-o parte, pentru a pune de o strategie comuna beton de a scoate tara din criza si a-l suspenda pe Basesu, s-au retras in vestiar, unde si-au masurat, cu public, faloseniile masculine cu batul de chibrit pentru a vedea cine-o are mai lunga si mai groasa pentru a putea fi decretat „regina balului opozitiei”.
Bagati-va fratilor mintile in cap ca daca socotiti mai bine v-au lipsit doar opt voturi pentru a ne ferici.
N-ati face rau daca ati invata sa numarati aceasta diferenta in ungureste, si ati pune-o de o noua majoritate sufiecienta pentru debarcarea Basesc-ului, implicit pentru scaparea tarii de belelele portocaliii.

2 comentarii »

 1. […] Atunci cand toate acestea se vor intampla, PD-L va ajunge un partid de cel mult 3%. […]

  Pingback de Nu am nici chef nici timp si nici putere sa simt compasiune pentru Udrea « Hai ca se poate! — 21/06/2010 @ 16:28 | Răspunde

 2. Deciziile politice ale Băsescului sunt la acest moment mai presus de Lege, de Constituţia României pe care de altfel a terfelit-o în ultimul hal!!
  Opoziţia, NU are voie să slăbească vigilenţa, să lase tonul moale, să-şi permită un lux ireparabil la o adică, acela de-a pleca-n concedii, vacanţe!! E important să NU ne simţim abandonaţi şi-ai nimănui! Băsescu şi clica de pedelachei ne-au condamnat la foamete… care va fi rata mortalităţii în lunile ce urmează … ?? E timpul FAPTELOR!!
  Iulie, august, septembrie, octombrie… luni de zile în care avem nevoie de pâine, medicaţie, bani pentru plata facturilor… Luni de zile în care, noi, noi cei mulţi NU ne permitem concedii! Noi, ai cui suntem în aceste luni ???!!
  Ni se spune că * acum nu e momentul potrivit * pentru dărâmarea Guvernului Băsescu-Boc. Nu e momentul potrivit pentru partidele de opoziţie ( imagine, direcţie de acţiune, eventuala preluare a puterii… ), CORECT, aşa este, căci VAI ( !!! ) de oricine ar urma la putere după aceşti hoţi , ordinari !! Daaar… cu noi, muritorii de rând, cum rămâne în perioada imediat următoare ??
  Până la toamnă… câţi din noi vor mai rezista , care va fi nr. sinuciderilor, al bătrânilor ce vor muri din lipsa mijloacelor de subzistenţă, dar al copilaşilor suferinzi de leucemie, dar al văduvelor, orfanilor, dar… ?? Care va fi nr. celor ce se vor resemna, obosiţi deja şi cu poveri prea grele pe spinările încovoiate … E RISCANT să se piardă timp în lupta cu şobolănimea de la putere! Cei ce-şi asumă acest RISC poate că au cele necesare unui trai decent, asigurate, costul unui posibil eşec ce s-ar datora amânării de acum îl plătesc cei mulţi, populaţia!!
  Ce păzeşte Opoziţia, de ce anunţă că abia la toamnă se depune Moţiune şi apoi Alegeri Anticipate, chiar să nu fie-n stare să se coaguleze şi să ia prin surprindere gaşca infractorilor de la putere?? * Clasa politică * a dezamăgit! Întreaga * clasă politică *! Şi NU e bine!
  Noi NU suntem urmaşii lui Traian ! Suntem DACI LIBERI ! Jos Dictatura ! Lupii urlă, şi urlătura lupilor anunţă vremuri de restrişte, anunţă vremuri ŞI mai grele…
  Traian Băsescu NU e preşedintele românilor ! Traian Băsescu e Naşul Famigliei la putere !
  Deşteaptă-te române! TREBUIE SĂ NE RIDICĂM !! În genunchi, NU vom reuşi! NU vă lăsaţi amăgiţi, urmează biruri ŞI mai grele !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/21/basescule-urlatura-lupilor-e-inceputul-sfarsitului-tau-curand/

  Băsescule, urlătura Lupilor e începutul sfârşitului tău! Curând…

  Comentariu de Sibilla — 21/06/2010 @ 20:14 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: