Blogu' lu' Marcus

25/06/2010

Adio Democratie, Bun Venit Dictatura!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:16

In sfarsit chiombu’ si-a vazut visul cu ochii. Toate schelalaielie lui antirusesti de pana acum, generate de ura personala pe care o avea pentru Putin pe motiv de mod autoritar de a conduce destinele rusilor si nicidecum de vreun sentiment patriotic, cum clamau pupinbasistii, au disparut ca prin farmec. Motivul, compararea lui intr-un ziar occidental cu fostul lider de la Kremlin. Ba, la toata afacerea a avut parte si de un bonus de la un alt ziar european, care l-a numit „un mic dictator”. Bonusul este totusi oarecum umbrit de folosirea sintagmei „mic dictator” si nu „mare dictator”, dar merge si asa pana la urma.
In opinia mea formula cea mai potrivita ar fi „o caricatura de dictator”, da’ cine-s eu sa judec?
Cert este ca aceste semnale date de presa europeana coroborate cu unele declaratii publice ale unor adevarati lideri politici europeni (vezi cancelarul Germaniei) ar trebui sa ne ingrijoreze al dracului de tare in ceea ce priveste viitorul Romaniei in Uniunea Europeana. Si asta deoarece, criteriul fundamental pe care trebuie sa-l respecte un stat membru al Uniunii, este ca acesta sa fie stat de drept.
Ori cu Basescu nostru in frunte, in viitorul apropiat, aceasta notiune va deveni istorie pentru romani, iar dictatura (de carnaval sau nu) instaurata de acesta in Romania va fi precis motiv de excludere a Romaniei de la masa europeana.
Este probat in Istorie ca metoda aflata la indemana democratiilor de a lupta impotriva unei dictaturi, alta decat cea pe cale armata, consta in sanctiunile economice pe care le pot aplica acestei tari concomitent cu carantinizarea acesteia din punct de vedere politic pe plan intenational.
Partea a doua a acestui set de masuri i se aplica deja Romaniei, prin faptul ca in afara de intrunirile comune unde musai trebuie invitati toti sefii de stat, Basescu nu si-a marcat in agenda nici macar un sfert de intrevedere cu vreun lider politic important din lume. Practic el a scos Romania din circuitul relatiilor internationale.
Sa te tii insa patanie pe manelistii iute pupatori de cur basescian atunci cand Romania va fi si economic sanctionata, pe motiv de dictatura, mai ales in conditiile actualei crize economice.
Si acest moment este foarte, dar foarte aproape sa-si faca simtita prezenta.
Daca Basescu isi imagineaza ca lidership-ul politic european ii va tolera acest derapaj grav de la principiile democratiei se inseala amarnic.
Partea proasta este ca pe el nici in cur nu-l doare si, de suferit, tot noi vom suferi consecintele dementei sale.
Daca pe plan intern a facut ce a vrut atat din Constitutia tarii cat si dintr-o eventuala opozitie, jalonandu-si pas cu pas drumul catre dictatura cu renuntari si lipsa toatala de reactie din partea societatii romanesti, in relatiile internationale asemenea gainarii acceptate de poporu’ lu’ Brucan, nici macar nu intra in discutie.
Astazi, functie de decizia Curtii Constitutionale, vom sti cu certitudine, daca singurul „of” al Basescului a ramas gatuirea Presei si anularea dreptului la libera exprimare.
Daca decizia Curtii ii va fi favorabila, in ciuda evidentei strigatoare la cer de neconstitutionalitate, dictatorului de opereta nu-i va mai ramane decat mizilicul numit Presa, care-i va fi servit la micul dejun de catre Fisc, DNA si Servicii.
Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam, ca de iesit in strada… preferam sa vedem meciurile Campionatului Mondial de Fotbal.

6 comentarii »

 1. […] Salut Decizia CCR privind stoparea taierilor din pensiile   celor mai  oropsiti  pensionari. […]

  Pingback de Pensii speciale: CCR mumă pentru magistraţi, basenboaca pentru militari. « Plano10's Blog — 25/06/2010 @ 14:47 | Răspunde

 2. Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
  Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

  Cu multumiri,
  OCD-PNL4

  Comentariu de Cristian — 25/06/2010 @ 18:06 | Răspunde

  • Cristian, aici s-a făcut deja. Te aşteptăm.

   Comentariu de Cârcotaşu — 25/06/2010 @ 21:41 | Răspunde

 3. […] Dupa ce a aflat decizia Curtii Constitutionale PD-L a convocat o sedinta a Biroului Permanent. […]

  Pingback de Se pregateste planul B, urmeaza planurile C, D, E …..W « Hai ca se poate! — 25/06/2010 @ 21:16 | Răspunde

 4. Nu se asteptau la decizia CCR. Sunt asa de convinsi ca pot orice in tara asta. Uite ca nu prea se mai poate. Mai exista si oameni cu coloana vertebrala, fapt ce-i umple de oftica.

  Comentariu de sictireli — 25/06/2010 @ 22:21 | Răspunde

 5. Normal ca este dictatura si va fi chiar mai rau ,la ce va asteptati de la uniunea europeana saa mai bine zis uniunea iudeo-masoneriei sioniste a europei…dictatura si regim care cica se numeste ”libertate”

  Comentariu de Ned.Kelly — 09/07/2010 @ 09:34 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: