Blogu' lu' Marcus

13/07/2010

Eu, Spike Si Reflexul Basescu

Filed under: Aventurile lui Spike — Marcus @ 10:13

Am mai povestit, si nu o singura data, despre catelul meu pekinez, Spike, care de-a lungul timpului mi-a dovedit ca are reactii uneori mai inteligente decat semenii nostri bipezi, iubitori de manea, atunci cand vine vorba despre politicienii mioritici.
De la o vreme insa, toate aceste reactii s-au diminuat si dupa alegerile prezidentiale, in mod deosebit, ele au palit de-a dreptul in fata uneia care, sa fiu sincer, ma cam ingrijoreaza, dar in acelasi timp imi da si o stare de multumire, ce-i drept, putin cam perversa.
Despre ce este vorba?
Imediat dupa ce iubitul nostru presedinte a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat, Spike al meu reactioneaza doar la aparitiile sale televizate, in sensul ca ori de cate ori il vede si aude vorbind la televizor, incepe sa schelalaie de-a dreptul lugubru, prevestind mari nenorociri, tot timpul cat acesta se adreseaza poporului, iar din aceasta stare nu am pur si simpu cum sa-l scot, orice as face, motiv pentru care m-am certat cu toti vecinii din bloc.
Dupa ce termina Basescu de vorbit, termina si Spike de schelalait, se invarte de cateva ori in jurul masutei pe care este asezat televizorul si apoi se opreste in dreptul piciorului fata/drapta al masutei, isi ridica propriul picior si urineaza scurt, operatiune urmata imediat de treaba mare, tot ritualul terminandu-se cu latraturi vesele si chemari la joaca cu mingiuta personala.
Vazand ca n-am cum sa-l dezvat de acest obicei, m-am gandit ca ar fi bine sa-l intorc in folosul meu asa ca, bazandu-ma pe cunostintele din scoala referitoare la cercetarile lui Pavlov asupra reflexelor conditionate, pentru a nu-l mai scoate la plimbare cand ploua sau cand ninge, i-am facut o tavita ca la pisici si la ora destinata plimbarii dau drumul la televizor.
Necazul consta in faptul ca (spre norocul nostru totusi), Basescu nu vorbeste inca toata ziua la televizor, insa Spike, dovedindu-se din nou un catel extrem de inteligent si adaptabil comite acelasi ritual, fara schelalaieli, de aceasta data, atunci cand dau televizorul pe B 1 Tv si mai nou pe TVR 1.
Partea proasta in toata aceasta afacere este ca de la o vreme, Spike mi-a transmis si mie aceasta stare a lui si ori de cate ori il vad pe Basescu la televizor imi vine sa ridic piciorul drept si ma apuca brusc o durere de stomac insotita de o acuta senzatie de voma.
Ce ziceti, este cazul sa-mi iau si eu o tavita, sau ar fi mai bine sa consult un specialist in psihiatrie?
La cat de scump a ajuns sa fie astazi un consult urmat de un tratament psihiatric in Romania, cred totusi ca imi voi cumpara o olita de noapte, macar pentru treaba mica.

Un comentariu »

  1. De unde şi vorba: Orice rău are şi-un bine! La Spike mă refeream. 😆

    Comentariu de Cârcotaşu — 13/07/2010 @ 10:25 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: