Blogu' lu' Marcus

19/07/2010

Basescu, Noul Mailat Al Presei Internationale

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:58

In sfarsit, dupa mai bine de cinci ani de contemplare tampa a fenomenului Basescu, „mogulii” presei internationale au iesit brusc din starea cataleptica care i-a tinut in stare vegetativa in tot acest timp si si-au asmutit jurnalistii impotiva dictatorului de vodevil de la poale de Carpati, a executorului testamentar al dictaturii ceausiste in spatiul democratic al Uniunii Europene.
Asa se face ca jurnale prestigioase ale media europene l-au luat in colimator pe ‘mnealui si pe ciracii sai, in frunte cu slugoiul de Curte Noua, Boc, si dau cu ei de toti peretii, pe motiv de politica interna dezastruoasa care, pe langa faptul ca in loc sa gaseasca solutii viabile de rezolvare a crizei, mai rau o adancesc, avand ca tel final si instaurarea dictaturii personale a lui Stramba Fata, in plin peisaj de democratie europeana.
Ori asa ceva nu se face in Europa Unita a anului 2010, oricat de frumos şi de mesianic l-ar expune in vitrina continentala pupincuristii pe idolul lor de mucava.
Se pare insa ca durerea cea mai mare de ficati si de cap le-o da chiombu’ in planul politicii externe unde, desi izolat mai ceva decat un ciumat de catre toti liderii politicii europene, Basescu si-a gasit o supapa de defulare in relatia cu Republica Moldova in care, pentru a-si plati datoria fata de cetatenii moldoveni care i-au consfintit prin votul lor (desi in tara pierduse alegerile) victoria de la prezidentialele din decembrie trecut, s-a apucat ca, pe langa ajutorul nerambursabil de o suta de milioane de Euro acordat acestora (in timp ce suma clamata de el ca fiind insuficienta pentru plata pensiilor se situeaza undeva la circa cinci sute de milioane de Euro), sa acorde si cetatenie romana in draci si fara niciun discernamant moldovenilor de peste Prut.
Daca aceasta actiune s-ar desfasura in conditii normale in care acestia ar dori cetatenia romana doar pentru a consfinti apartenenta lor istorica la etnia si natiunea romana, atunci acest lucru ar fi mai mult decat firesc si normal, numai ca se pare ca respectivii folosesc aceasta cetatenie pentru a popula nestingheriti de nimeni spatiul Uniunii Europene si asa sufocat de fenomenul imigratiei, in timp ce Republica Moldova se depopuleaza vazand cu ochii, iar elementul majoritar etnic romanesc de pana acum lasa loc pe zi ce trece proliferarii elementului rus ca majoritar in componenta demografica a acestei tari.
Asa ca presa internationala a renuntat pentru moment la alde Mailat si tuciuriii care au facut pana acum subiectele zilei si l-a luat in colimator pe iubitul nostru presedinte drept subiect de instabilitate demografica cu efecte negative asupra prosperitatii si linistii sociale a tarilor din Uniunea Europeana.
In acest timp chiombu’ si clanul sau de mafioti instalati la guvernarea tarii isi vad netulburati de planul de ruinare economica a tarii si de reducere a densitatii de locuitori pe metru patrat din Romania, prin promovarea masurilor de exterminare in masa, pompos denumite de ‘mnealor „masuri de reforma si de austeritate economica”.
Cu o mica exceptie. Ministreasa de la dezvoltare si turism care, dupa ce a dat castig de cauza intr-o licitatie mai mult decat trucata unei firme specializate in trasarea artistica de dungi pe asfaltul capitalei, facand din aceasta firma castigatoarea a milioane de Euro pe motiv de indicatoare rutiere „jmechere” pentru niste drumuri nationale aflate intr-o stare jalnica de intretinere, se jura acum in public ca va actiona in judecata pe jurnalistii straini care indraznesc sa o critice si sa-i stirbeasca prestigiul dobandit cu atata truda erotica in alcovul prezidential.

5 comentarii »

 1. Excelenta comparatia si analiza.

  Comentariu de sictireli — 19/07/2010 @ 13:48 | Răspunde

  • excelenta pe dracu. vezi cati magrebieni,asiatici,etc iau cetatenia in franta,germania,anglia. nu mai fi sluga proasta care gandeste cu curu stapanului

   Comentariu de dan — 20/07/2010 @ 11:30 | Răspunde

 2. […] * Firma beneficiară este dintre favoritele lui Liviu Negoiţă […]

  Pingback de Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii « Hai ca se poate! — 19/07/2010 @ 13:51 | Răspunde

 3. @Ce-i Danut a inceput sa va doara vidu’ din capatana de cand a descoperit si presa internationala ce poama conduce un stat al Uniunii? Iar comparatia ta este total absurda, a acorda cetatenia unor imigranti enumerati de tine tine de puterea de decizie a statelor respective, a te trezi insa invadat de moldoveni cu cetatenie romana acordata de’a’mboulea de chiomb este alta gasca, alta traista. Si in plus daca iti vei mai permite sa-mi jignesti vizitatorii te vei trezi cu un ban in cap, de-o sa zici ca te-a palit tezaurul Romaniei pierdut la rusi. Vrei sa comentezi civilizat, fa-o, vrei sa fii vulgar si imbecil, mergi la Udrea pe blog.
  pana la ban
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 20/07/2010 @ 11:58 | Răspunde

  • Marcus, noroc cu blogu’ tau, mai aflu si eu câte-ceva, de exemplu cum se „ia” cetatenia franceza, desi la noi se zice „se obtine”… asa s-o fi vazând din România oare?!… 😀

   Comentariu de Mélanie — 20/07/2010 @ 23:25 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: