Blogu' lu' Marcus

26/07/2010

Ardealul? Da-l Dracului, Mie Sa-mi Fie Bine !

Filed under: D'ale asimetricului — Marcus @ 11:03

Manat de vantul generat de o eventuala mana de ajutor data de ungurime in vederea unei noi suspendari, maidanezo-tomberonezul Basescu a raspuns cu o latratura vesela comenzii „aport” lansata de Tokes, la Tusnad si s-a prezentat mintenas in patru labute si dand fericit din coadă la adunatura, forumul, intrunirea sau ce mama dracu’ o fi fost chestia tinuta de ungurimea lui Tokes in aceasta statiune, pentru a-si prezenta raportul cu privire la genocidul pus de el la cale impotriva propriului sau popor.
Ajuns aici, dupa ce i-a lins mana lui Tokes, in semn de profunda recunostinta pentru faptul ca acesta i-a indemnat pe secui sa iasa, pe model Kossovo, in strada si sa ceara independenta, Basescu a fost dotat cu doua casti pe urechi si asezat la tribuna de unde a ascultat cumintel discursuri in limba maghiara prin care ungurii isi clameaza independenta.
Acum, daca aceasta faza s-ar fi petrecut in pusta maghiara ar fi fost de inteles ca presedintele Romaniei sa asculte desfasurarea lucrarilor cu castile pe urechi, pentru a i se traduce ce se spune.
Numai ca, toata aceasta mascarada acceptata cu hahaituri de un presedinte de-a dreptul iresponsabil fata de viitorul natiunii pe care o conduce, a avut loc in Romania cu participanti cetateni romani, iar discursul principal a fost tinut in limba maghiara de un europaramentar roman, ales si mandatat de romani sa le reprezinte interesele in Parlamentul European. Ori din cate stiu eu, conform Constitutiei (atat cat a mai ramas neterfelit din ea), singura limba oficiala a tarii este inca limba romana si macar dintr-un minim respect pentru seful statului invitat la ei in casa, alde Tokes si ai lui puteau sa utilizeze limba romana.
Dar nu, pentru ca umilinta sa fie totala au ales sa vorbeasca maghiara!
Ca l-au umilit pe Basescu, nici in cur nu ma doare, dupa mine puteau sa-l scuipe si sa-l tavaleasca pe jos (tine baiatu’), dar sa nu uitam ca din nefericire acest ipochimen reprezinta inca poporul roman si palma incasata astfel de chiomb s-a adresat si obrazului nostru.
Pe de alta parte, Basescu si-a tinut alocutiunea in limba romana in fata unui auditoriu care se pare ca nu cunoaste aceasta limba si care, spre deosebire de iubitu’ nostru presedinte, nu fusese dotat cu instalatie audio şi translatori pentru a-i facilita intelegerea spuselor prezidentiale.
Deci, cui si pentru cine a facut Basescu vorbe la intrunirea de la Tusnad, deoarece aceasta desfasurandu-se in aer liber , nici macar peretilor nu le-a putut vorbi?
Dar pentru Basescu acest gen de umilinta nu este nou. Pe la inceputurile primului mandat, cand macar anumiti lideri de pe aiurea, din lumea asta, se mai incumetau sa invite marlanul in vizite oficiale, o dandana asemanatoare a patimit prea-alesu’ la Universitatea din Baku, dandana descrisa cam asa la vremea respectiva:

„Auzind de patania d-lui Presedinte Basescu de la universitatea din Baku,cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa, in urma careia memorabilul sau discurs, inceput in limba engleza si terminat in limba romana si adresat auditoriului format din studenti si cadre universitare, a ramas fara ecou din motive tehnice (teama conducerii universitatii de a-i dota pe ascultatori cu casti pentru traducere, pentru ca acestea sa nu fie subtilizate de utilizatori), mi-am dat seama ca nici solutia cu folosirea limbii materne la rostirea discursurilor prezidentiale, nu-l pot scoate intotdeauna din impas pe d-l Presedinte.
In orice caz,in aceasta situatie,domnia sa putea sa tina discursul foarte bine si in limba engleza pe care o vorbeste si care cu siguranta ar fi fost pe deplin inteleasa de partenerii azeri de intrunire, vorbitori de limba engleza de bazar arabesc asemanatoare celei vorbite de d-l Presedinte.”

Desi asemanatoare, intamplarile au totusi semnificatii total diferite. Daca la Baku a fost vorba despre decernarea unui titlu aiurea, la Tusnad am avut parte de bataia de joc ungureasca cu adresa la poporul roman si la legile acestei tari.
Dar ce nu face Basescu pentru a se tine cu dintii de jiltul de la Cotroceni?
La o adica, da-l dracului de Ardeal, lui sa-i fie bine!

7 comentarii »

 1. Mi-ar cam placea…Mah,stau io asa si ma gandesc,ce plm imi trebuia mie presedentie?Cand vreau sa ma-mbat,astia cu Antenele dupa mine…Ba a lu’ Voiculescu,ba a lu’ Vantu..Ca-mi vine ,cateodata ,sa zic:bah,daca esti pro.st,stai dre.ac acas’…!Acas la mine,Maria ma lasa cat duc…Ma mai mustruluieste ea,da’ io le am de cand cu marinaria,de la tangaj..I-am zis o data,da nu ma crede..Zice ca,atunci, mi se voaleaza capu cu nervii si zic mascari,ba tiganca-mputita,ba gaozari,ba…Tot ea mi-a zis sa-mi rad suvitza,ca nu da bine la electorat,cand pe stanga,cand pe dreapta..Adevaru’ e ,ca si pe mine ma enerva,se-nfoia la vant ca la cocos..Cocos am zis?Ce-o mai face Elena?Imi aduc aminte,cand ma mangaia pe crestet si-mi zicea:Napoleonu’ meu…Uite,nici macar doua sute de whiski n-am baut si ma si gandesc la ea.Cand am vazut-o ultima data umbland prin namol la inundatii,mi-a venit sa ma ‘namolesc si eu..Am vrut sa-mi pun fesu’ ala cu initiale,da’ mi-am zis sa-l las pentru munte,cand ma tr.ag cu snowmobilu’…Ia,sa mai trag o suta…Ce-o mai face Elena?

  Comentariu de virus — 26/07/2010 @ 12:43 | Răspunde

 2. […] Inca nu imi este clar unde va candida doamna Udrea. […]

  Pingback de Unde a fost plecat PD-L Bucuresti? « Hai ca se poate! — 26/07/2010 @ 15:23 | Răspunde

 3. Pentru niste dicursuri in ungureste tinute la Tg Mures i s-a aplecat si lu Ghita Dej … Da Dej fsese educat de burjui nu de un ofiter din prima promitie a ofieterilor „populari”

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 27/07/2010 @ 15:40 | Răspunde

 4. Ce Dumnezeu o tot da la intors Presedintele?
  Adica, atunci cand a redus salariile bugetarilor cu 25% si dorea sa le reduca pensiile oamenilor cu 15%, a invocat articolul 53 al Constitutiei. Acuma, cand Tökes a proclamat necesitatea de a iesi in strada pentru independenta secuimii, cand ungurimea lui Tökes s-a adunat la Tusnad si ii vorbi lui Basescu ungureste si el asculta traducerea in casaca, e bine? Acum nu mai e niciun pericol?

  Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi ARTICOLUL 53
  (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
  (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

  Comentariu de lulutza — 28/07/2010 @ 09:01 | Răspunde

  • Pai nu prea e draga Lulutza, ca pensionarii nu l-au votat in corpore, pe cand ungurii…
   sa fii iubita
   marcus

   Comentariu de Marcus — 28/07/2010 @ 11:08 | Răspunde

 5. do u have a twitter

  Comentariu de income tax calculator — 29/07/2010 @ 22:46 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: