Blogu' lu' Marcus

14/03/2011

Da La Albastru De Voronet, La Portocaliu De Basescu

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 09:31


Dupa ce s-au jucat si au pangarit Tricolorul, tragandu-i (exact ca in bancul cu Bula care le „avea” cu dungile rosii) o dunga portocalie, asa la deruta, ca sa se stie cine-i la Putere in tara, alde dementii lu’ chiombila au pus ochii si pe cele sfinte si pentru a-si face remarcata prezenta in fruntea unor primarii, acesti trepanati s-au gandit ca dupa ce au vopsit scoala si primaria din comuna in care au castigat alegerile locale, sa traga si Sfintei Biserici din aceeasi localitate o leaca de portocaliu, asa ca au umplut-o si la exterior si la interior cu aceasta culoare minunata. La asa minune, povestesc localnicii ca, pana si dracu’, cat e el de drac, a ramas uimit, s-a asezat in cur pe treptele bisericii, si-a scuipat de trei ori in san, inchinandu-se apoi tot de atatea ori, dupa care a plecat pe pustii, promitandu-le taranilor ca nu va mai calca pe ulitele satului , atata timp cat va avea la conducerea sa, ca primar, un inlocuitor mai dihai ca el.
Asta ar fi una la mana.
A doua ar consta in intentia UNESCO de a inregistra biserica respectiva, drept „A opta minune a lumii moderne”, inscriind-o pe lista obiectivelor musai de vizitat si admirat. Va dati seama, frati romani, ce aflux de elicoptere (conform indicatiilor prezidentiale de a vizita Romania cu acest mijloc de transport) se va inregistra in comuna respectiva pentru a-i aduce pe turistii dornici sa vada aceasta noua minune a lumii?
Ce Albastru de Voronet, veniti fratilor la Portocaliu de Basescu, veniti si va luminati!
In conditiile in care dupa Tricolor, locuinte ANL, scoli, primarii etc. s-a trecut si la vacsuirea bisericilor in portocaliu, in care romanii au ajuns sa manance, datorita pretului mai mic, portocale in loc de cartofi, n-ar fi nicio surpriza ca maine, poimaine chiombu’ sa ne ceara sa ne si cacam portocaliu. Si la cat suntem de mamaligi o vom face, mai bifand o noua minune a lumii la UNESCO.
Pana aici am constatat dementa care se manifesta pe plan local la slugile lui chiombila, dar hai sa vedem ce face chiar ‘mnealui in aceste zile de triumf eroic traite de Boc, aflat la apogeul sau politic.
Pai ce sa faca? Bine, mersi!
Pentru salariul pe care il incaseaza ca presedinte al Romaniei si in total acord cu prevederile Constitutiei tarii, chiombu’ participa si prezideaza toate sedintele si intrunirile pedele, pregatind asiduu lucrarile congresului (sau ce dracu or tine portocaliii) in vederea alegerilor noului lider al acestei adunaturi de delicventi si derbedei. Asta pe plan intern, deoarece pe plan extern, a facut ce-a facut de l-a suparat pe amicul Sarcozy atat de tare, incat a fost nevoie de interventia Doamnei Merkel pentru ca acestia sa nu se paruiasca (valabil numai pentru frantuz expresia respectiva). Din aceste doua activitati ne putem da seama ca omu’ (daca il putem numi asa), isi vede linistit de ale lui, indeplinindu-si cu constiinciozitate si imaginatie prerogativele constitutionale de sef de stat al tuturor romanilor, oferindu-le la intern siguranta traiului de maine prin alegerea unui nou presedinte la pedele, iar pe plan extern binemeritata recunoastere europeana si intenationala de popor nefrecventabil si expulzabil, aflat in carantina internationala.

3 comentarii »

 1. L-am vazut vineri pe matroz in direct la un post al televiziunii publice. Sustinea o conferinta de presa imediat dupa sfarsitul dezbaterilor din Consiliul Europei pe tema Libia. Ranjind a spus ca Romania nu este de acord cu interventia de niciun fel a UE in aceasta tara! Francezii au cerut „No fly zone” iar Basila nu ca NATO ca Liga Araba , si dai si lupta…De aceea a avut Sarcozy reactia aceea de care vorbeati in postare.
  Oare aceasta sa fie parerea romanilor despre situatia unui popor disperat si condus de un dictator de atatia amar de ani?
  S-auzim numai de bine!

  Comentariu de Ica St. O. Victor — 14/03/2011 @ 15:40 | Răspunde

 2. Păi ce te miri, comandante, de biserici? Ia întreabă-l matale pe nenea Teacă, că cam ce culoare are lupoaica din Braşov. Aia cu Romulus şi Remus. Statuia, bre! Dacă nu-ţi va zice că-i portocalie, să-mi zici mie cuţu’ Akita, nu shogunu’!
  Banzai!

  Comentariu de shogunu' — 14/03/2011 @ 20:21 | Răspunde

 3. @St.O.Victor: referitor la asta mi-am da cu parerea in postarea de astazi.
  sa fii iubit
  marcus
  @Shogunu’ 🙂 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 15/03/2011 @ 11:17 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: