Blogu' lu' Marcus

15/03/2011

Virusul BT Mai Letal Pentru Romani Decat Ebola!

Filed under: D'ale asimetricului,D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:32

Ma simt dator sa detaliez putin comentariul despre noul conflict in care chiombu’ l-a antrenat total aiurea pe presedintele Frantei, in conditiile in care si asa relatiile noastre cu aceasta tara tind vertiginos catre un zero absolut, cu consecinte dezastruoase pentru noi, ca popor european.
Daca mandatele lui Basescu au adus pana acum romanilor numai distrugeri si nenorociri cu ceva creativ trebuie totusi sa-l creditam pe chiomb si anume cu faptul ca atat el cat si fiixa au contribuit masiv la imbogatirea limbii romane, fiixa din punct de vedere al inovatiilor gramaticale, iar tatane-su prin noile valente semantice impuse unor adjective si/sau substantive, care prin prestatia acestuia au atins culmi inimaginabile ale superlativului. Astfel cuvinte sau sintagme cum ar fi nesimtire, tupeu, cei sapte ani de acasa, umori ale unui orgoliu egocentric lovit de paranoia, aroganta paguboasa (vezi capra raioasa si calul care-si da flatulente in loc de aere) , razbunarea meschina, vorbit gura cand nu trebuie (vezi, gura bate curu’) etc. ar fi ramas poate seci si golite de continut daca pe lume nu s-ar fi inventat virusu’ BT.
Daca luam doar relatia acestuia cu Sarkozy si putem demonstra contributia adusa de presedintele Romaniei la reformarea limbii romane in sensul celor aratate mai sus.
Dar sa pornim de la fapte: in mod oficial relatiile chiombului cu omologul sau francez au inceput sa se deterioreze grav la momentul in care frantuzul ne-a cam trimis sub forma de desant aeropurtat tiganimea acasa pe motiv de cioarda si comportament neadecvat al acestora in relatiile cu buzunarele si pretentiile francezilor. In urma acestei raciri se inregistreaza episodul vazut de o lume intreaga si de care chiombu’, sanchi, nu-si mai aduce aminte, intrebat fiind laTVR1, in care Sarkozy nu numai ca-l trateaza cu curu, dar se si debaraseaza de el mai ceva ca de o eventuala contaminare cu Ebola. Urmarea o stim, in loc sa intram in Spatiul Schengen, inghitim in sec si spunem pas. Urmatoarea faza se consuma recent, la Consiliul Europei, unde razbunatoru’ visceral ot Basarabi, crezand ca are de-a face cu pensionarii sau politaii Romaniei pe care s-a razbunat taindu-le pensiile sau dandu-i afara din politie, se apuca si, tam-nisam, ii pune ungro-frantuzului o talpa de-i ridica acestuia tensiunea arteriala la nivel de apoplexie, fiind nevoie de interventia rapida a doamnei Merkel pentru ca lucrurile sa nu duca la declararea starii de beligeranta intre noi si Coana Franta.
Acestea sunt faptele si atata timp cat va fi chiombu la Putere doar o minune, in opinia mea, ar putea interveni pentru a repune lucrurile in fagasul lor normal in relatiile dintre cele doua tari.
Acum ar fi intersant de vazut cam ce ar fi trebuit sa faca chiombu pentru a evita aceasta noua palma incasata de romani. Ei bine, culmea este, ca n-ar f trebuit sa faca nimic.
Faultarea lui Sarkozy in plin Consiliu pe motiv de Gadafi, din punct de vedere al unui eventual castig al diplomatiei romane are valoarea zero, ba mai mult trebuie inscrisa in manualele diplomatiei la capitolul „Asa, nu!”, chiombu nefacand altceva decat sa-si satisfaca una din multele si meschinele satisfactii personale pe principiul luptelor de strada. Daca la asta adaugam faptul ca el chipurile a reprezentat acolo vointa si pozitia Romaniei intr-o situatie internationala delicata, fara a consulta insa niciun orgaism sau institutie abilitata si imputernicita constitutional (Parlament, CSAT, Ministerul de EXterne) sa emita pozitia oficiala a tarii noastre in astfel de cazuri, putem sa realizam dimensiunile noii gafe prezidentiale in materie de politica externa, domeniu in care conform Constitutiei ar trebui sa reprezinte tara cu cat mai multe foloase. Numai ca interventiile sale atrag multe, dar foarte multe ponoase pentru noi ca popor si natiune europeana.
Nu sunt in masura sa emit judecati in ceea ce priveste cum ar fi mai bine sa se procedeze la nivel international fata de situatia din Libia. Daca ar fi dupa mine, care am simtit timp de cinci zile si cinci nopti, cat a durat traversarea Marii Rosii in anii 80, mare minata de teroristii lui Gadafi, apai nu numai ca as fi total de acord cu propunerile Frantei de a oferi un scut aerian impotriva aviatiei dictatorului care mitraliaza si bombardeaza de voie, ca la nunta, populatia civila satula de prezenta lui in capul statului, dar l-as scoate personal din barlogul in care se ascunde si l-as deferi Justitiei.
Ceea ce vreau sa spun este insa ca la intrunirea respectiva la care chiombu a simtit nevoia sa-si arate muschii in fata lui Sarkozy, batand in acest fel probabil un nou cui la sicriul relatiilor romano-franceze, doar pentru a se razbuna el pe presedintele francez, erau multi alti reprezentanti de marca europeni care sa se opuna propunerii francezului fara a-si atrage furia acestuia asa cum in mod inutil a facut-o presedintele pedele Basescu Traian.
Inca doua, trei intreventii de acest gen si dupa „pas Schengen”, s-ar putea sa spunem si „Adio, Europa!”.

5 comentarii »

 1. Basila isi vede linistit de sfori. Ieri a mai scos-o pe asta cu mandatul de 4 ani si cum isi va sacrifica el un an din domnie, de dragul tarisoarei lui! Oricum numai la referendum nu! Ce-ar zice tanti Europa de primul presedinte demis de popor cu,sa estimam, 85%? Despre faza din CE si atitudinea lui in chestiunea Libia, m-am pronuntat ieri.
  Mai auzim si de bine?

  Comentariu de Ica St. O. Victor — 15/03/2011 @ 17:01 | Răspunde

 2. Știi care este culmea rușinii?
  Îți spun tot eu: Când ii va fi rușine lui Băsescu de prostiile lui atunci se va atinge acea culme!

  Comentariu de popateapa — 15/03/2011 @ 21:40 | Răspunde

 3. @St.O. Victor: corect!
  sa fii iubit
  marcus
  @popateapa: in opinia mea, culmea rusinii va fi cand chiombu, dupa ce se va caca la fereastra noastra, nu ne va mai da legi prin care sa-i dam bani sa-si cumpere hartie igienica, ci va veni cu ea de acasa, sau va folosi iarba (tot a venit primavara) sa se stearga cu ea la cur 🙂
  sa fi iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 16/03/2011 @ 11:30 | Răspunde

 4. Sau la doi lanteti,in fundu curtii… :))

  Comentariu de virusverbalis — 16/03/2011 @ 18:04 | Răspunde

 5. […] al Blogosferei ,Cristi Marcus ,Dispecer ,dispecerita ,Elena Laurentiu ,Exasperat ,Vania ,Ionutz ,Marcus 64 ,Starea Natiunii ,Razvan ,Zeus ,Vlad cel Groaznic ,Virusica ,si […]

  Pingback de Cutremurul din Japonia. Influente imediate asupra economiei mondiale! « Popateapa's Blog — 18/05/2011 @ 17:51 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: