Blogu' lu' Marcus

22/03/2011

Cu Noi Si Cu Franta Ai Ce Ai, Da’ Cu NATO Ce-ai Avut?

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:00

Cu ultima gafa de proportii universale comisa, in relatia Romaniei cu Franta in special si cu aliatii in general, chiombu a pus bomboana pe coliva diplomatiei romanesti, pe care dupa ce a bagat-o in coma si a tinut-o izolata in carantina internationala, a omorat-o cu sange rece, numai si numai pentru a-si satisface el un ego visceral si patologic razbunator, dovedind inca o data, de parca ar fi mai fost nevoie, ca el si politica externa sunt doua linii paralele, pe motiv de ignoranta lui totala in acest domeniu.
Nu numai ca s-a facut de tot rahatul la summit-ul respectiv, dar a continuat in forma agravanta sarabanda imbecilitatilor sustinute, drept pozitia Romaniei, intr-o problema internationala extrem de delicata, consecintele gestului si declaratiilor sale din aceste ultime zile putand sa coste enorm tara noastra pe termen mediu si lung. Lasand la o parte relatiile cu Franta, in care Sarkozy s-ar putea sa castige si al doilea mandat, acest lucru insemnand inghet arctic in relatiile bilaterale atata timp cat chiombu va mai fi la putere, declaratia in care ii catalogheaza pe liderii Opozitiei libiene drept criminali, in timp ce state civilizate si cu cuvant greu de spus in politica inernationala fac tot posibilul pentru a-i sustine in efortul lor de a inlatura de la Putere un dictator care-si vaneaza cu aviatia propria populatie, va costa enorm tara noastra in perspectiva relatiilor bilaterale dintre cele doua tari, dupa inlocuirea dictatorului de la carma Libiei.
Faptul ca face politica externa dupa ureche, inspirat fiind de modelul in care, marinar fiind, mergea in bazarele arabesti, unde negocia cu tarabagiu’ arab in engleza marinareasca „this model, altro colore”, nu mai este un secret pentru nimeni, iar greseli de genul ultimei perle in care confunda o „alianta de vointa” cu una „de bunavointa”, pe postul public de televiziune, nu fac altceva decat sa intareasca ignoranta totala in care se scalda impostorul ajuns fraudulos la Putere.
Nici acum nu cred ca s-a trezit din betia „succesului” repurtat dupa ce l-a trimis pe Sarkozy la NATO, satisfacandu-si astfel dorinta morbida de razbunare infantila, si inca este convins ca avioanele care survoleaza astazi cerul Libiei sunt sub comandament NATO, motiv pentru care el nu are cum sa se „produca” cu o pozitie oficiala a Romaniei, pana cand aceasta nu este solicitata de Alianta Nord Atlantica. Ori avand in vedere ca NATO n-are nici in clin nici in maneca cu ce se intampla acum in Libia, chiombu nostru va astepta pana la Calendele Grecesti un semn din partea alianţei nord-atlantice.
Ca Basescu este cum este, in ceea ce intreprinde atat pe plan intern cat si pe plan extern, unde confunda scena politica cu maidanul copilariei sale, este de notorietate internationala, fapt taxat la greu de democratiile autentice si puternice ale lumii prin izolarea totala a acestuia, repectiv a tarii noastre, in planul activ al politicii internationale.
Mai intersant mi se pare insa faptul ca, si acum, in ceasul al doisprezecelea, cand politica externa a Romaniei, sub chiombu’ imparat, s-a dovedit un faliment total si lamentabil, cu costuri enorme pentru noi, se mai gasesc voci care sa-l sustina demential atat pentru politica de tradare a tarii in relatie cu pretentiile maghiarimii cat si pentru pozitia avuta fata de Franta.
Pur si simplu este dureros sa ai de suportat asemenea compatrioti, atinsi serios la bibilica si lasati sa umble fara camasa de forta pe strazile si ulitele patriei, ba mai mult, cu liber acces la mijloacele de exprimare in media.
Basescu, mai mult ca sigur ca-i nebun, insa cei care-l sustin de o asemenea maniera n-au practic alta scuza decat cea a ciolanului oferit cu larghete la rontait de o clica de derbedei, gestionara vremelnica a destinelor noastre.
Cu astia trebuie dat de pamant, in Justitie, dupa ce vom scapa de ciuma portocalie.

4 comentarii »

 1. Ce declick sa se produca in parlament ca sa-l dea pe matroz pe mana poporului?
  Cu ce Dumnezeu ii are la mana de nu zic nici pas desi vad de la o posta nenorocirile piratului? Pe unguri ii poti ignora dar cu ei, impotriva romanilor, s-au aliat in afara portocaliiilor, si gasca lui Oprea plus minoritatile. Daca nici dupa alegeri (sper anticipate ca astia ne omoara daca raman la termen)viitorul presedinte si guvernul (fara picior de ungur in veci)nu vor da in vileag toate faradelegile prin care au castigat alegerule si s-au mentinut la putere chiorul si clica sa, inseamna ca chiar nu se ai poate face nimic in tara aceasta!
  S-auzim numai de bine!

  Comentariu de Ica St. O. Victor — 22/03/2011 @ 11:37 | Răspunde

 2. Sarko are toate şansele să fie reales, pentru că orgoliul cocoşului galic e până la cer, iar acum a cucurigat în fruntea lumii. La noi, regimul Băsescu, secţia agitaţi.Partea proastă e pasivitatea oamenilor.

  Comentariu de Roxana Iordache — 22/03/2011 @ 12:08 | Răspunde

 3. Ca de fiecare data se duce la astfel de intalniri extrem de importante cu lectia neinvatata unde o da la plesneala, dupa ureche, cum ii suna mai bine. Base este ferm convins ca politica interna, unde el face ce-l taie capul, este totuna cu politica externa. Confuzia asta grava din tartacuta lui ne pune pe toti intr-o situatie de rahat din care iesim foarte greu.

  Comentariu de Sictireli — 22/03/2011 @ 19:27 | Răspunde

 4. Speranta chiombului e ca aliatii vor transforma turnanta exporturilor sale de munitie si armament catre pietele supuse embargourilor – Libia – intr-un Berevoiesti african. Eu sper sa nu.

  http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/economie-energie-emil.html

  Comentariu de Incognito — 22/03/2011 @ 23:47 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: