Blogu' lu' Marcus

23/03/2011

Chiombu’ Pleaca La Razboi !

Filed under: Romania the Land of Choice! — Marcus @ 11:45

Intrunit ieri in sedinta de urgenta, sub presedintia d-lui Basescu Traian, Guvernul Romaniei, dupa ce a analizat fulminantul succes financiar inregistrat de compania TAROM cu ocazia aducerii in tara a celor 30 de cetateni romani in cadrul unei operatiuni umanitare de reaptriere a lor de la locul unui sinistru major (cutremur, tsunami, contaminare radioactiva etc) prin taxarea cu 1000 usd per cap de sinistrat, a hotarat in unanimitate elaborarea unei Ordonante de Urgenta prin care sa se extinda si la alte servicii asemanatoare acest sistem de coparticipare pecuniara, importanta sursa de venit la buget, respectiv de scoatere a Romaniei din criza la 31.03.2011, orele 06.30 p.m.
Proiectul acestei Ordonante prevede ca in cazul interventiei cu serviciul medical de ambulanta sau alte mijloace SMURD, beneficiarii acestor servicii (bolnavii, accidentatii, decedatii etc) sa contribuie pe loc cu 50% din cotravaloarea interventiei, costul acesteia pana la locul solicitarii urmand a fi suportat de catre stat, in caz contrar ei urmand sa fie lasati la locul interventiei pana cand vor face rost de sumele respective. In situatii de incendii pagubitii trebuie fie sa prezinte la sosirea pompierilor polita de asigurare, fie sa achite cash jumatate din costul interventiei plus consumul de apa folosita, 50% din costul transportului fiind suportat de catre buget. Serviciile de Salvamar si Salvamont vor afisa liste cu tarifele practicate in caz de salvare in locuri vizibile si accesibile excursionistilor si turistilor inotatori. In caz de calamitati naturale inundatii, cutremure etc. populatia sinistrata va suporta in proportie de 100% interventiile necesare, ca doar n-o astepta sa le plateasca statul asa ceva.
Guvernul are in vedere si impozitarea donatiilor facute in scop caritabil, ca aia de au donat inseamna ca au bani, asa ca pot plati si o taxa de 50% din donatie catre stat. In cazul parastaselor si a traditionalelor pomeni cu mese colective Guvernul intentioneaza sa impoziteze contravaloarea alimentelor si bauturilor date intru memoria decedatilor cu cota unica de impozitare plus TVA pentru coliva, colaci, tamaie si lumanari. Vor fi scutite de taxe hainele decedatului date de pomana urmasilor.
Functie de succesul acestei noi operatiuni Guvernul va lua masurile necesare pentru extinderea acestui gen de activitate fiscala.
In cadrul aceleeasi sedinte, ca urmare a hotararilor luate in CSAT, de trimitere a unei fregate de razboi in zona de conflict din Libia, in vederea armarii si punerii in functiune a acesteia intr-un termen rezonabil de treizeci de zile, Guvernul Romaniei, personal d-l presedinte Basescu Traian, fac apel la toti marinarii disponibilizati din Marina Militara si trimisi la casili lor, sa se prezinte de urgenta la Comandamentul Marinei Militare din Constanta, in vederea participarii la o selectie destinata formarii echipajului acestei fregate. Personalul disponibilizat este rugat ca, in limite rezonabile, sa faca rost si de piese de schimb pentru fregata, rachete sol-aer, sol-sol si munitie pentru armamentul din dotare si eventual o canistra, doua de motorina per persoana ca rezerva de combustibil (50% va fi aprovizionata din surse guvernamentale).

Prim Ministru
Boc Emil
Ministru Apararii Nationale
General cu patru stele si un asteroid
Oprea Izmenaru’

8 comentarii »

 1. Ieri am vazut ca un bilet cu British Airways costa putin peste 800 de parai. La Tarom costa peste 1700 parai. Deci, minca-te-ar falimentul, Taromule!

  Comentariu de sandman — 23/03/2011 @ 12:30 | Răspunde

  • @ sandman,
   De unde până unde?

   Comentariu de Cârcotaşu — 23/03/2011 @ 13:07 | Răspunde

 2. Acum vreo 10 zile scriam despre reactia iresponsabila a matrozului dupa summit-ul Consiliului Europei. Ma tot intrebam de ce este atat de vehement impotriva oricarui fel de interventie in Libia. Apoi am vazut niste imagini cu Basila intr-o discutie „tete a tete” cu celalalt dictator si mi-a strafulgerat un gand. Daca Chioru are o intelegere militara secreta cu Gadafi?
  Sunt tot mai tentat sa cred in aceasta varianta. S-ar putea sa-i fie teama ca libianul va face public continutul acestei intelegeri care, odata dezvaluit il va pune pe Basila intr-o situatie in care sa trebuiasca sa-si ceara singur plecarea.Ce ziceti, merita luata in considerare o asemenea ipoteza?
  S-auzim numai de bine!

  Comentariu de Ica St. O. Victor — 23/03/2011 @ 13:22 | Răspunde

 3. Bre Cîrco, nu mă fă să rîd că am herpes! 😀 😀 😀
  Banzai!

  Comentariu de shogunu' — 23/03/2011 @ 17:51 | Răspunde

  • Nasol. Da’ dacă vrei să nu râzi, încearcă să-ţi bagi un băţ în cur. Te va ţine foarte serios până-ţi trece herpesu’! 😯

   Comentariu de Cârcotaşu — 23/03/2011 @ 18:45 | Răspunde

 4. A propos de Tarom, from my inbox:

  „La Tribune” reports that Airbus and TAROM Romanian Air Transport together with a consortium of key stakeholders have established one of Europe’s first projects aiming to establish a sustainable bio-kerosene jet-fuel processing and production capability. TAROM leads the consortium, which includes UOP, the CCE (Camelina Company Espana) and Airbus, who brings its technical and project management expertise to the platform, reports the newspaper.

  Comentariu de Mélanie — 23/03/2011 @ 19:44 | Răspunde

 5. @Buna Cara Mel: mai mult decat interesant avand in vedere ca TAROM-ul inca are ca actionar principal (din cate stiu eu) statul roman.
  sa fii iubita
  marcus

  Comentariu de Marcus — 23/03/2011 @ 20:01 | Răspunde

 6. Băţul în cur mă va ţine „ţapăn” 😀 Aia nu înseamnă musai că n-o să mă umfle rîsul la o glumă (întrebare) haioasă. Mie mi-o crăpat herpesul la răspunsul tău la remarca lui sandman-san, aşa că nu mmai fă pe şocatu’ 😀
  Banzai!

  Comentariu de shogunu' — 23/03/2011 @ 20:36 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: