Blogu' lu' Marcus

06/06/2011

Boagiu, La Asa Drum, Frane Va Trebuie!

Filed under: Romania the Land of Choice! — Marcus @ 10:33

Daca alde chiombu’ si gasca lui de derbedei portocalii si-ar fi asumat sarcina de a distruge Romania in epoca filmului mut, perioada de execelenta pentru filmele cu prosti, despre prosti si pentru prosti, apai chiombu s-ar fi umplut de Oscaruri, iar holiud-ul ar fi palit pe langa „genialitatea in prostie” (sac!) a carpato-danubienilor portocalii.
Ultima, in aceasta suita de regii, trebuie consemnata isprava ministresei de la caile ferate care, dorind sa-si faca reclama pe motiv de terminat de reparat, dupa 5 ani de zile, a circa una suta si ceva de kilometri de cale ferata, a purces la itinerarea cu mic cu mare a presei pe ruta Bucuresti-Sinaia pentru a consemna realizarile epocale ale epocii basiste.
Sarea si piperul subiectului respectiv au fost date de ghinionu’ de a li se rupe caruta-n drum, taman cand ii era lumea mai draga doamnei ministrese, mai precis au facut pana de… locomotiva in plin peisaj montan si noroc cu un manager de la CFR, invitat si el la sindrofie, care baiat harnic si ingenios, nu numai ca vazu care-i defectu’, dar chiar il si remedie, pentru a nu o expune pe doamna minstreasa riscului atat al unei asteptari sine die pentru interventia unor echipe specializate, cat mai ales a luarii in tarbaca de catre presa. Numai ca, ghinion din nou!
Solutia domniei sale, de defrisare a aurului verde al zonei si folosirea lui pe post de dop la sistemul de franare al locomotivei dimpreuna cu niste scoci aflat din intamplare la indemana, chiar daca ar fi putut lua premiu pentru inventivitate la Salonul de la Geneva, a fost taxata de media la capitolul „asa nu!” si „hai sa ne radem de ei, ca merita!”.
Fapt care a zgandarit-o pe doamna ministreasa si, in loc sa taca, in conformitate cu spusele dictonului cu „filozofu”, ‘mneai si-a ridicat poalele-n cap, si-a pus mainile in solduri si a trecut la mustrarea mahalageasca a presei pe motiv ca a facut din evenimentul respectiv o stire. Adica, al treilea ginion!
Eu, personal, ca beneficiar in ultimii ani ai „epocii de trista amintire” al unor reparatii improvizate facute la nave, din lipsa de piese de schimb, materiale etc, momente in care mecanicii nostri, in conditii hidro-meteorologice uneori extrem de vitrege (furtuna puternica), faceau pe dracu in patru si, plini de ingeniozitate, gaseau solutii pentru a scoate nava din pericol si a o pune pe drum, nu pot sa nu remarc faptul ca in „epoca de dezastuoasa realitate basita” am ajuns sa recurgem la aceleasi metode de a face din cacat bici si culmea, sa si pocneasca!
Adevarul este ca daca presa n-ar fi comentat evenimentul, pe modelul Agerpresului ceausist, aşa fel incat nici acum n-am fi aflat ca „Ole, Ole, Ceausescu nu mai e”, noi ne-am fi putut bucura de tihna si linistea oferite de taierile de salarii, impozitarile de pensii, concedieri, inchideri de scoli si de spitale etc dimpreuna cu existenta unei linii ferate sigure care sa ne poarte catre sejururile de vis oferite romanului de rand de statiunile noastre montane. Dar n-a fost sa fie, asa ca: rusinica, doamna ministereasa! La drumul prapastios pe care ati apucat-o voi, portocaliii, trasi de locomotiva basescu nici o padure intreaga nu va este suficienta pentru a va repara sistemul de franare.

6 comentarii »

 1. http://ro.wikisource.org/wiki/Carul_fr%C3%A2nt_%E2%80%93_Nevoia_%C3%AEnva%C8%9B%C4%83_pe_om

  Un om la lemne mergând
  Şi carul în drum frângând,
  Ca şi alte dăţi l-a dres
  Şi la casa sa a mers.
  Copilul sau alergând
  Şi carul frânt dres văzând,
  Îl întreabă: „Taică! dar
  Cine-ţi drese carul iar?”
  Tatăl său răspuns i-a dat:
  „Eu, fătul meu, cine alt?”
  „Apoi cine te-a-nvăţat?”
  Copilul iar a-ntrebat.
  „Nevoia, copilul meu,
  Ea ştie ce nu ştiu eu”

  Toate bune si frumoase, da’ am inteles ca nu va fi demis nimeni.
  Se lasa cu avansari ? 😀

  Comentariu de Arogantu' — 06/06/2011 @ 12:02 | Răspunde

 2. @Arogantu’ bun venit pe blog. Nope, se lasa cu premieri la Geneva si sampanie la gard ca ie recesiune 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 06/06/2011 @ 12:05 | Răspunde

 3. […] Boagiu, La Asa Drum, Frane Va Trebuie! – Marcus […]

  Pingback de „Un neam, un om, o chemare“ « Hai ca se poate! — 06/06/2011 @ 13:39 | Răspunde

 4. @ Arogantu`
  Culmea ar fi sa-l demita pe cel care a reparat frinele trenului, asa cum le-a reparat ! Dupa mine ala ar merita cel putim felicitat !

  Comentariu de Mircea C — 06/06/2011 @ 14:06 | Răspunde

 5. Ne intoarcem iar la lemn… ce fier, ce bronz, ce piatra slefuita? Nici tepe si nici spanzuratori. Imi e suficient sa vad dovleci porcesti, ai basinosului, cu el leganatori in franghii „eco” aninate de crengi intregi, nedezbinate de trunchi.

  http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/cu-mirii-la-buda.html

  Comentariu de incognito — 06/06/2011 @ 16:16 | Răspunde

 6. This is a very good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very accurate information… Thank you for sharing this one.
  A must read post!

  Comentariu de Line let's get rich hack — 23/09/2014 @ 10:08 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: