Blogu' lu' Marcus

26/07/2011

Ce Camorra, Ce Cosa Nostra, Ce Yakuza, Ce Etc Hai La Deta, Fratilor!

Timp de doua zile, televiziunile mogulilor au tocat, si bine au facut, subiectul cu mafiotizarea bietei noastre tarisoare basite, proces aflat in plina desfasurare sub atenta si profesionalista supraveghere a Nasului din capul statului si care ne confera statutul de primul stat cu caracter mafiot din lume. Ce Triade, ce Yakuza, ce Camorra , ce N’dragheta, ce Cosa Nostra, ce Mafie Siciliana la ea acasa, vino nene-n batatura mioritica, oriunde Puterea este detinuta de portocalii, de la Deta la Cotroceni, sa vezi mafie de mafie, unde reglarile de conturi se fac in vazul lumii sub atenta supraveghere a politiei si de catre odraslele Primarelui, ca sa zic asa, care au bagat teroarea in cetatenii tarii.
Am vrut tepi in Piata Universitatii si Basescu ne-a dat Mafie la schimb, sa ne invatam minte si sa stim cine sunt stapanii acestei tari si cine sunt slugile. Am vrut sa traim bine, iaca abia mai traim, dar avem circ pe scenarii holiudiene pentru filme cu mafioti de nici scenaristilor nu le vine sa creada ce au creat atunci cand vad produsul final.
Pe scurt, dupa ce cele doua clanuri implicate in contrabanda cu tigari, sa spunem clanul Capuletilor si cel al Montague-zilor, s-au intalnit in centrul micutei localitati Deta, fiind indeaproape supravegheati de caraliii inarmati si dotati cu mijloace de deplasare auto (ce-i drept cu ratie redusa de benzina), acestea au purces la rezolvarea aducerii la zi a platii mult disputatei taxe de protectie, ocazie cu care cele doua clanuri n-au cazut la pace. Din aceasta cauza, cei din clanul Montague, antrenati de Yakuza japoneza, au trecut brusc la tehnica ninja aplicand dese lovituri de arma alba preopinentilor capuleti neascultatori dupa care, sub ochii ocrotitori ai politistilor aflati la „nici cincizeci de metri” distanta de locul distractiei, au incalecat pe-o sea si dusi au fost, politistii neintervenind din lipsa de carburant (sanchi!), singura lor masura fiind aceea de a suna la 112.
A doua zi, mare tam-tam cu televiziunile calare pe alde orasenii impartiti in doua tabere rivale si dispusi strategic de-o parte si de alta a cararii care da in intrarea in judecatoria din localitate, strigandu-si sudalme unii altora, aratandu-si fundul unii altora si scuipandu-se de la distanta de siguranta, gata totusi sa se incaiere televizat daca primarele le-o va cere. La circ politistii au contributia si rolul lor bine determinat, prin declaratii de te doare capul, de rasu-plansu’ cand auzi motivele de noncombat, care i-au tinut la distanta de agresori si prin participarea unui „special guest star”, un Sherlok Holmes in uniforma, care face praf materialul probabtoriu reprezentat de maceta folosita la carnagiu si pe care o umple de propriile sale amprente, ba mai mult este cat pe ce s-o piarda uitata pe un tomberon de gunoi din apropierea locului unde politia a descins in tromba, in cautarea celor doi spadasini carpato-danubieni, mai precis beizadelele primarului, disparute in noapte de sub ochii lor ingaduitori si mai mult decat ocrotitori.
Care primarele, la randul sau, se vede deodata protejat de un adevarat zid uman portocaliu, format din colegii cu gruetate din partid, ce vor dreptate dar aplicata odraslelor pe motiv ca n-au fost cuminti si s-au apucat sa taie prin macelarire, in public, cetatenii neobedinti, fugind apoi sub ochii politistilor, in lumea larga, sa se ascunda de bratul lung si nemilos al legii 🙂
Toata lumea da interviuri pro si cntra celor doi derbedei si a primarelui, dandu-si totodata cu parerea daca a fost sau n-a fost ceruta taxa de protectie, toata lumea se cearta si, din cand in cand, dupa cum am mai aratat, se scuipa si-si arata fundu’ de la distanta, pana la urma, seful poiltiei din localitate se lasa convins de Seful Politiei pe Tara sa-si dea demisia, urmand sa fie recuperat sub o forma sau alta de Puterea portocalie, iar judecatorii il judeca pe ala micu a lu’ primarele, ca ala mare e de negasit desi a fost dat in urmarire generala. La un moment dat judecata se termina, suspectul este dus spre depozitare in arest preventiv de duba cu semnale acustice si sonore pornite, tabara anti-primarele si odraslele spadasine se pupa, striga lozinci cu „jos primarele”, da inteviuri fericita ca s-a facut dreptate si ca poate dormi fara sa-i mai fie frica de sabia necrutatoare a celor doi frati, televiziunile schimba si trec la comentarii in studiou, unde deontologii, politicieni, analisti de toate categoriile si soiurule isi dau cu parerea pana tarziu, dar foarte tarziu in noapte.
La Cotroceni, chiombu’ isi rade satisfacut in barba, mai frige o stacana plina de whisky si o pune de somnic, pe care de la o vreme il executa de unu’ singur, din lipsa de apetit masculin fata de o anumita doamna bruneta, am putea spune chiar rroma pana la tiganca sadea din nascare, dar vopsita al dracului de blond.
Iar eu am incalecat pe-o sa si v-am zis povestea asa!
Naspa e ca nu-i poveste si ca ne-a luat dracu de cand chiombu a institutionalizat statul mafiot in Romania.

5 comentarii »

 1. Motto : cu prima ocazie i-o vâr (via AN)

  REFLEXIE CELESTĂ

  Cititorule în stele,
  Simt că vei avea belele
  În ăst spaţiu mioritic,
  Plin de praf meteoritic

  Când ai aruncat ocara,
  Vezi „ că iarna nu-i ca vara !”.
  Tot uitându-te la Lună,
  Mintenaşi o iei în mână

  D-aia-ţi spun că nu-i a bună,
  Poezeaua merge strună.
  Pe ploaie şi uragan
  …Eşti pierdut pe Bărăgan !

  Comentariu de Săgeata de aur — 26/07/2011 @ 14:40 | Răspunde

 2. @Sageata: Astept „provincia” 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 26/07/2011 @ 15:35 | Răspunde

 3. CĂCAREA LUMII

  De liderii pesede se ocupă fiscul.
  Bietul Jon* e în rahat, să coboare piscul.
  Târfele din jurul lui,ouăle de aur
  Le-au ascuns în grajd,sub Blejnerul taur.

  Comentariu de Om de om — 26/07/2011 @ 18:21 | Răspunde

 4. @Marcus

  Stupoare ! A dat cu Cornul…

  Comentariu de Săgeata de aur — 26/07/2011 @ 20:51 | Răspunde

 5. […] Domnule Neagu Djuvara…, Evenimentul zilei. Dinu Patriciu., “Lacrimi” , Ce Camorra, ce Cosa nostra…, The Net, De dimineaţă […]

  Pingback de Un început de zi liniştit | Ţara vorbelor în vânt — 27/07/2011 @ 08:54 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: