Blogu' lu' Marcus

21/09/2011

O Palma Basesc-Englezeasca Pe Obrazul Ambasadorului American

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:10

Nu mai departe de acum cateva zile il catalogam pe „marele” analist politic Chireac drept politruc pupinbasist „sub acoperire” trimis in misiune la televiziunile mogulilor pentru a lansa mesaje subliminale probasiste. A fost nevoie doar ca ziarul Gandul sa publice o cablograma WikiLeaks in care Basescu, atins rau de nebunie, informa partenerul american de alianta militara, ca rusii se pregatesc sa atraga Romania intr-un conflict armat dincolo de Nistru, pentru ca Chireac sa o dea dracu de acoperire si sa incerce sa scuze pe fata atitudinea dementa a chiombalaului, aruncand motanul in curtea ambasadorului american din acea vreme (2008) la Bucuresti, Mr. Taubman.
De tot rasul este modul in care a incercat sa-l scoata din cacat pe ilustrul gafeur national atribuindu-i acestuia calitati la care nici in visurile sale cele mai frumoase chiombu nu indrazneste sa spere si anume posibilitatea de nuantare in exprimare si nu oricum, ci in limba lui Shakespeare.
Cu alte cuvinte atat Chireac cat si alti pupinbasisti care au sarit cu gura pe american au dat sa se inteleaga ca Basescu s-a exprimat atat de subtil in limba engleza incat a dat posibilitatea la interpretari, motiv pentru care ambasadorul american a relatat gogorite guvernului care il trimisese la post in Romania.
Daca acesti pupinbasisti fara frontiere ar fi invocat faptul ca chiombu vorbeste engleza de talcioc arabesc in care un „plan” poate fi confundat cu un „avion” si o „nava” cu o „oaie”, atunci da, mai treaca mearga, s-ar fi putut genera confuzii, dar sa-l creditezi pe acesta cu nuantari de exprimare si mai ales in limba engleza este de rasul curcilor.
Pe de alta parte el este cunoscut de toata lumea drept un individ care de „sincer” ce este (sac!) spune lucrurile pe sleau, motiv pentru care este atat de iubit de partenerii sai straini din Uniunea Europeana care il trateaza cu curu’ si fug de el ca dracu de tamaie.
De-a lungul timpului am tot scris in zicerile mele despre chiombalau ca acesta are un ego atat de bolnav si dereglat psihic incat, in lipsa de altceva cu care sa atraga atentia asupra sa, ar fi in stare sa declanseze un conflict armat numai si numai pentru a fi el in prim plan.
Pentru cine il cunoaste pe acest mascarici este mai mult decat evident faptul ca ‘mnealui a facut afirmatiile respective in fata senatorului republican american pentru a-si da aere ca calu’ de basini, subliniind cat de important este el in aceasta parte a Europei, unde doar Siretul si Prutul ne despart de cancerul sovietic care a pus stapanire e Marea Neagra si a transformat-o in lac rusesc.
Ceea ce este mai tragic consta in faptul ca americanii inca nu si-au dat seama cu cine au de-a face si in loc sa-i recomande sa se interneze la balamuc stau cu el la discutii, ba mai reiau si din aberatiile pe care le debiteaza uratu’ la mahmureala.
Oare chiar atat de mult sa fi decazut CIA incat americanii sa nu aiba habar de ceea ce coc rusii la granitele estice ale NATO si asteapta informatii oferite de chiombila?
Hai sa fim seriosi, o fi SRI-ul tata pralmentarilor romani pe care ii tine chiombu sub obroc, iar SIE o reusi performanta votului la 13 secunde dar doar atat. Serviciile basescului sunt strict limitate in a-i indeplini lui fanteziile in materie de mentinere la Putere si nimic mai mult.
Asa ca Mr. president a comis-o iar si prin devoalarea continutului acestor cablograme le-am mai dat rusilor un motiv de revizuit pretul gazelor si de indexat conducerea politica de la Bucuresti.
Si asta deoarece ei nu se bazeaza pe analize politice facute de deontologi ca alde Chireac & Cie, ci pe profesionisti care cunosc marfa instalata printr-o frauda urias de nesimtita in capul Romaniei.
Sincer imi pare rau ca un ziarist pe care il apreciez mult, si aici fac zicere de Radu Tudor, a putut sa puna botu’ si sa inghita gogorita asta cu Taubman care n-a inteles chipurile subtilitatile de limba engleza 🙂 🙂 🙂 🙂 ale Nosferatului de Murfatlar (Corabioara pentru cunoscatori).

3 comentarii »

 1. Perfect! Cum spune badea. Am spus-o de multe ori ca acst „SARPE ‘ cu ochelari este „limba’ lui Base. Imi pare rau si mie ,deoarece de multe ori „i-am atras atentia’ lui Radu tudor desp[re acest individ. Insa…NIMIC! De Ce oare? nu cumva e „ordin” de la Voiculescu ,care stie el ce stie. Rusine DEONTOLOGILOR DE LA ANTENE,PE CARE DE ALTFEL II RESPECT DAR CU RETINERI DE IERI.

  Comentariu de colonelul — 21/09/2011 @ 11:51 | Răspunde

 2. ca care provocare?
  Dupa cte tin minte provocarea din Gruzia a fost ca rusii si-au luat trupele la o tragere sau aplictaie. Inteligenta potocalie locala a tres concluzia ca auc e momentu si ales un moment estra – duminica cu ocazia dechiderii JO de la Beijingh. Adica cand tot guvernu era la iarba verde pri in stal la Beijing iar lumea casca gura la TV.
  Insa muscalii au replicat iute iute .. si …

  Deci la ce se referea ?!

  Iar Radu Tudor … in 2004 ioubra ADA parca. Si de fpat toata lumea de la A3 sunt fosti adepti ai CDR …. asa ca sa nu avem mair pretentii de la ei …

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 21/09/2011 @ 15:59 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: