Blogu' lu' Marcus

07/10/2011

Aux Armes Citoyens

Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 12:52

„Romania si cetatenii ei continua sa fie luati peste picior de presa franceza. Cazut inca sub farmecele colegei sale de cabinet – decoltata, blonda si foarte mulata – personajul care ar trebui sa raspunda apelativului de ministru de externe a declarat sastisit ca este jignit.”
Sursa: Blogul lui Radu Tudor

Basescu:- Ce facem Baconschi, le raspundem francezilor, sau mergem la aeroport sa intampinam „retrocedatii”, ca doar sunt de-ai nostri, de-ai lu’ Bercea?

Ne caca frantuzu-n freza, cum vrea deltoidu’ lui,
Si ne face buni de „Nufar” pe tema tiganului
Care odat’ ajuns acolo invatat-a frantuzeste
Si facandu-si meseria in grai neaos el cerseste.

Pe langa cersetorie tiganimea da cu jula
De speriat-a Quai D’Orsay-ul si temuta-i caraula.
Daca socotesti poluarea produsa prin nespalare
Ai imaginea completa si iz acru de picioare.

Nevrand sa vada copacii estompati de-asa padure
Frantuzu’ ne ia de-a valma si se-apuca sa injure
Confundand voit o sula cu notiunea prefectura
El ne-mproasca cu mocirla si ne-o zice rau pe gura.

Raspopitul, la Externe, navigand pe-un nor de fala,
Protesteaza-n varf de buze si-mbracat la tol de gala
Se da grav lovit in ego si jignit de-asa insulta
Plonjeaza drept in jacuzzi, pregatindu-se de lupta.

De Basescu nu mai zicem, dupa ce-am vazut cu totii,
Ce-i facut-a ungro-franco cand i-a pus pe cap chilotii,
De venit-a Traienelul din Briusel maro-n izmana
Dupa ce si Berlusconi i-a tras public o castana.

Asa ca, cinstit romane, de ti-ai pus in cap si Franta
Cand privind atent la harta tu ti-ai aranjat vacanta,
Sterge-o frate din programe si apuca pe-alte cai
Caci frantuzu’ cu emfaza te-ncadreaza la cei rai.

6 comentarii »

 1. […] Constantin, Ionut Iancu, Ionut Pavel, Lavinia Șandru, Lia Olguta Vasilescu, Madi si Onu, Marcus, Papornita, Sibilla Sfinxuita, Oana Niculescu-Mizil, Theodora Marinescu, Cati Lupașcu  și […]

  Pingback de Proteste împotriva romilor în Republica Cehă « Popateapa's Blog — 07/10/2011 @ 19:54 | Răspunde

 2. […] Constantin, Ionut Iancu, Ionut Pavel, Lavinia Șandru, Lia Olguta Vasilescu, Madi si Onu, Marcus, Papornita, Sibilla Sfinxuita, Oana Niculescu-Mizil, Theodora Marinescu, Cati Lupașcu Share […]

  Pingback de Gata, “SuperBlog 2011″ mă face om! « Popateapa's Blog — 07/10/2011 @ 20:36 | Răspunde

 3. Citoyens, masca pe figura! S-a gasit un american sa acompanieze Imnul Romaniei. Cu ce credeti? Chiar cu Basul! Mai lipsea sa inalte tricolorul ca romanul sa se „destepte” in sunet si putoare de basini. Halal natie! Cei putini ce mai protesteaza real sau virtual – oricat oricat de duri si tenace sunt in verticalitatea lor – sunt putini.

  Comentariu de incognito — 07/10/2011 @ 22:44 | Răspunde

 4. […] Constantin, Ionut Iancu, Ionut Pavel, Lavinia Șandru, Lia Olguta Vasilescu, Madi si Onu, Marcus, Papornita, Sibilla Sfinxuita, Oana Niculescu-Mizil, Theodora Marinescu, Cati Lupașcu  și […]

  Pingback de INCORUPTIBILII! « Popateapa's Blog — 08/10/2011 @ 08:16 | Răspunde

 5. Remember…. pentru nesimţitul ordinar Valentin Rusu, finul ayatollahului Frunză”verde” şi altor AMATORI din gaşca de mârlani şi cioflingari PD-L CS !!

  SORIN-LACHE FRUNZA”VERDE” E GRAV BOLNAV !!! BETEAG !!
  BOALA SE NUMESTE … : F 63.9 !!!!
  DECI…. FRUNZA” VERDE” O IUBESTE PE SIBILLA, ARE O OBSESIE… auuuuuu…. saracuuuuu…. deci se explica muuuuulte……
  Va sa zica… sunt REA. Daca Sorin-LACHE crapa,il am pe constiinta au ba ? 😉
  Nah, cu F 63.9 nu-i de gluma.
  Mai ales ca ayatollahul Frunzesky are si alte obsesii, ca par egzampla : Mihai Stepanescu, primarul Resitei si Marcel Vela, primarul Caransebesului ! Pe cei doi ii ” iubeste “ mai mult decat pe Sibilla, v-ati prins !
  Cum de ce…pai, iaca, numai recent :
  Stepanescu şi Vela, cei mai buni primari din Regiunea V Vest
  Evident, ayatollahul turbat de furie, a iesit in presa loco sa braveze, cica: zice ayatollahul frunza”verde” , ar castiga gasca PD cele doua primarii ( Resita si Caransebes ). Dupa cum se constata, saracu frunza”verde” are dija …. vise erotice, deci, boala de care sufera s-a agravat !
  Sa ne spuna, DACĂ are sânge in instalatie, acest Vali Rusu, despre groparii judetului, adica ortacii săi de partid, ca de exemplu :
  – gasca PD, respectiv viceprimarii camarazi ai pampalaului Vali Rusu sa-si vada de ce-au falimentat ( CET, PRESCOM, drumuri si poduri, SC PIETE, etc ) iar Vali Rusu, acest lache al ayatollahului mason sa-si dreseze putulachele numit politic dir adj la Piete SA, Rusu Dorin ( 22 ani ) nepot de frate , daca tot NU are vreo ocupatie constructiva, ca de distrus, a demonstrat, nemernicul , punct.
  – să ceară specimenul Vali Rusu explicatii hăndrălăilor, flenderilor, apropo de oaresce asocieri ale Consiliului Local Resita ( E VORBA,EVIDENT, DE CLIENTELA PD-L !! ) care asocieri au dus la rezultate de ” succesuri “, ca de ex. faptul ca NU se mai construieste o gradinita sau ceea ce ” fac ” cu cainii comunitari ca sa nu mai pomenim de SI de alte nemernicii , dar…. e timp si NIMIC nu va ramane neplatit caci NU Curtea de Conturi ii va judeca ci….. auuuuuuu….
  Valentin Rusu, viceprimarii PD-L, NU au avut şi NU au niciun aport în ce priveşte Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice, proiect care A FOST aprobat de către fostul Ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi (PSD) . şi subliniem faptul că d-l Nicolae Nemirschi nu numai că nu-şi aminteşte de Vali Rusu ci, NU îl cunoaşte, la fel de necunoscut fiind şi pentru alţi miniştri!
  Referitor la ” grija ” care-l macină vis a vis de praful din municipiu, amintim deputatului Valentin Rusu aceea că în adevăr, praful şi pulberea s-au ales de Drumuri şi Poduri SA Caraş-Severin al cărui director general a fost Vali Rusu până în anul 2008 precum şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Drumuri şi Po­duri. Din 1999 până în 2004 firma a avut o cifră de afa­ceri care a crescut constant, ajungând la 2,7 milioane de euro. În 2010 firma era deja în insolvenţă. Declinul a în­ce­put o dată cu numirea lui Valen­tin Rusu în septembrie 2004 ca director general .
  Amintim deasemeni monumentala ” operă de artă ”, respectiv drumul Soceni-Târnova, apropo de… praf şi pulbere.
  Deputatului Valentin Rusu, cu… bunăvoinţă ŞI spre meditaţie: e uşor s-arunci cu… vorbe, când NIMIC ( altceva ) nu ai a spune…
  Ete, d-aia steaua ayatollahului de carton şi-a căţeilor săi de Curte apune ! Că-s idiotsky !! Claro !!
  Apăi dacă e să dăm crezare gurilor slobode de prin târg, cum că sărmanul ayatollah Frunză”verde” l-ar scoate candidat la Primăria Reşiţei pe finul Valentin Rusu şi că se vor aloca resurse astronomice, auuuuu…. tragi-comedie, nu alta !!! Dumneamea participă cu fluturaşi despre ” actvitatea ” pămpălăului Vali Rusu pe care-i vom distribuii GRATIS !! Râd reşiţenii/cărăşenii…. nu de alta, dar cunosc specimenul fost chelner ” Valy ” şi da, e de râs !! Băi, Frunză”verde ”, în ce hal ai ajuns ….. Ăsta e canddat, bă ? JALNIC !!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/10/08/remember-pentru-nesimtitul-ordinar-valentin-rusu-finul-ayatollahului-frunza%E2%80%9Dverde%E2%80%9D-si-altor-amatori-din-gasca-de-marlani-si-cioflingari-pd-l-cs/

  Comentariu de Sibilla — 08/10/2011 @ 11:28 | Răspunde

 6. […] Marcus, Fragmentarium, Theodora Marinescu, IOAN USCĂ, Ionut Iancu, Ionut Pavel, Iosif Bube, Marcus, Oana Niculescu-Mizil, alt Ionuţ, Rinder Razvan Catalin, Starea Natiunii, Theodora […]

  Pingback de Asteroid 2005 YU55 « Popateapa's Blog — 10/10/2011 @ 10:39 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: