Blogu' lu' Marcus

30/08/2012

Topii Ajunsi Vatafi

Filed under: D'ale asimetricului — Marcus @ 11:43
Tags: , ,

Dex-ul defineste astfel notiunea de top: „țop, țopi s. m. persoană cu apucături grosolane; om necivilizat / prost crescut.” Daca mi-ar sta in putere as recomanda Academiei Romane o revizuire a definitiei, mai bine zis o inlocuire a ei cu o notiune mai cuprinzatoare vizand aceasta categorie de toparlani si anume „basescianismul (basinism)” care ca definitie suna cam asa:”- s.n.-termen generic definitoriu pentru: alcoolism, arivism, autocratism, demagogie, derbedeism, egocentrism, grobianism, hotie, mahalagism, marlanism, mitomanie, parsivism, politicianism, populism, precurvie, rasism. din lat. basescus.”
Sincer sa fiu nunta tutei lu’ tatuca, care cu aceasta ocazie isi va schimba numele din Basescu Elena in Sida Elena, ma lasa pur si simplu perpendicular si nu mi-as fi batut capul cu ceva ziceri pe blogu-mi referitoare la acest eveniment, le-as fi dorit in gand mirilor, dar mai ales lu’ socru’ mic „cashi de piatra cu zabrele si sarma ghimpata pe garduri”, daca tatucu’ tutei n-ar fi dat si cu aceasta ocazie o dovada crasa de topism caracteristic pentru neopaturicii epocii basite printr-un gest de un marlanism bun de studiu de caz.
Daca tuta a hotarat ca pe unu a lu’ septembrie vrea musai nunta la Snagov, apai n-a mai contat ca RAPPS-ul, carevasazica o firma de stat, incheiase deja un contract de inchiriere a spatiului cu alti locuitori din spatiul carpato-dunarean, dar care nu au avut sansa de a avea socru mic pe ditai presedintele de tara, ci a contat vointa tutei si decizia lu’ taxu care, de pe pozitia de presedinte de stat, a dat ordin de amanare pentru cealalta nunta a unor muritori de rand si a schimbat agenda zilei cu nunta lu’ fixa.
In felul asta nu numai ca i-a satisfacut capriciile imbecilei dar le-a aratat si celor sapte milioane patru sute de mii de puleti perdanti la Referendum cine-i vataful mosiei mioritice cu care nu-i de glumit si care face ce vrea muschiuletu’ lui de porc in aceasta tara batuta de soarta.
Ce-i mai dragut in toata afacerea consta in faptul ca din cate am inteles RAPPS-ul a mai comis o faradelege din ordin imparatesc si anume in afara de faptul ca si-a batut joc de partenerul de contract initial, stricandu-i omului nunta, din contractul cu toparlanul de basescu nici nu ia vreun bistar deoarece nunta va avea loc intr-un cort amenajat pe pajistea domeniului, pajiste care nu este supusa vreunui contract de inchiriere, deci vorba unui distins primar tomitan: „canci, profit!”, totul moca pentru niste topi milionari in Euro din bani devalizati de la saracan de bobor mioritic.
Asta da afacere, vericule, muhaielele astea se zgarcesc pana si la plata chiriei unui local multumindu-se sa vataseasca moca tot ce misca in tara asta proprietate de stat.
Nu c-as muri de grija alorlalti nuntasi care-si permit o nunta in astfel de locatii, insa gestul toparlanesc in sine al basescului imi da dreptul ca sa le urez „sa le stea caviaru’-n gat” la momentul nuntitului si sa ma astepte pe mine sa le fac manevra Heimlich!

2 comentarii »

 1. Avem un europarlamentar pe numele sau Elena. Ca se marita, sa fie sanatoasa, nu importa. Importa faptul, mecanismul prin care aceasta proasta, ca e proasta, asa a facut-o tac’su, proasta si urata, a ajuns in Parlamentul European. Cred ca avem o problema, noi cu noi insine. Romania mai e o tara, intreb si eu? Treceti batalioane romane Carpatii mai inseamna ceva? Noi, astia 7,4 milioane de amarati mai insemnam ceva?!

  Parafrazandu-l pe betivul Kior, spun si eu sa traim bine. Vom trai bine, cu siguranta, tovarasul Traian Basescu va veghea, in infinita sa luminatie si dedicata sa intelepciune la bunul mers al poporului roman. Se va apleca, cuprins de tremurul grijii fata de poporul sau, aia 7,4 milioane, na, cum o fi acolo, se va apleca zic asupra nevoilor poporului.

  Numai ca nevoile poporului sunt multe, poporul face multe nevoi, o gramada de nevoi asupra careia trebuie sa se aplece tovarasul Prezident Traian Basescu.

  Nu stiu ce-o fi cu poporul asta, e cam nevoias, isi descarca nevoile, ca asa a fost invatat, cand il trece nevoia mare o descarca zambind in cardasie cu Marele Conducator Kior.

  Eu am incredere in Marele Carmaci Kior, stiu ca se va apleca cu osardie asupra nevoilor poporului sau, va informa, desigur in urma degustarii nevoilor poporului, Curtea Constitutionala, Ambasada Statelor Unite, Comisia de la Venetia, alte comitete si comitii.

  Tovarase Prezident Traian Basescu, sa ne traiti, ca mult ne trebuiti!

  Comentariu de Valentin — 30/08/2012 @ 18:24 | Răspunde

 2. @Valentin: boborenii au si nevoi mari si nevoi mici. La care faci referire ? 🙂
  sa fii iubit
  marcus

  Comentariu de Marcus — 31/08/2012 @ 09:55 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: