Blogu' lu' Marcus

28/03/2013

Kovesi, Welcome la DNA, Ponta, Adio, Ba, Adio!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:04
Tags: , , ,

Ruleta basista

basinel ponta

Basescu: -Ha, ha, ha! Bai, ce-mi plac glumele mele ! Al meu e incarcat cu oarbe!

Initial, cand am citit despre un eventual aranjament intre Ponta si Basescu cu privire la numirea lui Kovesi la sefia DNA, pentru linistea postprezidentiala a Necuratului, mai ales in conditiile in care numitul Ponta deja, in baza unui petec de hartie fara nicio valoare juridica sau de reglementare a relatiilor instutionale intre cele doua palate, s-a angajat cu naivitate (eufemism pentru prostie politica) sa-l mentina pe chiomb la Cotroceni indiferent de costuri, am crezut ca-i o gluma proasta si ca asa ceva numai o minte bolnava ca a basescului poate gandi ca ar fi realizabil.
Se pare insa ca m-am inselat si ca asa-zisul pact de coabitare inseamna mult mai mult decat renuntarea la inititativa suspendarii pentru a treia oara a Terminatorului Constitutiei Romaniei, Coabitatus Pontus Pacificus anajandu-se prin acest act nul si dezavuat de imensa majoritate a romanilor sa-i faca chiombalului concesii numai de cei doi stiute si asta doar ca sa se mentina in functia de Prim Ministru al Romaniei.
In conditiile astea devine mai mult decat evident faptul ca Ponta este convins ca actuala lui pozitie de Premier a fost castigata datorita faptului ca el este frumos, destept, neplagiator si devreme acasa.
Nimic mai fals! Romanii, cu mic cu mare, si-au dat mana sa aduca la putere alianta USL pe un val urias de speranta nationala, nu pentru calitatile mesianice ale liderilor aceste aliante, ci pentru a ne scapa de Satana.
Ponta ar trebui sa stie ca nu a ajuns Prim Ministru datorita lui basescu, Barroso, Merkel sau a Papei de la Roma, ci datorita milioanelor de votanti romani pe care prezenta cu anasana a lui chiombila in capul statului a ajuns sa-i doara fizic si sa le genereze mari probleme stomacale manifestate printr-o senzatie cronica de voma.
In aceste conditii nu inteleg de ce Ponta ne minte cu nerusinare ca sustinerea neconditionata oferita de el basescului se datoreaza faptului ca pacea dintre cele doua palate ar fi o conditie sine-qua-non pentru ca Romania sa se poata imprumuta de la finanta mondiala deoarece altfel, prin debarcarea acestui cancer de la conducerea tarii, atat finantatorii cat si investitorii (care or fi aia, numai Ponta stie) ne vor intoarce spatele.
Adevarul este altul. Probabil in tet-a-tet-urile avute cu sultanatul de la briusel, Ponta a fost amenintat cu trimiterea capugiului cu firman de descapatanare personala, daca mai indrazneste sa se opuna pohtelor Nosferatului, motiv pentru care el se supune dispozitiilor Inaltei Porti si-si bate joc de electorat, convins fiind ca l-a apucat pe Dumnezeu de picior si ca avand sprijinul barosului nimic nu-l poate clinti din scaunul de Prim Ministru.
Lasand la o parte faptul ca guvernele Basescu, Boc si apoi Ungureanu au fost debarcate in urma presiunii maselor, d-l Ponta ar trebui sa aiba in vedere si urmatorul posibil scenariu.
La atitudinea sa de compromitere persoanala si a PSD-ului, prin acceptarea fara carcnire a toanelor nebunului, colegul de coabitare Antonescu merge abscons pe dupa gard, racoleaza tot ce poate de la pedeleu, intarind cat poate PNL, confirmand prin declaratii carora putini se ingramadesc sa le inteleaga sensul faptul ca acum, cand Uciga-l Toaca a zis adio pedeleului, acesta a devenit brusc un partid frecventabil si eventual un bun partener de DREAPTA, lasandu-l astfel pe Ponta sa-si franga gatul, decredibilizandu-se prin relatia de supunere slugarnica fata de presedinte si la o adica, la momentul la care cota de suportabilitate a lui Ponta de catre electorat ar scadea vertiginos, hop! cu ruperea aliantei USL si iute la sprijinirea unei Motiuni care sa duca la caderea guvernului. Culmea este ca PNL-ul are si inlocuitor pentru Ponta (vezi Iohannis) cat si posibilitatea formarii unei noi majoritati confortabile cu pedeleu, udemereu si ce dracu a mai intrat in Parlament, eventual completabila cu alde Izmana si oamenii lui disponibili oricand sa vina in barca Invingatorului.
Chiombu isi va freca mainile, duduca s-a impacat cu Blaga, el pupat pe furis cu Blaga, iar Ponta ramas cu mielu in brate ocupat sa faca aranjamentele de Vesnica Pomenire pentru proaspat decedata USL si deja ingropatu’ PSD.
Ce zici,domnule Ponta de un atare sceanriu, in tara in care tradarile politice sunt ridicate la rang de arta, iar inselarea electoratului a devenit sport national in arena politica a tarii?
Poate faptul ca basescul are sprijinul dumitale pana la sfarsitul mandatului ar mai fi ingurgitabil de anumiti romani scarbiti deja de atitudinea dumitale, insa daca indraznesti sa-ti dai acordul si pentru Kovesi la DNA, eu zic ca ti-ai facut rost de cuiele lipsa pentru capacul sicriului politic. Si daca ar fi numai al dumitale, mai treaca-mearga, dar tare mie-e teama ca in suficienta dumitale aroganta si plina de un ego la fel de periculos cu al basescului in raport cu prostimea cu drept de vot, vei trage si PSD-ul la loc cu verdeata, odihna vesnica si dale de ciment deasupra.
Chiar crezi ca-ti poti asuma un atare risc?
Eu zic sa nu incerci!

7 comentarii »

 1. Ponta va fi groparul psd,prin amatorismul de care dovada!

  Comentariu de Lupu — 28/03/2013 @ 16:35 | Răspunde

 2. Marcus, eu aş vrea să văd un comentariu de-al tău pe tema http://nastase.wordpress.com/2013/03/28/cipru-criza-minora-ce-afecteaza-viitorul-uniunii-europene/#comment-179993 . Ce zici, te bagi?

  Comentariu de Cârcotaşu — 28/03/2013 @ 17:39 | Răspunde

 3. Nu-i pasă de nimic. Va face ce a făcut și pînă acum . Adică–– tot ce-i cere Băsescu !…Vrea ăla o nouă constituție, face Ponta, vrea, regionalizare,,, vine și aia , vînzarea Roșia Montana și cuprumin, …. se face boss… cum să nu…. gazele de șist…. nici o grijă…. numirea lui Morar undeva pt. protecția lui ăla….. sigur șefu, pune-l tu…să nu bată la ochi…. numirea lui Koveși….. imediat, domnu e ca și servit….punerea batistei pe țambal pt Udrea & compania….. da șefu, să trăiți …. mai vreți exemple ???….După toate astea ?

  Comentariu de lili — 28/03/2013 @ 19:06 | Răspunde

 4. Așa că cine mai visează cai albaștri, pe pajiști roz-bombon,….. are liber s-o facă în continuare !…Ponta a vrut și el să-și facă o plăcere în organism, și să-și treacă în cv. și postul de prim-ministru, pe lîngă cel de doctor… și după cum se vede i-a reușit !….chiar dacă pt. asta a sacrificat pe toți cei care crezînd că scapă de Băsescu,,, l-au votat indirect evident… și nu pt. că Ponta ar avea vreun merit…

  Comentariu de lili — 28/03/2013 @ 19:11 | Răspunde

 5. Bine zis,bine gandit!Pacat ca asa ceva se dobandeste trecand prin viata.
  Ponta pare un smecheras care isi asigura pozitia tradandu-i pe cei multi.In sufletul meu sper sa fie adevarat acel pare.

  Comentariu de Petruta — 29/03/2013 @ 08:41 | Răspunde

 6. Ala e prea prost… In cruand va fi absolut necear ca Antoesecu sa se demarce .. asta va fi suficient …mai ales dupa ce ieri Tonta m-a facut sa imi aduc aminte de Tudor Gheorge : mi-e frivca de lupii tineri . Junioru asta neispravit si-a permis sa se ratiasca la alegatorii sai..
  Cestie care m-a facut sa ii zic la el pe blog asta :

  Soc? Soc a fost interventia ta de ieri de la A3…
  Adica asa.. eu te-am votat, eu m-am „compromis” sprijindu-te si aparandu-te ,eu ti-am dat 70% din Parlament si tu te ratoiesti la mine?! Nu-ti pasa de ce simt IO?!
  Tine minte : IO , alegatorul te-am facut premier nu Basescu!
  IO te-m facut IO te omor!! Pe tine si pe toata gasca ta de va ziceti partid .. la primele alegeri baiatu’!! Atunci vei fi fost …

  VEI PLATI!

  ! Ca sa il parafrazez pe Goga vor fi atunci partid de secături, căzuti ruşinos la examenul de capacitate în faţa poporului… Aici te-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Boala o aveti în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 30/03/2013 @ 12:03 | Răspunde

 7. Bine zis dl. Ghiță ……..au uitat nemernicii cu ajutorul cui au ajuns sus… dar nu-i nimic, cu atît mai rea va fi căzătura ! Ceea ce le-o doresc din suflet..,. mai ales jegului ăsta politic Ponta. ….Tupeistul ăsta ordinar care mai are curajul să ne rîdă în față.. Prea repede a uitat proverbul … CINE RÎDE LA URMĂ, RÎDE MAI BINE !

  Comentariu de lili — 30/03/2013 @ 17:23 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: