Blogu' lu' Marcus

27/05/2013

Ce-i Doresc Eu USL-ului, Respectiv Guvernului Ponta!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 12:23
Tags:

Postarea de astazi reprezinta un raspuns dat unor carcotasi, altfel prieteni buni, care chipurile nu inteleg atitudinea mea din ultima vreme, pe care dumnealor in intelepciunea de care dau dovada, o numesc anti-Ponta si anti-USL, cu toate ca le-am explicat de cateva ori bune ca nu sunt nici anti-Ponta si cu atat mai putin anti-USL, ci pur si simplu nuantand o zicala care spune ca dusmanii, dusmanilor mei sunt prietenii mei, eu, privind cu compatimire si scarba spre asa-zisul „pact de coabitare”, vin si spun ca virgula „coabitantii” dusmanului meu si al neamului astuia adicatelea chiombila, Ponta imi devine automat inamic. Dar iata somarea de care fac zicere in preambul:
„Apropo, neamule, ui că te-ntreb şi pe tine ca să mă lămuresc şi io, ce-ar fi trebuit să facă Ponta ca să te mulţumească pe tine? Asta odată ajuns Prim-ministru? Ia pune şi tu de scrie aşa, ce ţi-ar fi plăcut să facă? Asta ca să-nţeleg şi io, da şi alţii, ce-ai vedea tu pus în locul a tot ce desfiinţezi!
Comentariu prin Cârcotaşu — 26/05/2013 @ 18:50 | Modifică”

Ca urmare eu, din respect fata de prieteni, in postarea de astazi voi depasi pragul prin care doar ii reprosam d-lui Ponta cardasia pidosnic-precurveasca cu Uciga-l Toaca, in ciuda angajamentelor electorale, si voi da sens si continut acestor critici, prin expunerea a ceea ce in opinia mea ar fi trebuit sa faca d-l Ponta si n-o face pentru a-si justifica increderea si speranta celor aproape trei patrimi din electorat care au adus USL la Putere.
Deoarece imi este mai la indemana, fiind foarte cald ca eveniment si anume Congresul UDMR, voi incepe totusi cu un alt repros. Nimeni nu i-a cerut d-lui Ponta, ba chiar am apreciat modul dimplomatic prin care i-a pus la coltul de rusine pe asa-zisii secui, care la sfarsit de secol XVI si inceput de secol XVII, pentru a scapa de autoritatea maghiarimii si-au facut un steag, si-au adunat ostile si s-au pus la dispozitia Domnului Roman Mihai Viteazul pentru a indeplini dezideratul tuturor romanilor de a trai uniti intr-o singura tara, aducandu-le aminte de originea mult discutatului stindard. Ce frumos ar fi fost ca de la acest punct, d-l Ponta sa nu se creada mare diplomat in continuare si lingusindu-i de-a dreptul pe cei care mai bine de douazeci de ani au fost aproape tot timpul prezenti la guvernare, doar in folosul lor si cu scopul final de destramare a statului Romania pe principii etnice, sa le planga pe umeri, exprimandu-si regretul ca in conditiile in care guvernul sau are o majoritate de Cartea Recordurilor in Parlament, tot mai bine ar fi fost si cu ungurii la dreapta sa.
Daca ar fi tinut cont macar de faptul ca datorita absenteismului de la Referendum al ungurimii a fost luat de prostul lui Basescu de Sultanatul briuselez si i s-a imputat ca da lovituri de stat, cand actiunea era perfect democratica si constitutionala si tot ar fi trebuit sa taca.
Dar n-a fost sa fie.
Politicienii nostri nu inteleg faptul ca si margaritare de le-am da ungurilor sa manance ei tot separarea Transilvaniei de Patria Mama si-o vor dori si vor milita din toate puterile lor si pe orice cale pentru indeplinirea acestui deziderat.
Si acum din ce mi-as dori eu sa faca sau cum sa actioneze guvernul Ponta pentru a-mi fi mie pe plac. Nu ca ar conta parerea mea, da’ macar asa de amoru’ artei. Treaba este extraordinar de simpla. Sa faca ce au promis inca de la constituirea USL si apoi au amplificat prin portavocile folosite in campania electorala. Daca treaba cu „jos Basescu” ca urmare a implicartii directe si nerusinate a Sultanatului briuselez in treburile noastre interne nu mai este de actualitate, acesta fiindu-ne impus de pasa in pasalacul numit inca Romania, apai celelalte promisiuni ar trebui puse in practica. Si asta deoarece in afara de repararea cat de cat a unor stricaciuni majore facute de basiti la buzunarele romanilor, actuala Putere a uitat si de „Dreptate pana la capat”, multumindu-se ca Justitia lui Basescu sa dea satisfactii orgasmatice MCV-ului prin condamnari mai mult decat controversate (vezi Becali), in timp ce marii banditi mafioti ca Udrea & Cie din epoca Basescu sa-si vada linistiti de imensele „acumulari” de capital obtinute prin furt din banul public. Apoi, graba si toate diligentele pe care alde Dragnea si baietii lui le depun in vederea parcelarii tarii menita sa stearga identitatea milenara a unor provincii istorice romanesti avand ca scop tot orgasmul Sultanatului mi se par de-a dreptul injositoare si fara niciun folos pentru romanii, care cu tancurile sovietice la granita au stiut sa spuna „niet” Planului Valev de „regionalizare” a Romaniei. Inainte de a bloca parlamentul Romaniei cu aceasta cioaca, guvernul Ponta ar fi trebuit, asa cum a promis, sa vina cu un pachet de legi/amendamente prin care sa repare stricaciunile majore facute de mafiotii Anticristului. Asa-zisul pact de coabitare, semnat bandisteste fara stirea romanilor, n-ar trebui folosit pentru a-i satisface nebunului din capul statului toate poftele, ci pentru a avea si d-l Ponta un cuvant de spus motivat de prerogativele sale de Prim Ministru. Si pentru a nu ma lungi, ca am argumente purcoi, voi mai reliefa doar o actiune cu implicatii si impact majore atat asupra economiei tarii noastre, cat mai ales asupra mediului acestui picior de plai.
Cand ne vorbea cu adevar d-l Ponta, cand condamna implicarea lui Basescu in proiectul Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist, sau acum cand este trup si suflet pentru demararea cat mai grabnica a acestor proiecte?
Si in final as mai avea o speranta si anume sa nu se duca si MICII romanesti dupa vestita palinca si alte produse neaose pe care Briuselul le-a inlocuit cu nevandabilele lor pe pietele occidentale, nevandabile la preturi de Paris pentru salarii de Mogadiscio.

5 comentarii »

 1. UDMR cere Parlamentului autonomia “Ţinutului Secuiesc”!
  Postat la: 25.05.2013 16:30 | Scris de: Daniel Stan

  http://www.ziuanews.ro/stiri/udmr-cere-parlamentului-autonomie-94309

  Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, în plenul Congresului, că intenţionează să înainteze Parlamentului României un statut de autonomie.

  Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a susţinut sâmbătă, în cadrul Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, că doreşte autonomie pentru „Ţinutul Secuiesc” din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, locuite în majoritate de maghiari. Antal a mai precizat că în Europa nu există o altă comunitate asemănătoare secuimii din România care să nu aibă autonomie. „Nu ne facem iluzii că încercările noastre vor fi acceptate de legislativul român, dar nici nu putem aştepta miracole stând cu mâinile în sân”, a spus Antal.

  Comentariu de Marian Nicolae — 27/05/2013 @ 15:56 | Răspunde

 2. ha,ha,ha,ha…visezi la cai verzi ca de obicei mosule.

  Comentariu de sadicu — 27/05/2013 @ 21:07 | Răspunde

 3. Bre, Marcus, ce z’seşi bre? Că dai răspuns unor cârcotaşi? Păi mă uit io în spate, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, înainte mă uitasem şi nu văzusem pe nimeni. Că dacă era vorba de neşte cârcotaşi, bag sama trebuia să fim cel puţin doi, da’ io văz că-s singur. Da. M-am prins. E o figură de stil. Mă faci pe mine mai mulţi ca să apari tu mai important, mai victimă, că de, ţi-or sărit nebunii-n cap şi tu sireacu’ eşti unu’. Faci ca ţiganu când îl dădea curaju’ afară din casă: Hai tată d-acilea că ăştia-s doi şi noi suntem singuri! Că-n rest văz c-ai strâns p-acilea numa’ admiratori… ş-admiratoare, io ce te mai întreb de sănătate, de-mi sări admiratoarea-n cap şi mă lăsaşi să mă descurc cum ştiu io!
  Da’ asta ie, în final e bine că-mi citezi cerinţa aia de a zice ce-ai fi vrut să facă Ponta când a devenit PM.
  Şi cum te lauzi că-mi răspunzi, că cică-ţi sunt „prieteni buni” (io). Că mă faci mai mulţi, iarăşi ie treaba ta.
  Da’ stai aşa, că aici cu „duşmanu’ duşmanului” tău, care cică-ţi devine prieten, e confuzia mare-n tărtăcuţa lu’ matale, că şi pe cale de consecinţă pretinu pretinului ar trebui să-ţi devină pretin, da tu declari că Ponta ţi-a devenit duşman, da’ numa’ io cică nu pricep, că tu de fapt nici nu ieşti anti-Ponta, doar că p-ăsta-l consideri duşman. Mă rog, e clar că „subtilitatea” asta n-o pot pricepe. O pricepe cineva? Hai să văz cum se face coada! Io zic că ieşti împotriva duşmanului declarat, cu alte cuvinte ieşti ANTI!
  Ş-am rămas agăţat de titlu’: „Ce-i doresc eu USL-ului, respectiv guvernului Ponta”. Că după ce-am citit articolu’ n-am găsit nimic din titlu în conţinut, lasă, că nu ieşti singuru’. E la modă să pui una-n titlu şi vorbărie goală-n conţinut. Că fraieru’ se repede la titlu şi uite-aşa audienţa. Da’ orş’cât, se pare că susţinătorii tăi au rămas cam nedumeriţi şi ei, că de fapt nu găsese nici ei că mi-ai răspunde, că de fapt eşti p-aceeaşi linie, aia de nemulţumiri şi reproşuri, nu pui nicări ce-ai fi vrut să facă.
  Da’ ce să fac, dacă ăsta-i materialu’ clientului…
  Bre, ştie o lume-ntreagă că cu Băse nu semnezi niciun pact că nu se ţine de cuvânt şi ieşi tot tu pe locu’ doi!
  Nu ţi se pare că de pactu’ ăsta nu-şi mai bate joc Băse? De ce crezi asta? El i l-a impus lu’ Ponta sau Ponta lui? Sau cumva cineva ca Merckălă amândurora? După cum văz că decurge treaba, e primaşi dată în viaţa lu’ Băse când nu se mai răzgândeşte şi mie mi se pare asta o treabă bună, nu invers, cum ţi se pare ţie, care de altfel spui cu gura lu’ matale că nu mai putea fi vorba de demitere. Păi ş-atunci ce atâta scandal pe o semnătură, că doară coabitarea e obligatorie. Sau tu zici că nu-i? Mult zgomot pentru nimica!
  Poate dacă UDMR-ul ar fi fost cooptat la guvernare nu ar mai fi fost necesar „pactu”, ş-aici e clar regretu’ lu’ Ponta. Că politica nu se face cu sentimentu’ ci cu capu’. Ăl de sus! Tu stai … să vezi că n-ai înţeles de ce ar fi avut nevoie de UDMR. E greu!
  Cu Roşia Montana şi cu Gazu de şist, din câte ştiu io au fost semnate nişte acorduri de pe vremea lu’ Boc şi a lu’ MRU, că altfel şi azi sunt mulţi nărozi care-i reproşează lu’ Năstase concesionarea zăcămintelor petroliere OMV-ului. Da’ vine şi revoluţia şi capii ei declară sus şi tare că vor respecta toate actele semnate de statu’ tocmai dărâmat. Da’ nou’ guvern, rezultat în urma alegerilor, nu are obligaţia de a le respecta?
  P-ormă aia cu furturile. Ai lipsit la toate declaraţiile care au menţionat că au fost înaintate j’de dosare ale vechii guvernări la DNA, sau la Procuratura Generală. Ş-acu’ nu procurorii-s de vină, ‘l în cur pe Ponta, că tot iel e ţapu’. Păi tu, cu Băse la Cotroceni chiar crezi că ai s-o vezi pe Nuţi chemată la procuratură? Băi, tu chiar ieşti nărod? Nu, io te-ntreb: Tu chiar ieşti nărod? Păi atunci io vreau să-l văz pe Băse chemat la procuratură pentru Flotă şi pentru casa din Mihăileanu. Hai că suntem buni, nu-i aşa? Zice cineva că suntem tâmpiţi? Problema nu ie dacă suntem sau nu, ci cât de tâmpiţi putem fi când n-avem măsură?
  PS – Bre, uită-te la Spam, că-ţi zice ceva amicu’ tău, Sadicu, de nişte cai verzi… Acu’, chiar dacă-ţi ie cu supărare da’ şi io zic la fel. Da’s optimist, drept urmare-ţi dau s-asculţi asta:

  Comentariu de Cârcotaşu — 27/05/2013 @ 22:43 | Răspunde

 4. […] aici un comentariu făcut la un articol ce mi-a fost dedicat de către Marcus, pe blogul lui. Dacă l-aţi citit acolo nu-i nimic, iar dacă nu l-aţi citit o să mergeţi acolo să citiţi […]

  Pingback de Visând la cai verzi pe pereţi… « Timpul rămas până la... — 27/05/2013 @ 23:27 | Răspunde

 5. Eu vreau ca Tonta sa -si scoata limba din curu lui Base,merkel,baroso etc si sa ne * alinte* si pe noi care l-am votatt!

  Comentariu de Lupu — 28/05/2013 @ 14:24 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: