Blogu' lu' Marcus

18/12/2013

De La Troica Triumfala A Castigarii Puterii La Troaca USL De Acum

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:22

Ca o data s’o data se va rupe USL-ul, orice prost ti-ar fi putut spune, la fel cum ti-ar fi putut confirma si faptul ca vor fi divergente si moduri diferite de abordare a unor probleme politice la nivelul unei coalitii de partide total impotriva firii, dar gandita si realizata cu scopuri precise, dintre care cel mai important era debarcarea demisului de catre popor din tronul cotrocenist.
Iata, insa, ca aproape nici anul nu se implini si cele mai negre pronosticuri in privinta duratei de existenta a acestei constructii politice adusa la putere de un val de entuziasm public nemaiintalnit in politica postdecembrista damboviteana, entuziam intretinut de promisiunile unor lideri politici, Ponta si Antonescu, ce pareau intregi la cap si porniti sa repare si sa puna ordine in haosul produs de guvernarea basita, par a se adeveri.
Si nu oricum ci cu puternic iz de satra tiganeasca specifica modului in care basescu a condus destinele acestei tari atata amar de vreme. O fi politica o curva in care prestatarele se dau dame de lume buna, insa la noi, ca la nimeni de altfel, ea nu este reprezentata de un bordel de lux cu fete stilate si cu pretentii, ci de o margine insalubra de mahala mioritica, in care tatele isi pun, in vazul lumii, fustele in cap si-si arata chilotii cacati unei audiente pe de-o parte nedumerita de „uite dom’le ce-au promis si ceea ce fac!” iar pe de alta parte scarbita de un asemenea spectacol grotesc si lipsit de orice logica.
Este adevarat ca peste abjectia comportamentala a basescului nu se poate trece, dar nici modul in care Ponta dar mai ales Antonescu au ajuns sa se manifeste in public, stergandu-se la cur cu promisiunile de campanie, nu este departe de circul zilnic oferit de chiombila.
Daca este sa faci bilantul unui an de guvernare USL-ista singurul lucru notabil pe care l-au realizat consta in faptul ca, in loc sa-l dea jos pe bei-ul de Basarabi, prin pactul de coabitare, dar mai ales prin atitudinea mai mult decat umil conciliatoare a lui Ponta, care zi de zi ii ofera spre tabacire basescului si celalalt obraz, in loc sa stea in picioare si sa-i raspunda cu demnitate si fermitate „coabitantului”, acestia i-au legitimat sejurul cotrocenist impus cu forta de briusel, impotriva vointei a milioane de romani.
Si atunci de ce sa nu rada samavolnicul, sa-si frece mainile de bucurie si sa dea zilnic ora exacta labeunuteve, masacarindu-i pe cei doi lideri ai USL-ului si pariind pe data in care se va rupe distinsa adunatura politica in care a fost transformata o frumoasa speranta a romanilor?
Bine le face si inca n-am vazut totul! La capitolul asta basescu este o sursa inepuizabila de incalcare a Constitutiei, expunere a muschilor flescait-siliconati si circarie de doi banbi gauriti. Avand in vedere ca si-a gasit si tantalaii care sa puna botu’ la manervele sale securistice :”Barva, Traiane, keep walking si da cu ei de pamant, ca o merita!”

4 comentarii »

 1. Jupane

  o fi politica da nu trebe sa fie si proasta si sa se aia pe nasturi cu aia cu bani!! si sa ceara nu stiu cat de la mine …
  Asa si cu USL … in mod „normal” trebuia sa se lase cu divort (sa zicem nemahalgesc , civilizat :m-amn satirat d etine! Curios si eu de tine!! Hai sa bem un pahar in cinstea despartirii noastre!!! [am auzit de persoane care au petrecut divortu in 4 : fostul fosta, amanatu si amanta … toastand ptr fecierea noilor cupluri]) INSA ininate de alagerile parlamentare din 23013. Dupa ce faceau „curatenie” si vreo 300 km de autostrada .
  Insa astia …
  Si scuza-ma io in gnl votac PSD am asa o greata de Tonta si gasca ca imi vine sa zic ca PSD inseamna Ponta -Sarbu-Dancu si am asa o impresie ca grupu clujnicelor (Cluj +sluj nice) ar vrea crva mai Maior .. cva tit nenea Rus ne-a „tras”-o

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 21/12/2013 @ 15:07 | Răspunde

 2. Scuze .. haii place Tantareanu : „ce ma filmati pe mine si pe fratii mei porcii?” Adfica filmati petrecerea nu mutra mea botita …

  Comentariu de Ghita Bizonu' — 21/12/2013 @ 15:12 | Răspunde

 3. Hristos s-a născut pentru noi ! Să deschidem porțile inimii pentru : speranță, bucurie, iubire, înțelepciune !
  Sărbători Binecuvântate, dragi prieteni !! Crăciun fericit alături de cei dragi !

  Comentariu de Sibilla — 25/12/2013 @ 17:46 | Răspunde

 4. La Multi Ani, Marcus! An 2014 bun si fericit!
  In ce priveste articolul, chiar si fara frictiunile dintre pesedisti si penelisti, alianta lor urma a se desface, temporar, pentru euroalegeri. Acum chestiunea ar veni cit de temporar. Insa nu mai este chestiunea mea. Ca si dvs, am contribuit cu micile mele puteri la ajungerea lor la putere. De aici ce sa mai fac?

  Comentariu de dlnimeni — 27/12/2013 @ 19:10 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: