Blogu' lu' Marcus

05/05/2014

Domnule Ponta, Opriti-l Pe Basescu Pana Nu Este Prea Tarziu!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 12:40

Scriitorul Michael Crichton isi argumenteaza declansarea actiunilor neprevazute care fac deliciul romanului sau Si Fi( citat din Basescu, altfel S.F.), Jurassic Park, pe teoria haosului. Conform acestei teorii oricat de perfect ar fi un sistem, este suficienta o singura intamplare neluata in calcul, aleatoriu aparuta, care sa dea peste cap intregul sistem si sa duca la instaurarea haosului. Iubitul nostru presedinte, avand in vedere ca nici pana astazi nu a terminat de citit singura carte pe care a pus vreodata mana in viata lui, nu are de unde sa stie acest lucru, motiv pentru care, exact ca pe modelul in care ne asigura in campania pentru prezidentiale ca, nici vorba de criza economica, pentru ca dupa ce a furat alegerile sa ciomuiasca veniturile romanilor pana la os, vine acum si, plin de importanta vizionar mesianica, ne asigura ca nici vorba de vreun pericol la doi pasi de tara noastra si ca situatia este sub control total. Si asta in timp ce la Odessa, la o aruncatura de bat de granita noastra de est, conflictul ruso-ucrainean se termina in macel de scenarii horror sustinut logistic de mama Rusia si serviciul ei de spionaj si pus in aplicare de rusii transnistreni.
Si unde mai pui ca in respectivul context nu-l mahalageste doar pe premierul Victor Ponta, care intr-o luare de pozitie plina de bun simt elementar si bazata pe realitate a descris situatia actuala si a anuntat romanimea cam ce masuri intentioneaza guvrnul sa ia pentru a descuraja o noua escaladare a conflictului respectiv cu adresa catre Republica Moldova si implicit tara noastra ci, se apuca sfatos si plin de imoprtanta, sa-i dea sfaturi lui Putin si lui Obama pe princpiul „nu are importanta ca va fi razboi, conteaza cine si-l asuma”. In servilismul lui maladiv licuricesc, chiombu uita ca respectivele evenimente nu se desfasoara in Alaska, ci pe teritoriul european si scoate pur si simplu din ecuatie atat partenerii din UE si pozitia acestora fata de Rusia, cat si pe ceilalti parteneri NATO. trasferand intreaga importanta a interventiilor ce trebuiesc facute pentru curmarea acestei stari conflictuale cu o evolutie imprevizibila jandarmului american.
Asta da proba de politica internationala! Este adevarat ca aceasta disciplina este putin mai dificila decat sa te imbraci in echipament adolescentin de campanie electorala si manuta in manuta cu parasuta, imbracata si inscriptionata ca tine, sa te apuci si, de la inaltimea fotoliului mprezidential sa te mai caci o data nu numai pe Constitutie si pe poporul roman, ci si pe simbolurile democratiei in lume respectiv drapelele UE, NATO si Tricolorul tarii tale pentru care in conditii de campanie electorala varsai lacrimi de cabotin crocodilicesc.
Inca de cu mult timp in urma scriam ca acest golan nu se va lasa dus de la Cotroceni decat incatusat sau inchis intr-un safe conform precedentului Antonescu. A doua sa suspendare mi-a dat perfecta dreptate. Este clar ca pentru el singurele sanse de a ramane incotopenit in tronul prezidential constau, fie intr-o lovitura de stat (ceea ce nu-l duce capu’ oricat de tembel si schizofrenic ar fi), fie in existenta unui conflict armat care, temporar si constitutional, sa justifice prezenta lui peste limita mandatului la conducerea tarii. Ori, animalul asta ne-a dovedit in zece ani de marasm politic in care a inteles el sa ia decizii in numele romanilor, ca este in stare de orice samavolnicie, inclusiv declansarea unui razboi fie el civil, sau cu oricine aiurea de pe pamant, numai pentru a nu se lasa dus direct la Rahova cu aceeasi duba cu care-si cara el acum adversarii politici.
Cert este ca situatia din Ucraina trebuie rezolvata cat se poate de urgent, deoarce se pare ca lucrurile au fost total scapate de sub control conditii in care, Doamne Fereste!, actualul joc de glezne practicat atat de rusi cat si de europeni in alianta cu Uncle Sam s-ar putea transforma in ceva ce nici nu-mi vine sa scriu cum se numeste.
Si mai este cert un fapt! Oricat s-ar da Basescu cu curu’ de pamant , varsand bale pline de venin la ore de maxima audienta de la pupitrul Administratiei Prezidentiale, iarna care vine il va gasi pe salile tribunalelor romanesti si nicidecum cu painea si cutitul puterii discretionare in mana.
Mai greu ne va fi ca, exact in finalul romanului Jurassic Park, cand dintr-o pestera se pregateau sa-si ia zborul carduri si carduri de preistorici carnivori (sac!), sa scapam de basistii implantati de regimul dementului in toate structurile de putere si decizie ale Romaniei.

Un comentariu »

  1. Basescu este un produs al mlastinii politice romanesti si al considera singurul vinovat de marasmul societatii romanesti,este o eroare!Credeti ca viittorul presedinte va fi mai breaz?Sunt curios pe cine va numi marele licurici presedinte al Ronaniei,sigur tot o sluga care indeplineste cu sarg ordinele sua.ue!

    Comentariu de Lupu — 06/05/2014 @ 12:46 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: