Blogu' lu' Marcus

23/08/2010

Emile, Mai Da-le O Suta De Lei!

Filed under: D'ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:29

Motto: Traim in tara lor si asta ne omoara cu zile!

Inca din momentul in care stramosii nostri au primit „rangul” de Homo Sapiens, diferitele neamuri de pe acest pamant s-au straduit sa lase in memoria comuna sub forma de proverbe, maxime, aforisme etc. o povata numai buna de urmat si anume „sa nu ne punem cu prostu'”. Toate bune si frumoase, de regula ‘mnealui, prostu’, poate fi evitat sau lasat in Plata Domnului, dar ce te faci atunci cand prostu’ printr-un capriciu al naturii ajunge intr-o pozitie sociala de pe care poate controla si influenta destinele semenilor sai si daca ai si ghinionu’ ca prostu’ respectiv sa se creada si parsiv si sa te considere pe tine idiot si bun de manipulat?
Ei bine, cam cu asta avem de-a face in cazul actualului guvern Basescu-Boc, guvern incapabil intelectual sa-si faca treaba cu care a fost investit, in loc de asta debitand zi de zi prostie dupa prostie, nerozii ale caror efecte le simtim la greu pe propria piele.
Asa cum spuneam , in prostia lor insa, ‘mnealor se cred si extrem de parsivi considerandu-ne o turma de oi pe care o pot traduce cum „vrea muschii lor”.
Zilele trecute pe principiul „mai da-le o suta de lei Nicule, poate scapam”, bocul nostru cel de toate zilele, avand la cur cacatul anticipatelor evidentiat de motul unei eventuale suspendari a tatucului, a gasit brusc bani pentru subventii la intretinere dupa ce, din mai si pana acum, pre multi dintre compatriotii nostri mai slabi de inima i-a bagat la propriu in pamant, promitandu-le o iarna de gulag siberian, iar pe altii, ceva mai rezistenti, i-a determinat sa-si iroseasca bruma de economii pe operatiuni de debransare.
Dementii astia au impresia ca se pot juca cu nervii nostri la infinit, ca mamaliga este dotata cu sistem anti-ex, ca ei sunt vesnici si ca operatiunea de confiscare a tarii a insemnat un succes deplin pentru bunastarea lor materiala.
Pai bine, ba, Bocule, vin eu si te intreb ca un simplu cetatean, de unde beep-ul ma-tii gasirati, ba, acum bani pentru subventii, cat timp o vara intreaga ne-ati tocat la sistem cu lipsa acuta a acestora? Gasirati f’o comoara, ati dat de aurul lui Decebal si mergeti pe blat, ne-au dat turcii inapoi tributul perceput atata amar de veac, ati recuperat tezaurul de la rusi, sau pur si simplu ati avut tot timpul solutia, dar v-ati batut joc de noi?
Eu zic ca ultima chestie este valabila si ca simtind morcovul Opozitiei si ura populara tot mai adanc infipta in cururile pe care vi le-ati lipit cu „Picatura” de fotoliile ministeriale, faceti pasu’ inapoi si incepeti iar sa ne turnati gogosi pana trece Motiunea.
Bocule, tu si in special Basescu, ar trebui sa intelegeti ca nu mai sunteti doriti neam la carma tarii dupa ce mai bine de un an, ne-ati demonstrat ca singurul lucru care va preocupa este cum sa va ingrasati pe spinarea noastra conturile personale din banul public, aducand populatia acestei tari la disperare.
N-ati invatat nimicuta din patania ceausescului care, imediat dupa ce le-a promis romanilor inca o suta de lei, a fost itinerat cu punct terminus un zid al unei unitati militare din Targoviste.
Si tot nimicuta n-ati invatat din alta zicere plina de intelepciune si bazata pe o experienta milenara a omenirii care spune ca „Istoria se repeta”.
Carabaniti-va pana nu apucati sa verificati pe pielea voastra adevarul acesteia, ca-i naspa, credeti-ma pe cuvant!

6 comentarii »

  1. Sorry, unii au chef de lepse:
    http://chrysthyan.blogspot.com/2010/08/ce-am-eu-pe-birou.html

    Comentariu de Chrysthyan — 23/08/2010 @ 15:16 | Răspunde

    • @Cristi imi pare rau, da’ nu le am p’astea cu leapsa.
      sa fii iubit
      marcus

      Comentariu de Marcus — 23/08/2010 @ 15:28 | Răspunde

  2. Ceausescu a promis 200, ai uitat?:P

    Comentariu de Chrysthyan — 23/08/2010 @ 19:25 | Răspunde

  3. […] Deoarece Germania a declarat in tratat ca nu are interese in Romania, rusii au considerat ca au drep… (Basarabia, Bucovina de nord si tinutul Hertei, parte a judetului Dorohoi care nu fusese niciodata sub o stapanire rusa) […]

    Pingback de Se implinesc 66 de ani de la 23 august 1944 « Hai ca se poate! — 23/08/2010 @ 22:23 | Răspunde

  4. Episod depasit…”Iubitul”nostru prezident(ALES DE NOI…),boul mitologic poreclit in cercul lui intim(cu un umor involuntar pagubos)”Zeus”(…?!!!…Haida-de!!!…),a inceput sa-si palmuiasca alegatorii…oricum,proprii cetateni,care indraznesc sa-si exprime deschis dezacordul cu felul cum conduce tara.Ce va urma?
    Nu cred ca va trebui sa asteptam prea mult pt.a vedea.Jigodia isi da cu totul arama pe fata…daca mai era nevoie.Presupun ca e turbat,genul asta de indivizi au toleranta zero pt.oricine e de alta parere,fata de delirul lor de grnadoare…Ar fi interesant sa aflam de la marinari si alti ofiteri de marina,care au navigat cu el,cam ce facea el,viermisorul dictatorial,pe cand exercita comanda pe o nava romaneasca.As paria ca vom afla lucruri care nu contrazic de loc intamplarea de aseara.Pana la urma,multe detalii hidoase si jenante vor iesi la iveala,completand portretul unui individ odios si bantuit patologic de propriile frustrari,ireductibile.Dupa episoadele cu aparenta de comedie bufa si de anecdotic,cu luarea telefonului”tigancii imputite”,bruscarea(fie si verbala)a reporterilor incomozi si alte gafe,care pareau,la momentul producerii lor,faptele usor deplasate ale unui personaj ceva mai temperamental,care il transformasera intr-un erou de telenovela,simpatic si pisicher(profil ca si traditional agreat de tugulan…),dupa incidentul de aseara,de la Constanta,eu unul ma intreb la modul serios daca(si)mult contestatul si socantul filmulet al candidatului prezidential palmuind un copil,la un meeting,o fi chiar o scorneala dusmanoasa a adversarilor lui…Nu ca zisa”opozitie”o fi mai buna,mai nobila,mai bine-intentionata pt.aceasta tara si acest popor decat decat…”onorabilul”si „stimabilul”,ii cred,moral,capabili cam de orice marsavie ca sa inlature pe cineva din drum…dar…dupa ce s-a consumat si magaria golaneasca de ieri,aproape orice lucru rau pus in seama individului devine mult mai credibil.Cine face asa-ceva,fiind conducatorul ales(democratic…?…)al unei tari,se dscalifica total in fata alegatorilor si cetatenilor sai.Nu are rost sa discutam de…”demisia de onoare”…nu e cazul pt.aceasta categorie patibulara de hominizi egofili si funciar rai,ahtiati de mirajul puterii.Indiferent ca vorbim de brute prezidentiale sau de hahalere penale parlamentare,ca si de slugoi vinovati si cinici guvernamentali,toti astia se cramponeaza isteric de scaunel,si nu pot fi maturati de acolo decat prin metode radicale si de loc blande.Ei sunt primii dispusi sa recurga la astfel de metode,impotriva propriului popor,in momentul cand constata ca oamenii nu mai pot fi prostiti si ii vad asa cum sunt de fapt.Naivii care inca nu realizaeaza asta,vor avea neplacuta ocazie de a o constata,in scurt timp.Numai ca nu ne vom distra…Vremea distractiei a trecut…

    Comentariu de orca-suparata-rau — 24/08/2010 @ 00:41 | Răspunde

    • @Amice Orca- pe deplin de acord cu tine, vezi postarea mea de astazi.
      sa fii iubit
      marcus

      Comentariu de Marcus — 24/08/2010 @ 11:45 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu