Blogu' lu' Marcus

25/01/2011

Injura-i Si Tu, Traiane, Nu Fi Prost!

Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 09:37

Huiduie-i si tu Traiane, nu-i lasa nepedepsiti,
P’ai veniti sa-ti strice spiciul, pensionari nenorociti,
Ce-ti contesta autoritatea si te fluiera la greu,
Ba mai mult iti zic pe nume: javra , os de derbedeu.

Scuipa-i, arde-i peste zotca, da-le cate-un cap in gura
Asmuteste-ti caralii sa-i pocneasca in figura,
Sa le scoata cu pulanu’ visu’ de democratie,
Sa-ti accepte fara vorbe dictatura-n anarhie.

Cine-s ei sa aiba dreptul de-a dori ca legea-n tara
Sa domneasca linistita, nealterata de o fiara
Care vrea drept lege pofta-i, vis de mare dictator,
Dar in fapt caricatura de fost mare turnator?

Da-le-n ochi lacrimogene, stropeste-i cu-autotunu’,
Ia-i in duba si snopeste-i, sa-nvete cine-i jupanu’,
Fericiti sa-ti multumeasca, ode-n veci sa iti dedice
Luandu-le din cur izmana i-ai facut popor ferice.

Asa ca, draga Traiane, nu fugi ca nen-tu Nicu
Ci stai ferm in capu’ tarii, si-arde-l tare pe bunicu’,
Care azi iesit in strada te vrea iute suspendat
Nu de cvorum, ci de-o barna, chiar la tine in palat.

27 comentarii »

  1. Acum, parerea mea, macar in timpul intonarii imnului national puteau sa renunte la huiduieli si ori sa taca ori sa cante.
    Cred ca l-ar fi speriat pe basescu de moarte sa auda cateva mii de voci cantand despre „tiran”.
    Avem un presedinte asa cum il avem dar asta nu ineamna ca trebuie sa ne batem joc de tara, poporul si statul roman.

    Comentariu de Chrysthyan — 25/01/2011 @ 10:18 | Răspunde

  2. @Chrysthyan: teoretic ai dreptate, dar la disperarea la care ne-a adus avortonu’, la chestii d-astea te lasi dus de val si nu prea mai judeci. Nu uita scena cu elicopteru’ si nea Nicu, pe care daca-l prindeau revolutionarii l-ar fi facut „carne de mici”. Cred ca nici n-au bagat de seama ce se canta la cat erau de porniti sa-l huiduie!
    sa fii iubit si La multi ani
    marcus

    Comentariu de Marcus — 25/01/2011 @ 10:26 | Răspunde

  3. @Chrysthyan
    Inteleg ca te doare dar daca patronul sau casa de pensii de unde ridici pensiati-ar spune ca incepand cu luna asta iei cu 70% mai putin , cum te-ai comporta? Si nu ti-ar da nici o explicatie legala scrisa , ci numai ti-ar spune asa ,la televizor.Sunt sigur ca nu-ti plac militarii dar fa exercitiul asta mental(nu doare).Nu trebuie sa raspunzi!Oare nu va este clar ca ne conduc niste ageanii , niste nepriceputi care sunt si haini la suflet si care au in fruntea lor un hot , un betiv, un nepriceput care a scufundat navele pe care le conducea , care a luat el hotararea cu aprobare de la mama lui (DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA) sa vanda flota tarii?

    Comentariu de COSTAS — 25/01/2011 @ 12:30 | Răspunde

  4. @Buna Costas si La Multi Ani: Vad ca lumea-i indignata ca s-a fluierat in timpul imnului. Mi-am spus deja parerea despre acest lucru. Ce nu inteeg totusi este de ce nu ne aratam indignati ca unei astfel de panarame i se intoneaza imnul de stat si i se dau cele mai inalte onoruri, culmea, tocmai de catre Armata de care el si Izmana isi bat joc la greu. Pai sa fim revoltati cand i se canta lui imnu, flueraturile pensionarilor militari sunt mai mult decat justificate.
    sa fii iubit
    marcus

    Comentariu de Marcus — 25/01/2011 @ 12:45 | Răspunde

  5. Cic-ar fi mancat si Stolojean….

    Comentariu de virusverbalis — 25/01/2011 @ 12:58 | Răspunde

  6. puteau sa stea in pozitie de drepti la intonarea imnului. rusine iesenilor ! indignarea unora care au luat luna asta cu 70 % mai putin fara sa stie de ce indica faptul ca ei sant ori prosti ori rau intentionati. prosti pentru ca la calitatea lor de ofiteri si generali puteau sa inteleaga de ce au primit atat in luna ianuarie,urmand ca ulterior ,repede sa se actualizeze.rau intentionati pentru ca ,chiar daca li se va mari pensia ei erau porniti sa injure ( cu ajutorul papagalului de dogaru )

    Comentariu de tulceanul — 25/01/2011 @ 13:17 | Răspunde

  7. Bonjour Marcus!
    te citez:”Huiduie-i si tu Traiane, nu-i lasa nepedepsiti,”, iata de ce nu le poate raspunde cu-aceeasi „moneda”… 😀 From my inbox:

    Băsescu merge să “consulte” o clarvăzătoare. Clarvăzătoarea, foarte concentrată, închide ochii şi îi spune:

    – Vă văd trecând pe un bulevard foarte mare, într-o maşină
    decapotabilă şi lumea strigând de bucurie.

    Băsescu zâmbeşte şi o întreabă:
    – Deci, mulţimea este fericită?
    – Da, ca niciodată!
    – Şi oamenii aleargă după maşină?
    – Da, alearga în jurul maşinii, ca nebunii. Poliţiei îi este foarte
    dificil să facă loc maşinii.
    – Sunt şi oameni care poartă drapele?
    – Da, drapele şi bannere cu cuvinte de speranţă pentru un viitor mai bun.
    – Chiar aşa? Şi oamenii strigă, cântă?
    – Da, oamenii strigă fraze de speranţă: “Oh! De-acum încolo totul va
    fi mai bine!!! Poporul este în sărbătoare.
    – Şi eu, eu cum reacţionez la toate astea?
    – Nu pot să văd!
    – Nu? De ce?
    – Coşciugul este închis.

    Comentariu de Mélanie — 25/01/2011 @ 15:13 | Răspunde

  8. @Tulcene: pana una alta „papagalul” de Dogaru le-a tras-o derbedeilor lu’ chiombu, in justitie, la oase de nu s-au vazut, iar chiombila isi da cu caramida in tesutu’ moale dintre picioare datorita actiunilor „papagalului”. Dumneata in schimb, vad ca privindu-te in oglinda, ii vezi pe pensionarii militari in loc sa-ti vezi propria imagine reflectata, si de imbecil si de rau intentionat.
    over and out
    marcus
    @Cara Mel 🙂 🙂 🙂 Da’ io zic, la cat de frumos s-a purtat el cu romanii, sa-i facem macar o ferastruica la sicriu, sa se bucure si el laolalta cu boboru’ suveran, cand o veni timpu’.
    sa fii iubita
    marcus

    Comentariu de Marcus — 25/01/2011 @ 15:50 | Răspunde

  9. eu cand ma uit in oglinda vad un pensionar militar care stie ce vorbeste.DA. sant pensionar militar.marcus, tu ce esti ? pitulicea lui dogaru ?

    Comentariu de tulceanul — 25/01/2011 @ 17:11 | Răspunde

  10. @Tulcene: stii pe dracu! Eu, intamplator, am terminat un institut militar de invatamant superior tehnic, chit ca mi-am practicat meseria in domeniul flotei comerciale, asa ca stiu cum se imbraca haina militara si cu ce se mananca militaria. Dumneata bag seama ca ai imbracat-o jeaba atatia ani de ai ajuns sa mananci si pensie de pe urma ei, daca acum esti o penibila coada de topor pentru chiombu’ si clanul sau de mafioti. Dogaru nu are nimic de-a face cu umilinta si batjocura la care e supusa armata romana de o caricatura de dictator ajutat de o caricatura de general ajuns ministru la aparare, singura lui calitate recunoscuta de basescu fiind aceea de fost sef al mafiei lui Nastase. Sa-ti fie rusine, mosule, nu numai pentru atitudinea de lifta cotrocenista, dar si pentru tupeul de a pomeni ca ai fost cadru militar. Poate la numarat izmene cu Oprea sau la diribau ca numai a cadru militar adevarat nu aduci.

    Comentariu de Marcus — 25/01/2011 @ 17:31 | Răspunde

    • @ Marcus, un imbecil a apucat să spună că la Iaşi, în timpul intonării imnului, au huiduit militarii rezervişti. El nu s-a străduit decât să afirme asta, că doar era ştiut că rezerviştii au participat la acea manifestare. Acolo erau însă mulţi alţi oameni, categorii nenominalizate, care nu şi-au anunţat participarea.
      De câteva zile apar pe net neşte aşazişi militari rezervişti care, chipurile, protestează împotriva colonelului (r) Dogaru, că vezi Doamne, nu l-au rugat să-i reprezinte, că le face un deserviciu şi multe alte bazaconii. Or, e mai mult decât evident că ăştia au comun cu haina militară doar ce are comun puşcăriaşul cu haina gardianului. Ei fac parte din gaşca portocalie care a pornit ofensiva împotriva militarilor români. Asta la ordinul „javrei ordinare” care e în stare de orice pentru a-şi satisface ambiţiile.
      Sunt absolut convins că nu rezerviştii au huiduit pe timpul intonării imnului, acuzaţie pe care nu o poate nimeni susţine altfel decât cu nesimţire, după cum la fel de convins sunt că aceste „crize de patriotism” îi apucă pe respectivii foarte rar şi niciodată degeaba!

      Comentariu de Cârcotaşu — 25/01/2011 @ 19:12 | Răspunde

  11. @Carcotasu: pe deplin de acord cu tine. Aparatul kgb-isto-stalinisto portocaliu al chiombalaului a fost din nou bagat in priza pentru a trece in derizoriu protestele si actiunile militarilor romani. Da’, acuma, daca acest ipochimen care semneaza tulceanu tot s-a dat militar pensionar si a cerut prin textele comentariilor palme si bocanci in gura, nu era pacat sa-l las sa plece de pe blogul meu nesatisfacut ? 🙂
    sa fi iubit
    marcus

    Comentariu de Marcus — 25/01/2011 @ 19:38 | Răspunde

  12. ha ha ha ! v-ati dat de gol. injurati ca si militarii din piata.santeti agitatori si fosti politruci.pe cine ati votat ? eu nu am votat cu basescu si ai lui.voi? in piata au fost numai cei carora li se vor micsora pensiile.cei carora li se va mari pensia … subofiterii….politic- recalcularea este o greseala…tehnic- procedura este buna si a fost imbunatatita datorita interventiei ministrului oprea…sau pentru voi e prea freu sa intelegeti procedura. voi il urmati orbeste pe dogaru pentru ca urla ….

    Comentariu de tulceanul — 25/01/2011 @ 21:21 | Răspunde

  13. @Melanie
    Tare-tare, bun-bun aia cu copirşeu’! 😀
    O s-o preiau!
    Banzai!

    Comentariu de shogunu' — 25/01/2011 @ 21:24 | Răspunde

  14. @Shogune, no problemo & banzai back! Am uitat sa precizez c-am primit-o din „Holy Land”, o fi pre-destinata?! 🙂

    Comentariu de Mélanie — 25/01/2011 @ 21:47 | Răspunde

  15. @Tulcene, ia zi ma smechere daca tot te dai din Tulcea, DELTA A.C.M. iti spune ceva?
    Intram in ceva detalii, ce zici?

    Comentariu de Iulian — 25/01/2011 @ 22:05 | Răspunde

    • @ Iulian
      E tulcean, numai că rezervist nu e. După cum îl laudă pe generalu’ izmenar e clar că-i din gaşcă. A cam depăşit măsura aşa că mai are o încercare şi o să stea pe afară.

      Comentariu de Cârcotaşu — 26/01/2011 @ 00:06 | Răspunde

  16. Nene Cîrcotaşule, imbecilul ăla de ziceai matale mai, sus s-o fi uitat numa’ la tevereu că acolo culceriţa se joacă de-a căţeaua de pază… Ori poate că l-ai citat matale fix pe ăla de la tevereu.
    Banzai!

    Comentariu de shogunu' — 26/01/2011 @ 09:00 | Răspunde

  17. ii injura .. da-i injura in cadru restrans … 🙂

    Comentariu de MedComp — 26/01/2011 @ 09:10 | Răspunde

  18. @marcus intamplator ai facut scoala aia care numai militari nu scotea. ce zici de un militar care si-a rupt hainele pe dealurule babadagului ? de infanteria marina ai aflat ? unde se facea armata : la babadag sau pe vapor ? 1-0 pentru mine.

    Comentariu de tulceanul — 26/01/2011 @ 09:39 | Răspunde

  19. […] Injura-i si tu, Traiane! (marcus64.worpress.com)  – Mare poet! […]

    Pingback de Sotie de Cocoş in rol de oaie « six's Weblog — 26/01/2011 @ 09:48 | Răspunde

  20. @Tulcene: vai de mamicuta ta in ce barca ai hotarat sa te sui dupa ce ai iesit la pensie, si desteptule eu am fost la Marina Comerciala nu la haia de razboiu’ ca sa mi te lauzi tu cu instructia pe dealurile Babadagului. Sincer sa fiu mi se rupe-n paispe de instructia lu’ talica. Tot ceea ce pot spune despre matali, e faptul ca te-ai vandut si pupi cururi de generali de usa de hotel si de prezidei internabili la ospiciu. In rest „sa traiesti bine!”

    Comentariu de Marcus — 26/01/2011 @ 10:29 | Răspunde

  21. marcus , parca spuneai ca stii cu ce se mananca militaria. recunosti ca esti din aia care vorbesc fara sa fi fost in sistem. aici vroiam sa te aduc. iti dai cu parerea. esti pe dinafara. ciocu mic !!!!!!

    Comentariu de tulceanul — 26/01/2011 @ 13:53 | Răspunde

    • Tulcene, nu fi dobitoc. Tu ai comun cu haina militară ce are borfaşu’ cu haina poliţistului. Nu fi prea obraznic. Tu eşti complet pe dinafară. Dacă vorbim de Tulcea, apăi chiar d-acolo aşteptăm să apară un nou ministru al apărării, taman din inima comandamentelor armatei române. La Tulcea? Hă, hă, hă! cum zice idolu’ tău cretin.

      Comentariu de Cârcotaşu — 26/01/2011 @ 14:42 | Răspunde

  22. @Tulcene: trage o geana la comment-ul no.24 pentru a nu crede ca suntem balbaiti. Of, nu ma pot totusi abtine, esti un dobitoc si zi multam ca nu te-am banat pana acum. Am facut asta pentru ca cititori fideli ai acestui blog sa vada cam cu ce fel de mascarici incearca Izmana si chiombila sa combata pe bloguri.
    Baiete, cred ca imediat dupa ce cei doi avortoni vor pic de la Putere, vi se vor schimba si voua sectoarele de curatenie. Ce zici, ar merge o toaleta de Rahova ?

    Comentariu de Marcus — 26/01/2011 @ 16:32 | Răspunde

  23. Ce-i tot acordati atata atentie la boul baltii asta .Da-l in masa de tolomac! Nu vedeti ca-i pus pe aicea sa va atate ? Are asta de-aface cu infanteria marina cum are si udrea cu doctoratul in stiinte militare pe care l-a luat!Salutari Marcus si nu te necaji!Buna poezia!

    Comentariu de costelgalateanu — 26/01/2011 @ 21:59 | Răspunde

  24. Ma scuzati ca ma bag si eu in seama dar mi se pare mie sau tulceanul seamana foarte tare cu Fratila, purtatorul de vorbe al lui oprea.Nu, nu poate fi el, acela are buzele lipite de fundul izmenarului, dar si tulceanul le are!

    Comentariu de marina — 27/01/2011 @ 06:50 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu