Blogu' lu' Marcus

23/06/2011

Scrisoare Deschisa Catre Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei

Filed under: Romania — Marcus @ 01:10

Sire,
Sincer sa fiu nu prea stiu cum sa ma adresez Dvs. in acest demers al meu, demers facut de un cetatean al Republicii Romania, cu puternice convingeri republicane, dar cu un respect total fata de valorile autentice ale Istoriei milenare ale neamului romanesc si pe care, cu toata consideratia si admiratia mea, va rog sa-l primiti si sa-l considerati drept scuze cerute de un ilustru anonim roman Majestatii Voastre, fata de mojicia, marlania, derbedeismul etc. cantonate in sfertodoctismul, precaritatea cunostintelor de cultura generala si a lipsei celui mai elementar bun simt care-l caracterizeaza pe asa-zisul presedinte al tuturor romanilor, basescu traian, la momentul in care, pe un post obscur de televiziune, v-a catalogat drept „sluga rusilor”.
Asa cum v-am spus deja Majestate, nu sunt regalist, consider ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, de la nastere si pana intram din nou sub Judecata Lui , prin urmare consider ca forma de republica este forma care raspunde crezului meu intr-o democratie autentica si dezinhibata de transmiterea ereditara a Puterii. Pe langa aceasta, desi nu sunt angajat politic in niciun fel, simpatiile mele sunt indreptate catre doctrina social-democrata.
Cu toate acestea, Majestate, in urma educatiei primite si insusite, zic eu cum se cuvine, nu pot sa nu dau Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunosc rolul Monarhiei, si cu bune si cu rele, in Istoria neamului meu.
Majestate, fara Apelul Dvs. si actiunile Majestatii Dvs. premergatoare „Comunicatului Catre Tara” din seara zilei de 23 August 1944, puteau mentorii actualului meu presedinte, cei aproximativ o mie de comunisti, sa se puna in cur si cap (imi cer scuze pentru limbajul licentios care nu se inscrie in canoanele protocolare ale adresarii catre Majestatea Voastra) si nu ar fi putut determina Oastea Romana si Generalii acestei Ostiri sa lupte in continuare pentru binele tarii, respectiv pentru eliberarea Ardealului pe care acum, acest tradator de neam si tara se pregateste sa-l ofere pe tava maghiarilor, ca rasplata pentru mentinerea la Putere a unui Guvern si Presedinte impopulari si pe zi ce trece tot mai ilegitimi.
Cu tot respectul, va rog, ca pe langa scuzele prezentate, sa acceptati si rugamintea unui cetatean roman care considera ca implicarea Dvs. activa si benefica, umar la umar cu fortele democratice din aceasta tara, ar reprezenta, ca si la momentul August ’44, un factor catalizator si mobilizator care sa duca in final la reinstaurarea statului de drept in Romania.
Sire,
Pana la plecarea Dvs. din tara ati trait, de la o varsta frageda, experienta a doua dictaturi: cu parere de rau o spun, a tatalui Dvs. si a Maresalui Antonescu, dupa care a trebuit sa asistati neputincios din exil la instaurarea si perpetuarea, vreme de jumatate de secol, a dictaturii comuniste. Sunt convins ca si acum priviti mai mult decat cu ingrijorare la fenomenul instaurarii unei dictaturi speciale, pe model mafiot, in aceeasi tara, a noastra.
Majestate,
Nu lasati sa se intample acest lucru, cu metodele si intrumentele democratiei dublate de personalitatea si autoritatea Dvs. marcanta, legitima si recunoscuta pe plan mondial, alaturati-va fortelor democratice din aceasta tara in lupta de eradicare a ciumei portocalii.
Va doresc o Viata Lunga, Putere si Sanatate
Sa Fiti Iubit
marcus

6 comentarii »

  1. Marcus, e incredibil, de crucit cu ambele mâini… realitatea basista actuala va fi depasit orice fictziune… 😦

    „Ciudată poziționare a ales să aibă Băsescu! După părerea sa, Regele Mihai – un simbol al rezistenței anticomuniste din România – ar fi fost un trădător, în timp ce dictatorul Ceaușescu ar fi fost un președinte bun …”
    http://www.cotidianul.ro/149986-Presedintele-Basescu-da–masura-caracterului-sau-zero

    „a gresi, e omeneste, a persevera în aceleasi greseli, e diabolic!”

    Deci basexu’, prezul tuturor românilor, continua sa caute „tzapi ispasitori” pentru „succesurilii” sale si rescrie istoria României, apostrofându-l pe Rege cu „sluga rusilor”! Ma mir ca n-a scuipat si nu si-a suflat nasu’ pe mâneca, el, sluga americanilor! Lovitura de gratzie data României si românilor! Lamentabil, patetic, neam-prost, nesimtire, putin spus. Fraza despre „scorpion”, zodia lui, i se potriveste mai mult ca niciodata:”sadic, capabil ca calce pe cadavre pentru a-si atinge scopurile perverse, mârsave, ascunse…” Care va fi urmatorul „vinovat”? Care personaj din istoria tarii, pe cine va mai casuna?… oare securistu’ de la Anvers îsi pune întrebarea CUM îl va judeca posteritatea? toti au fost „tradatori”, doar el e marele patriot, care a decis sa „regionalizeze”, sa murdareasca si sa vânda tara ungurilor.

    Raposatul meu tata traia si lucra la Bucuresti în acea perioada. Mi-a confirmat ca abdicarea Regelui Mihai a fost planificata de comunisti si pusa-n aplicare cu forta. Regele NU a avut de ales, i s-a pus ultimatum, dar poate ar fi trebuit sa plece fara sa semneze actul de abdicare. Falsificarea alegerilor, confiscarea averilor, arestarea si condamnarea a mii de oameni au fost practicate identic în TOATE tarile invadate si ocupate de sovietici. Adevaratii tradatori de tara si slugi ale rusilor, înainte si dupa razboi, vor fi fost comunistii!

    ===

    „Decembrie 1947…

    Aflat la Londra la cununia Reginei Elisabeta a II-a, Regele a hotarat sa se intoarca in tara pe 21 decembrie 1947. La 30 decembrie 1947 a revenit de la Sinaia la Bucuresti la chemarea lui Petru Groza – Prim Ministru si Gheorghe Gheorghiu-Dej – Prim-Secretar PCR. Actul abdicarii a fost pre-tiparit, nu a fost negociat cum gresit indica istoriografia comunista. Regele a refuzat sa abdice. I s-a dat o jumatate de ora de gandire in urma carora s-a reintors cu aceeasi decizie. In acel moment Groza si Dej au amenintat cu razboi civil. Palatul fusese inconjurat de armata obedienta ocupatiei sovietice.“Amenintarea cu forta folosita de liderii comunisti impotriva Regelui urma sa exemplifice natura precisa a Republicii Populare drept una nascuta nu din dorinta populatiei, ci din dictatul unui grup politic reprezentand MARIONETELE unei puteri straine. – Uniunea Sovietica.

    Legitimitatea declararii Republicii Populare este suspecta pentru ca documentele oficiale indica convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului (devenit unicameral) in seara zilei de 30 Decembrie 1947, sesiune care a durat doar 45 minute. In acest timp, se presupune ca legea de proclamare a Republicii Populare ar fi fost prezentata plenului, un prezidiu ar fi fost format si apoi s-ar fi trecut la procedura de vot. Cel putin 295 deputati ar fi aprobat legea. Documentele mai indica faptul ca de 19 ori in timpul prezentarii legii deputatii ar fi scandat ovatii pro-republicane! In realitate, majoritatea deputatilor nu erau prezenti in Bucuresti, deoarece lucrarile Parlamentului erau suspendate in vederea Anului Nou. Asadar Republica impusa de comunisti este nelegitima, s-a executat fara consultare populara.”(Dennis Deletant – “Communist Terror in Romania”, pag. 81)

    Comentariu de Mélanie — 23/06/2011 @ 11:38 | Răspunde

  2. @Cara Mel,
    Abia astept momentul in care dementu’ in dementa de dementa totala (sac!) din teasta aia vida de goala ce ie, dupa ce va fi terminat de spurcat si manjit toate valorile autentice ale neamului nostru (nu si al lui, ca nu ne merita), in lipsa de „clienti”, va incepe sa se muste si sa flegmeze in sus pentru a-i cadea tot lui pe chelie, live labeunuteve in emisiunea lu’ turcescu & cristoiu.
    sallutari de pe litoral
    marcus

    Comentariu de Marcus — 23/06/2011 @ 11:58 | Răspunde

  3. @Marcus
    Incercand sa inteleg monarhia si nu neaparat sa ma indragostesc de ea (i-am descoperit valorile acum, cand as putea sa ma intreb „…si la ce-mi mai foloseste?”), asa cum la liceu fiind, pe la 17 ani, inductiv mi-am dat seama ca Dumnezeu (nu neaparat barbosul din icoana, ci o forma – nu supranaturala dar, oricum supraomeneasca – superioara de energie supersenzoriala si superconstienta) exista.

    intorcandu-ma la monarhia constitutionala ca forma de stat si la monarhia ca institutie desbracata de mistic, cred ca e cea mai eficace (sub aspect economico-financiar cat si calitativ-educational) metoda de formare a reprezentantul unei tari. Este singurul mod in care un popor, oricum ar fi el, nu va avea cum sa greseasca alegandu-si ca reprezentant un sfertodoct mojic, marlan si derbedeu.
    Intr-o monarhie constitutionala.
    In cazul monarhiei constitutionale nu puterea se transmite ereditar ci bunul simt si educatia. Monarhul are ca datorie sa fie model supusilor lui.
    Presedintele trebuie el insusi sa-si aleaga chipul si asemanarea alegatorului daca vrea sa fie ales. Uite ce au ales „astia” de doua ori la rand. Iti place? Poti sa spui ca a fost un accident? …Si daca a fost, nu se intampla cumva prea des si nu numai la noi?.

    Sigur, in fata lui Dumnezeu suntem – sau ar trebui sa fim – toti egali, dar nu cumva tocmai pe Dumnezeu il contrazicem? Vorba „Dumnezeu iti da dar nu iti baga si-n traista” nu inseamna cumva ca Dumnezeu ti-a trimis invatatura prin profetii sai (si vezi ca nu ma impiedic de Christos) dar nu ti-o baga si in cap?

    Puterea se alege si in Monarhia constitutionala. Puterea o detine majoritatea parlamentara prin faptul ca da legea si numeste guvernului.

    Mai nepartinic decat monarhul ce a urcat pe tron ereditar si care nu-si datoreaza inscaunarea decat lui Dumnezeu si deci echidistant, nu poate fi nici un presedinte ajuns in functie cu sprijin politic partinic.

    Il ascult acum pe Mircea Badea, caruia monarhia i se pare un concept medieval, fiindca asa a invatat el la cresa aia comunista in care si suzeta a fost rosie. Nu-l acuz ca ar fi comunist (ar fi la fel de absurd pe cat e de absurd sa-l faci pe Ponta Procuror comunist) dar suspectez faptul ca acolo, in batoasa lui coloana vertebrala, in maduva spinarii – sediul reflexelor naturale si conditionate – printre leucocitele luptatoare cu nefirescul ajuns in corp, hematiile – globule rosii – aspirate precoce, prin suzeta ce probabil – intepata – tragea aer fals, halucinate de o precaritate a nivelului de azot in aer, isi fac, tarziu, de cap.
    In MB, un individ mult mai educat decat Traian Basescu, aspiratia catre educatia unui print cu aspiratia catre basedintie coexista.

    http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/apel-oamenilor-de-arme.html

    Comentariu de incognito — 24/06/2011 @ 00:10 | Răspunde

  4. @Amice Incognito: eu, daca sunt republican, nu sunt pentru ca asa m-au invatat comunistii ca doar n-au inventat ei republica (res-publica), ci pentru ca eu consider ca Regalitatea si respectiv Monarhia nu au nicio sustinere divina, si regii sunt tot oameni ca si noi, nu au patru testicule, sau sangele de alta culoare si ca aceasta forma de organizare statala si-a trait traiul si si-a mancat malaiul imediat dupa consumarea Revolutiei franceze care ne-a invatat sa fim liberi si egali in fata Dumnezeirii, adica exact asa cum ne-a conceput Creatorul. In rest respect Monarhia, il Respect pe Majestatea Sa si-i acord tot creditul meu pentru ceea ce a realizat in viata.
    sa fiii iubit
    marcus

    Comentariu de Marcus — 24/06/2011 @ 11:26 | Răspunde

  5. @Marcus
    departe de mine gandul de a intra cu tine in vreo polemica. Intr-adevar Revolutia Franceza (RF) ne-a invatat sa fim liberi, egali, frati. Suntem? Cati crezi ca sunt cei ce au auzit de RF? Din astia cati isi mai aduc aminte ca au auzit de RF? Cati din ultimii mai stiu principiile lansate de RF? As putea continua cu intrebarea „Cati?” pana am ramane – probabil noi doi, si astia (adica eu si tu) cu convigeri diferite in ceea ce priveste monarhia. Singura libertate adevarata se pastreaza insa in cuget si – si acolo, parca – din ce in ce mai rar. Din partea mea esti liber sa crezi ce vrei. Ba, chiar sa te contrazici.
    Revolutia Franceza este istorie dar tinde sa devina „o istorie”. Cred ca nu trebuie sa te intreb si nici sa-ti spun cata istorie stie Basescu, si cata istorie stiu cei carora li se adreseaza de fapt. Atacul „nebunului” la Rege n-a fost indreptat impotriva MS ci adresat celor multi care nu stiu istorie, tot in ideea spargerii oricarei aliante constituite constient sau reflex impotriva nemerniciei sale.

    http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/06/apel-oamenilor-de-arme.html

    Comentariu de Incognito — 25/06/2011 @ 03:42 | Răspunde


RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu